Tientallen rechtse gebruikers kregen deze week uit het niets het bericht dat hun profiel op het sociale medium Twitter niet langer toegankelijk is. Bekende namen als identitair-kopstuk Martin Sellner, het patriottische burger-netwerk uit Duitsland Ein Prozent en de nationalistische actiegroep Voorpost behoren tot de slachtoffers. Deze hernieuwde aanval om bepaalde meningen uit de publieke ruimte te verbannen lijkt specifiek gericht op het netwerk van identitairen dat zich over Europa uitstrekt. Het is niet bekend waarom juist op dit moment tot de blokkades is overgegaan.

Met name het netwerk van de identitairen is het slachtoffer, waaronder organisaties in landen en lokale afdelingen van Nederland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. In het laatste land had men maar liefst 30.000 volgers van het profiel en de voorman in Oostenrijk Sellner zelfs 40.000. In Vlaanderen is de bekende Vlaamsgezinde organisatie Schild en Vrienden ook op het platform geblokkeerd.

“Twitter blokkeert profielen die de Twitter-regelementen overtreden”, liet een woordvoerder van het sociale medium afgelopen zaterdag aan de Deutsche Presse-Agentur weten. De reden voor het verbannen van de gebruikers is een twitter-richtlijn, volgens welke het promoten van terrorisme of gewelddadig extremisme op het platform niet wordt getolereerd. Volgens deze richtlijn wordt een profiel ‘vergoed geblokkeerd’ wanneer deze in overtreding is, maar het is voor de benadeelde mogelijk om in beroep te gaan.

Inmiddels hebben veel van de slachtoffers van de twitterverbanning een oproep gedaan richting hun volgers om naar andere sociale media over te stappen. Zo deelde Voorpost mee dat ze een profiel heeft aangemaakt op het sociale netwerk Parler en heeft de Oostenrijkse activist Martin Sellner al een grote groep volgers van meer dan 50.000 op de berichtendienst Telegram.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Twitter blokkeert vooraanstaande rechtse gebruikers op platform”

 1. Hop, allen naar http://WWW.PARLER.COM dat niet besmet is door het PoCo-virus heksenbrouwsel dat destijds door de huidige, nu in Bokrijk residerende mei-68 fossielen werd gedistlleerd. Dat www;Parler.com zeker wel door het Repressie apparaat in het oog gehouden wordt, heb ik al gemerkt.. ALTIJD voldoende alert blijven want PoCo-“Feind hört mit”

 2. Why do people even use Twitter or Fa(k)ebook, let alone any other of these regulated social media platforms. These are nothing more then advertisement traps in which you get bombarded with useless ads and other mindless crap! I never used Fakebook, Twitter or any of these retarted platforms, and I never will either! Everyone is getting frustrated by the censorship, which is hilarious! Why? Well, you yourself choose to use these platforms in the first place, so stop bitching about it! What you need to do is Stop Using Them, problem solved!

 3. Als de valse VRT een artikel schrijft dat die vervangingstheorieën bevestigt dan is dat geen probleem, want zij maken deel uit van het linkse anti-blanke establishment.
  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/02/25/in-antwerpen-zijn-er-voor-het-eerst-met-allochtonen-dan-autochto/
  Als een identitaire organisatie exact hetzelfde zegt, dan is dat plots wel een probleem.
  Vrijheid van meningsuiting eindigt wanneer je opkomt voor de rechten van inheemse Europeanen.
  Alle drogredenen om te censureren worden gebruikt. ‘Houden van je eigen volk’ wordt plots ‘haat’.
  Dit is de wereld van links: ‘Houden van je eigen mensen is de ultieme zonde’ en ‘anti-Europese haat propageren is de deugd’.

  1. Blanke Blanche Blankaert, Blankenberge

   Inderdaad, de masochistische “weg-met-ons,blanken” zelfhaat OIKOFOBIE !

 4. Ratteke Maurice

  Ik had op Facebook vermeld bij de melding van verdronken gelukzoekers dat zij lekker voer waren voor de vissen, men achte dit niet gebruikelijk en heb 30 dage gevangenis gekregen

 5. Daarom : http://www.parler.com !

Trending

%d bloggers liken dit: