Bart Laeremans (ex-VB) en N-VA laten George Floyd eren in Grimbergen

In de Vlaamse gemeente Grimbergen is op de muur van een gemeentelijk eigendom een graffititekening ter ere van de Amerikaanse crimineel George Floyd geplaatst.  De schildering werd twee dagen lang aangebracht door een lokale allochtoon, Oulkadi; het gebeurde dus met instemming van het gemeentebestuur van Grimbergen, anders zou de politie wel opgetreden hebben en zou het kladwerk wel verwijderd zijn.

Opmerkelijk is dat het politieke bestuur van Grimbergen gevormd wordt door een coalitie van Open VLD, N-VA en de lijst ‘Vernieuwing’.  Dat is de lokale lijst van voormalig VB-kopstuk Bart Laeremans.

Bart Laeremans is niet de eerste de beste.  Als oud-praeses van de NSV in de woelige jaren ’90 was hij een overtuigde rechtse nationalist.    Van 1995 tot 2010 was hij Kamerlid voor het Vlaams Blok/ Vlaams Belang.  Tussen 2008 en 2010 zetelde hij in het partijbestuur van het Vlaams Belang.

Maar als schepen van Grimbergen wil hij niets kritisch zeggen over het feit dat op gemeentelijke eigendommen van Grimbergen hulde wordt gebracht aan een veroordeelde overvaller die een geladen revolver op de zwangere buik van een vrouw richtte.  ‘ Die mens is dood en dus wordt hij beschouwd als een halve heilige, een icoon, en daar kritiek op geven wordt dus door mensen ervaren als heiligschennis.  Dat is alleen maar tijdverlies en contraproductief’, zo zegt hij.

Ook de N-VA heeft geen bezwaar tegen de hulde aan crimineel Floyd, wel integendeel.  N-VA-schepen Philip Roossen is laaiend enthousiast. ‘ De graffiti van Floyd was een werkelijk kunstwerk waar de auteur met zijn ploeg een boodschap wou geven en de maatschappij wil doen nadenken over maatschappelijke problemen’, aldus Roossen. ‘Als schepen van cultuur kon ik de graffiti als kunstwerk sterk appreciëren.   Als N-VA veroordelen wij elke vorm van racisme en ook elke vorm van politioneel geweld. Hier gaat het hoofdzakelijk over politioneel geweld wat nooit kan getolereerd worden, hoe weerspannig (potentiele) daders ook mogen zijn.’

Intussen blijkt dat niet iedereen in Grimbergen opgezet is met dit wansmakelijke eerbetoon, want het kladwerk werd gecorrigeerd met het opschrift ‘NO HERO’.  De burgemeester van Grimbergen liet daarop meteen weten dat dit ‘ontoelaatbaar’ is, en dat hij gemeentepersoneel zou inzetten om die corrigerende opschriften te verwijderen.  Censuur tegen een juiste rechtse mening dus, in opdracht en op kosten van het gemeentebestuur.  Is Laeremans het daarmee eens?  ‘ Geen commentaar’, klinkt het.

N-VA-schepen Philip Roosen is duidelijker.   We vroegen hem:  steunt u de burgemeester die censuur tegen dit ‘no hero’ wil toepassen?  Zijn antwoord: ‘Absoluut’.  Vrije meningsuiting is er dus enkel voor wie crimineel Floyd een held vindt, niet voor wie hem als veroordeeld crimineel géén held vindt.

Intussen spreken de schepenen elkaar ook flagrant tegen. ‘Het schepencollege heeft hier niets mee te maken’, beweert Laeremans.  ‘ We bekijken in het college of we het werk laten herstellen door de oorspronkelijke aanbrenger, Oulkadi’, zegt schepen Roossen.  Rare jongens, daar in Grimbergen. 

 

Het kladwerk voor de correcties.

Het kladwerk na de correcties.  Maar die zullen dus in opdracht van de burgemeester, onder applaus van N-VA en zonder bezwaar van Bart Laeremans, gecensureerd worden.

 

13 comments

 1. Pink Floyd maakt tenminste nog muziek maar George Floyd kreunde slechts toen hij in de voor hem fatale wurggreep werd gehouden omdat hij zich veel te fel verzette tegen zijn arrestatie wegens crimineel feit. Pink Floyd is geen familie

 2. Geen schilderwerk voor Emily Jones, Ebba Åkerlund of Jos Haex. Zij hadden de pech blank te zijn en dat is geen vermelding waard voor de valse media of de partijpolitiek. Een misdadiger die de loop van een geweer op de buik van een zwangere vrouw zet is daarentegen het perfecte rolmodel voor de salonsocialist of champagneliberaal. De boodschap die nu gegeven wordt is deze: als je een donkere huidskleur hebt kan je gerust zware geweld- en drugsfeiten begaan, mensen met de dood bedreigen en valsmunterij plegen. Je wordt sowieso als slachtoffer aanzien. Dat partijhopper Laeremans gewoon meedoet met deze gekke toestand is schrijnend, maar partijhoppers hebben dan ook een gebrek aan ideologische overtuiging.
  Het is al erg genoeg dat een misdadiger de hemel wordt in geprezen, nu moeten we ook nog eens op die spuuglelijke graffiti kijken.

 3. De Jef bij zijn neus pakken en “op zijn paard zetten” daar moet men geen geslepen vos voor zijn. Maar het is wel plezant hoe hij er keer op keer weer met beide voeten tegelijk in trapt. Hij doet maar….

 4. Jefke, Jefke toch, ik heb inderdaad een belangrijke functie binnen de door u bij elkaar gefantaseerde beweging die u uit uw Linkse duim gezogen hebt. Ik ben in feite de onder pseudoniem publicerende “IJzeren Kolonel” uit Marc Sleen’s Nero Album met dezelfde naam, de dato 1957. Ik hoop nog lang uw dolle fratsen te mogen lezen, die telkens zo’n ware eer en genoegen hebben enorm mijn goedlachse hilariteit te mogen opwekken. Treed u hiermee ook “stand up” op en zo ja, waar en wanneer en in welk ouderlingencentrum aub zodat ik u eens en schone boeket selder of prei zou mogen aanbieden als bescheiden doch welgemeende blijk van enorme appreciatie.

 5. Dat VB en N-VA een crimineel opvoeren als rolmodel is er ver over.

  1. Voor alle duidelijkheid, Laeremans is ex-VB’er.

 6. “Sanctus Georgus Floydus ora pro nobis” , een Amerikaans crimineel met wel heel dikke lippen om postuum te kunnen kussen, omhooggevallen tot heilige van de BLM-Kerk, die heel brute pech heeft gehad bij zijn arrestatie, die wordt nu door de firma NV-Asociaal kennelijk gepromoot uit plat electoraal machiavellistisch opportunisme. Kennelijk wil de kwijnende N-VA net zoals de nauwelijks nog “open” (?) VLD allochtone kiezers lokken, waarbij het Blauw Fabriekske, (met Abdelkadher Somers en Sihame El Kaouakibi) het paniekerigste reageert om toch maar samen met de tradopartijen in de allochtone kiesvijver te kunnen gaan vissen. Vermits de kiezers van de autochtone kiesvijver niet meer bijten aan de Oikofobie haak van hun multiculti tricolore kaduke vislijn. Politiek-correct paniekeren met de kiesdrempel in zicht, zij doen maar….

 7. De vele slachtoffers van ons eigen volk (Spaanse Furie, Boerenkrijg, hongersnoden enz) worden al lang niet meer herdacht. Maar een drugsdealer en crimineel uit een ver land dus wel. Van de rooien, blauwen en groenen verwacht je zulke ongein, maar dit is dus godbetert het werk van een rechtse Vlaamsnationalist. Wat is dat toch met die politici? Eens ze met hun gat in een pluche zetel zitten gaan de principes overboord. Godgeklaagd.

 8. Ik had nooit vertrouwen in Laeremans, voelde dat er iets negatiefs aan die lul was, voor mij was het een duiker met twee gezichten.

 9. Leugens blijven herhalen wordt gezaag dat een “KNIP” verdient: “een veroordeelde overvaller die een geladen revolver op de zwangere buik van een vrouw richtte”

  (KNIP) Nee hoor, links naar artikels van de leugenpers waarin plots verklaard wordt dat het ‘strafregister irrelevant is’ plaatsen we hier niet. Wie een crimineel tot heilige en rolmodel verheft en als breekijzer gebruikt om onze cultuur (ook letterlijk) neer te halen, die moet er maar tegen kunnen dat wij een veroordeelde crimineel ook een veroordeelde crimineel noemen. Punt.

  1. Ik weet het, je mag nooit verwachten dat de afdeling “Fors Polariserende Agitprop” (Aгитпроп) van een welbepaalde ideologie bij haar leugenachtige propaganda enige nuancering zou toestaan – en dus een bredere toegang tot kennis en waarheid mogelijk zou maken.

   En wat “onze cultuur” betreft: ik denk dat die effectiever wordt “neergehaald” door leugens die worden verspreid via de daarin gespecialiseerde websites dan door personen die een crimineel tot heilige en rolmodel zouden verheffen. Overigens, alleen in leugenwebsites kan je lezen dat er personen bestaan die zo onnozel kunnen zijn dat ze Floyd tot een “heilige en rolmodel” zouden verheffen.

   Een veroordeelde crimineel mag u een veroordeelde crimineel noemen. En voor mijn part mag u er ook bij fantaseren dat hij een geladen bazooka richtte op de buik van een zwangere maagd. Punt.

   1. Uit de rijke Vlaamse spreukenschat ; “Wat baten kaars en bril als de Jef niet zien en wil”. Trek uw struisvogelkop tijdig uit het politiek-correcte censuur zand voor een IS-slachter hem komt amputeren.

    1. (KNIP)

     (KNIP)

     Geachte ReactieKNIPPERS,

     Heeft de kluchtzanger(es) die zich deze keer bijzonder origineel Jefke Van Spiksplinternieuwevilla noemt een belangrijke functie binnen het wereldwijde web van (knippen wat niet past!) rechtse, radicaal rechtse, uiterst rechtse en extreem rechtse partijen?

     Ik vroeg mij dat eventjes af omdat mijn antwoord op zijn (of haar) niet ter zake doende opmerking blijkbaar niet gepubliceerd mocht worden.

     Twitter en Facebook hebben – en dat spreekt toch vanzelf – niet het recht om leugens en bedreigingen die sommigen plaatsen te voorzien van een commentaar, of van een “een label met zogenaamde ‘factchecking’”. (Lees daaromtrent Hans DE GROOT, ‘President Trump herstelt vrije meningsuiting op Twitter en Facebook’, ReactNieuws van 29 mei 2020). ReactNieuws is Twitter of Facebook niet; daaraan zal geen zinnig mens twijfelen. De fors polariserende vrije pers heeft uiteraard meer rechten, zoals het recht om beargumenteerde en nuancerende meningen te weigeren, gedeeltelijk te censureren, of te voorzien van een miserabele “NVDR” .

     In mijn niet gepubliceerde antwoord had ik laten blijken dat ik bovenvermelde kluchtzanger(es) er niet van verdacht dat hij of zij erg snugger en zeer moedig is. Misschien heb ik hem of haar daarmee pijnlijk voelbaar gewond… Als die persoon een belangrijke functie bekleedt binnen uw wereldwijde beweging, lijkt het me nogal sterk aangewezen dat ik “mijn struisvogelkop tijdig uit het (extreemrechtse) censuur zand trek voor een (KNIP) slachter hem komt amputeren”. Ik zal dan maar struisvogeleieren voor mijn geld kiezen, en de kluchtzanger(es) met koninklijke ootmoedigheid mijn diepste spijt betuigen.

Comments are closed.