Veel onrust is ontstaan onder bewoners van het Zuid-Hollandse dorp Boskoop, waar de lokale Marokkaanse Arrahman-moskee driemaal per week de islamitische gebedsoproep door de wijk laat galmen. Men had aangegeven bij de gemeente om tijdens de Ramadan de oproep tot bekering en verovering te laten horen, maar is na afloop van het feest hier gewoon mee doorgegaan. In een gesprek met de burgemeester en de wethouder is volgens de gemeente overeengekomen dat de moskee hier tijdelijk tot 1 oktober mee stopt, echter ze willen hier gewoon mee doorgaan en zijn voornemens dit ook te doen.

Bij de bouw van de moskee in 1999 was afgesproken dat er geen versterkte gebedsoproepen zouden plaatsvinden, maar die afspraken lapt men natuurlijk gewoon aan de laars. De lokale burgemeester van de CDA zegt geen juridische middelen te hebben om dit in de toekomst tegen te gaan. De fracties in de gemeenteraad vinden het onacceptabel dat de moskee zich niet aan de eerdere afspraken houdt.

De Arrahman-moskee kwam in 2016 uitgebreid in het landelijke nieuws toen men een salafistische prediker voor een voordracht uitnodigde. De imam kwam spreken naast de huidige burgemeester en de Marokkaanse ambassadeur. Het ging om Imam Tarik Chadlioui, die was betrokken bij Sharia4Belgium en verbonden aan jihadisten in Syrië en salafistische organisaties in Duitsland.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Moskee in Boskoop stopt onder druk tijdelijk met islamitische gebedsoproep”

  1. Why not demolish, all of them. Put a ban on mosques. problem solved!

  2. De hele islam hoort niet in Nederland en Europa, weg ermee. Ze zijn niet hier om te integreren, maar om te veroveren.

Trending

%d