Moskee in Boskoop stopt onder druk tijdelijk met islamitische gebedsoproep

Veel onrust is ontstaan onder bewoners van het Zuid-Hollandse dorp Boskoop, waar de lokale Marokkaanse Arrahman-moskee driemaal per week de islamitische gebedsoproep door de wijk laat galmen. Men had aangegeven bij de gemeente om tijdens de Ramadan de oproep tot bekering en verovering te laten horen, maar is na afloop van het feest hier gewoon mee doorgegaan. In een gesprek met de burgemeester en de wethouder is volgens de gemeente overeengekomen dat de moskee hier tijdelijk tot 1 oktober mee stopt, echter ze willen hier gewoon mee doorgaan en zijn voornemens dit ook te doen.

Bij de bouw van de moskee in 1999 was afgesproken dat er geen versterkte gebedsoproepen zouden plaatsvinden, maar die afspraken lapt men natuurlijk gewoon aan de laars. De lokale burgemeester van de CDA zegt geen juridische middelen te hebben om dit in de toekomst tegen te gaan. De fracties in de gemeenteraad vinden het onacceptabel dat de moskee zich niet aan de eerdere afspraken houdt.

De Arrahman-moskee kwam in 2016 uitgebreid in het landelijke nieuws toen men een salafistische prediker voor een voordracht uitnodigde. De imam kwam spreken naast de huidige burgemeester en de Marokkaanse ambassadeur. Het ging om Imam Tarik Chadlioui, die was betrokken bij Sharia4Belgium en verbonden aan jihadisten in Syrië en salafistische organisaties in Duitsland.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.