De afgelopen dagen waren wederom protesten van boeren in Nederland. Aanleiding is het stikstofbeleid van minister Carola Schouten van Landbouw, die nieuwe plannen er door wil drukken om stikstof te reduceren via een veervoerplan. Op de achtergrond speelt een doelmatig overheidsbeleid de boeren weg te pesten en de grond te gebruiken voor woningbouw en energieprojecten. Omdat deze plannen door de boeren worden verafschuwd trokken ze op donderdagavond al naar Den Haag en waren en er vrijdag en zaterdag demonstraties doorheen het land.

Er is al langer grote onenigheid tussen Minister Schouten en de boeren die de kabinetsplannen rond stikstof, veehouderij en diverse ambtelijke maatregelen niet zien zitten. Eerder dit jaar liep het Landbouw Collectief weg bij besprekingen toen bleek dat er in het geheel niet naar de inbreng van de organisatie werd geluisterd. De laatste plannen, om middels een veevoerplan waarin het toevoegen van eiwit in veevoer per september te verboden wordt, zijn de directe aanleiding voor de boerenwoede en onaangekondigde protesten.

Donderdag en vrijdag in Den Haag;

Boeren trekken naar Amsterdam;

In Zwolle bij het distributiecentrum van Albert Heijn;

Op het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel;

Ook in Friesland, Groningen, Drenthe en Gelderland gingen boeren vrij spontaan samenscholen en rondrijden, waaronder langs de A7 bij Drachten;

Bij Woerden stonden boeren met hun trekkers voor een pand van Jumbo;

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Dagen van boerenprotesten doorheen het land”

  1. De regering is heel slim. Zij kopen het land van de boeren voor een bedrag tussen de 5 en 10 euro de meter. Zodra zij het land in bezit hebben maken ze de landbouwgrond tot grond waar je woningen op kunt bouwen. Dezelfde grondprijs wordt nu 1000 euro per meter.

Trending

%d