Staatsveiligheid viseert rechtse nationalisten voor hun mening

De Belgische Staatsveiligheid heeft een jaarverslag gepubliceerd voor het jaar 2019.  Het jaarverslag 2019 geeft door zijn verdeling van aandacht een correct beeld van wat in 2019 de Belgische staat, zijn burgers en zijn bedrijven bedreigd heeft: de islam.  Het verslag handelt voor 90% over de dreiging van moslimradicalen, islamitische terroristen, het uitschot van de groep met de correcte naam ‘Islamitische staat’, en hun gebroed: de vrouwen en kinderen in de kampen van Syrië.  Salafisme, Turks islamisme, Moslimbroeders: dankzij het beleid van open grenzen en massa-immigratie is de vijand overal tussen ons.

Net als andere politie- en veiligheidsdiensten heeft de Staatsveiligheid echter een probleem.  De dienst heeft een dubbele taak.  Enerzijds is er het bestrijden van criminelen en terroristen, mensen die om welke reden ook burgers van dit land willen doden, verwonden, bedreigen.  Daar is niets mis mee.  Ook wij van REACT veroordelen geweld, terreur, moord en doodslag, om welke reden dan ook.

Maar anderzijds dient de Staatsveiligheid, net als elke andere politiedienst in België, ook een politieke agenda: het steunen, helpen en beschermen van het heersende politieke regime.  En dat is in dit land een liberaal-socialistisch democratisch regime, met de valse en dodelijke ‘waarden’ die daar bij horen: open grenzen, ‘tolerantie’, het omarmen van de multiculturele chaos, massa-immigratie.  En dus moet de Staatsveiligheid ook, conform de wens van het heersende regime, op zoek naar het gevaar van ‘extreemrechts’.

Het Jaarverslag bevat daarover slechts 2 pagina’s, die bij nader inzien eerder politiek dan concreet politioneel zijn, maar wel met spectaculaire titel: ‘extreemrechts schakelt versnelling hoger.’  Echt? Uit de inhoud van die amper 2 pagina’s blijkt dat de Staatsveiligheid en het Gerecht meer en meer mensen inzetten tegen ‘extreemrechts’, maar dat bij gebrek aan ‘harde’ feiten men zich toch vooral toespitst op het uiten van stoute meningen.  ‘Nazistische groupuscules trekken vaker de straat op om hun ongenoegen te uiten over de parlementaire democratie‘, staat er.  Echt?  Kan iemand daarvan een voorbeeld geven in 2019?  Wij van REACT kennen de rechtse ‘scène’ nogal goed.  Wij hebben van een dergelijke betoging, optocht, actie, manifestatie niets gezien of gehoord; wie er wel eentje gezien heeft, mag het ons melden.

Maar de Staatsveiligheid heeft bewijs: ‘ Ze deinzen er steeds minder voor terug om uiting te geven aan hun ideologie, tot in het gevangen- en doorgangskamp Fort van Breendonk toe.’  We weten hoe dat verhaal in elkaar zit: groepje van 5 jonge skinheads bezoekt dat kamp, eentje wil wat stoer doen en steekt dwaas zijn rechterarm omhoog, de andere neemt daar een foto van, journalist Bruno Struys pleegt een misdrijf en infiltreert onder valse naam het groepje, steelt de foto en zet die in De Morgen.  (Diezelfde Struys schrijft overigens boeken met moslimterroristen waarin de terreur verheerlijkt wordt.) Goed, niet de meest intelligente zet van de armzwaaiende jongeman ooit, maar zonder de misdrijven gepleegd door de linkse leugenpers had niemand er zelfs ooit iets van geweten.  En is het eigenlijk verboden in België om ‘uiting te geven aan zijn ideologie’?  Wordt dat niet net gewaarborgd door de vrijheid van meningsuiting?  En wordt de veiligheid van de staat België echt bedreigd door een jongeman die met zijn arm zwaait in Breendonk?  Het lijkt toch nogal vergezocht.

De Staatsveiligheid komt ook af met een ‘bijpassende tekening’: een hakenkruisbanier, met op de voorgrond drie figuren die een Hitlergroet brengen.  Heeft iemand in 2019 ergens in België een dergelijke scène gezien?  Wij niet.  Er zijn bij de Staatsveiligheid blijkbaar striptekenaars met een rijke fantasie…  O ja, in de vele pagina’s over moslimfundamentalisme ontbreekt een dergelijke striptekening volledig.  Vreemd, nietwaar?

En de Staatsveiligheid gaat verder: ‘ Betogingen tegen nieuwe asielcentra of moskeeën volgen elkaar op, waarbij extreemrechtse activisten en populisten de onrust oppoken bij angstige buurtbewoners.’  Excuseer?  Het gaat hier om héél brave manifestaties, die door groepen als Vlaams Belang of Voorpost op correcte manier worden aangevraagd en toegelaten, die steevast relatief vreedzaam verlopen, en die achteraf nog nooit geleid hebben tot welke vervolging wegens een strafbaar feit dan ook.  Waar haalt de Staatsveiligheid het lef vandaan volstrekt legitieme burgerprotesten te criminaliseren, en daar belastinggeld voor te gebruiken?  De Staatsveiligheid treedt daarbij buiten de bevoegdheden die de wetgever hem heeft toegekend.

Bijzonder verontrustend is dat binnen de Staatsveiligheid, en wellicht bij uitbreiding andere diensten, zoals de cellen ‘terro’ van de gerechtelijke politie, de aandacht steeds meer toegespitst wordt op rechtse mensen die niets anders doen dan hun mening uiten op sociale media.  Volgens het jaarverslag zijn dat ‘haatpredikers‘ of ook nog ‘keyboard warriors‘.  U leest het goed: een webstek als deze, die kritiek geeft op massa-immigratie en omvolking, en oproept tot een ander beleid,  wordt op één lijn gezet met de bebaarde moslimextremisten, die met de Koran oproepen om niet-moslims te doden.  En iemand die niets anders doet dan thuis op zijn klavier op Facebook eens zijn gedacht zeggen over de omvolking, dat is een ‘warrior’.  Een strijder dus.  De Staatsveiligheid doet hier echt aan terminologische vervalsing, om een klopjacht op rechtse meningen te kunnen gaan uitvoeren.

Op basis van de inhoud van dit Jaarverslag durven wij een voorspelling doen.  Politieke peilingen geven aan dat we wel eens naar een regimecrisis zouden kunnen gaan: VB en N-VA zouden samen een absolute meerderheid kunnen halen.  Wij vrezen dat men mag verwachten, dat tussen dit en de volgende verkiezingen, het gerecht grootschalige operaties zal gaan uitvoeren bij rechtse mensen, die actief zijn op internet en sociale media, inclusief huiszoekingen.  De resultaten daarvan zullen dan doorgespeeld worden naar de linkse leugenpers, en volgens de bekende leugentechnieken opgeklopt worden: historische boeken over de Tweede Wereldoorlog worden dan ‘een verzameling nazistische lectuur’, paintballgeweren worden dan ‘wapens’, een kampeeruitrusting wordt dan ‘materiaal voor survival- en gevechtstrainingen.’  Het feit dat rechtse mensen elkaar kennen wordt dan een ‘netwerk’ en een ‘komplot’, en jeugdige onnozelheden als een Hitlergroet in Breendonk worden dan ‘bedreigingen voor de openbare veiligheid’…

En zo wordt een soort Schild&Vrienden-effect gecreëerd: hard roepen over ‘extremisme’, veel show, veel propaganda, maar een onderzoek dat ook na twee jaar nog steeds nergens staat.  Omdat er geen strafbare feiten gepleegd zijn.  Maar intussen zijn wel mensen hun werk kwijtgespeeld, zijn carrières afgebroken, zijn namenlijsten opgenomen in databanken bij de staatsomroep om op het ‘juiste’ ogenblik misbruikt te worden.  En vooral: wordt de gewone burger wijsgemaakt dat er een grote ‘dreiging van extreemrechts’ bestaat.  Zodat hij ‘juist’ stemt.

Wij van REACT verwerpen elke illegale activiteit, laat dat duidelijk zijn.  Maar wij zijn niet naïef.  Wees dus kritisch, en wantrouw elk bericht van leugenpers of staatsdiensten over rechtse mensen dat verspreid wordt.  De weg naar de volgende verkiezingen wordt lang en moeilijk.

Het Jaarrapport 2019 van de Staatsveiligheid lees je hier.

 

4 comments

 1. De staatsveiligheid moet eensbeginnen met eerlijk te zijn voor ik daar nog een woord van
  Aanneem of ook maar geloof! Als er ooit bij mij een komt controleren zal hij het geweten hebben’..dat hebben ze al ondervonden toen ze op een zangfeest de grote volksverrader
  Bert Anciaux moesten bewaken en ik ze prompt heb weggestuurd omdat ze in mijn weg stonden.
  Er zijn groter vijanden van de Belgische staat die ze moeten vervolgen,maar dat durven ze niet omdat ze laf zijn en dat wordt iedereen beu en met de verkiezingen is dat zeer
  Merkbaar!

 2. Wat zou het percentage franstaligen bij die top van die organisatie zijn , dezelfde tegen de borst stuitende wanverhouding als bij ons vermeend “Defensieapparaat” (sic) zeker ? Kan een parlementair de ter zake bevoegde minister(s) eens ter verantwoording roepen aub.

 3. In de linkse sprookjeswereld loopt op elke hoek van de straat nog een neo-nazi. Ik heb nog nooit in mijn leven een neo-nazi tegengekomen, geen idee dat die nog bestonden.
  Je moet je ook afvragen wie in zo’n veiligheids- en deradicaliseringsdiensten werken en wat hun politieke kleur is. Jessika Soors, voormalig deradicaliseringsambtenaar in Vilvoorde is nu politica van Groen. Leuk weetje: in Vilvoorde vertrokken meer geradicaliseerde IS-strijders naar Syrië dan waar ook in België. Geen toeval natuurlijk. Dit is het soort klungelaars dat in die diensten werkt en dat ons eventjes de les komt spellen.

  Waar het hier echt om draait is om elke rechtse dissidente mening te kunnen censureren, om welke drogreden dan ook, zodat enkel pro liberale en pro communistische meningen aan bod komen.
  De censuur van rechts is al een tijdje bezig op internet en de uiteindelijke bedoeling is om elke rechtse website uit de ether te halen.

Comments are closed.