Nadat een zwarte crimineel omkwam in de VS barstte de hysterie van de racistische anti-blanke beweging ‘Black Lives Matter’ los. In ons land beslisten daarop enkele nobele onbekenden om een graantje mee te pikken, en ‘Belgian Youth Against Racism’ (BYAR) op te richten. De club organiseerde de relbetoging van 7 juni 2020 in Brussel, die leidde tot massale gevechten en plunderingen in o.a. Elsene.   Een volgende activiteit, het doen-alsof-men-een-beeld-van-Leopold2-ging-proper-maken, werd een hilarische flop: een zwart meisje in het bestuur haakte af nadat ze door de eigen ‘achterban’ werd uitgescholden voor al wat lelijk is.

Maar nu staat een nieuwe, grote activiteit op het getouw: de Facebookpagina van BYAR meldt trots dat er een evenement van liefst drie dagen zit aan te komen, waarvoor zowaar het Gentse Floraliënpaleis wordt afgehuurd, van 17 tot 19 juli. Er zit dus blijkbaar véél geld achter…

En wat gaat men daar doen?  Drie dagen naar een blok klei kijken.  U gelooft ons niet? Wel, hier is de aankondiging van het gebeuren:
‘Een grote massa klei, midden in de Gentse Floraliënhal.
3 dagen, 1 ritueel. We vertoeven in het gezelschap van de klei. Samen zitten, zwijgen, mediteren, zingen, eten, spreken, dansen… delen.
We nemen tijd en geven aandacht, vanuit onze eigen ervaringen, om onze wensen voor een betere toekomst te formuleren.
Alles wat we doen of niet doen heeft impact.
Wees welkom, het ritueel bestaat dankzij jouw aanwezigheid, samen met die van vele anderen.’

Tja, als wij dit soort hippie-nonsens in één zin met de woorden ‘Gent’ en ‘antiracisme’ horen, dan denken wij: culturo’s en subsidies.  En ja hoor: het vertoeven in het gezelschap van de klei wordt niet alleen georganiseerd door BYAR, maar ook door twee circusverenigingen, de VZW Compagnie Circ-Ombelico en de VZW Miromira. En die laatste blijkt al zeker van de Vlaamse overheid een subsidie voor circuspret van uw belastinggeld te krijgen van… 270.000 euro per jaar!

Misschien moet iemand toch maar eens in het Vlaams parlement vragen wat een zogenaamd antiracistische beweging te maken heeft met circus.  En waarom een activiteit van de club BYAR die met een relbetoging half Brussel kort en klein sloeg blijkbaar gesteund moet worden met Vlaams belastinggeld.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “‘Belgian Youth Against Racism’ gaat 3 dagen naar klei kijken: 270.000 euro subsidie”

 1. Een betere toekomst voor Vlaanderen ?
  Flikker die iSSlam en die Afrikaanse asieleisers het land uit , moet je eens zien wat een prachtig land
  het weer kan worden , terug naar die zandbak .
  Eventueel flikker je die linkse roze brilletjesbende met hun ” alle menschen werden bruder ” erachteraan .

 2. Linkse Subsidieslurpers VZW, Profiteurbeke, Graaischap Vlaanderen

  Slokken en sloebers maar, de trog is vol….De Economisch productieven tot het BNP worden gedwongen om die trog te blijven aanvullen met HUN belastinggeld.

 3. Wat een verkwisting van ONS belastinggeld terwijl Begroting bovendien aan het kapseizen is;

 4. Bloody morons!

 5. De verandering die Black Lives Matter ons heeft gebracht zijn vernielingen van winkels, verloedering van straten, geweldplegingen en leugenachtige rassenpropaganda. Time for change: Weg met BLM.
  Aan VZW Miromira: Geef ons geld terug, dieven! Die 277 000 euro is niet van u, die is van ons: van de Vlaming.

 6. jan hammerbacher

  Toch geen witte klei hopelijk?

Trending

%d