Op een demonstratieve verzameling tegen de overheidsmaatregelen vanwege het coronavirus, die enkele dagen eerder door de rechter werd verboden, kwamen vandaag honderden mensen af. De Haagse politie had het hele Malieveld afgezet en greep hardhandig in toen mensen toch hun mening wilden verkondigen. Er zijn meerdere arrestaties verricht. Het was in een korte periode het tweede verbod van een demonstratie in de stad, de vorige week kreeg de organisator Viruswaan ook al nul op rekest toen men hoopte in ‘de stad van vrede en recht’ een geluid tegen het regeringsbeleid te laten horen.

Het lijkt erop dat alle kritiek op het regeringsbeleid, als het gaat over de maatregelen die men neemt om het coronavirus te bestrijden, in de publieke ruimte met harde hand worden bestreden. Op zaterdagnacht voor deze demonstratie werd van een aantal mensen door de politie hun stoepkrijt in beslag genomen, toen ze op de weg bij het Malieveld hartjes aan het tekenen waren.

Vandaag was de politie grootschalig uitgerukt om iedereen weg te houden van het Malieveld. Er werden daarnaast folders verspreid en met digitale boorden duidelijk gemaakt dat er niet mocht worden gedemonstreerd. Mensen die even niet luisterden werden direct, en soms met behoorlijk geweld, door de politie ingerekend en naar het politiebureau afgevoerd.

Vorige week werd een demonstratie met dezelfde boodschap, eerst verboden en daarna werd de groep mensen die toch kwamen opdagen bijzonder hardhandig uiteengeslagen door de politie én er volgenden 400 arrestaties. Het staat een schril contrast met de Black Lives Matter-demonstraties die alle ruimte en steun krijgen en al tweemaal zonder problemen in Den Haag mochten demonstreren.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Verbazing over spijkerhard optreden Haagse politie rondom demonstratieverbod”

  1. Als ze tegen BLM ook zodanig zouden optreden, zouden de continu desinformerende MSM weeral ten onrechte “racisme”(sic) kwaken. Daarom hebben agenten die schroom hebben ze niet bij overwegend autochtoon verzet. Twee maten & twee gewichten zijn immers politiek-correct geijkt.

  2. Police state!

Trending

%d bloggers liken dit: