Politie moest meer pikken bij demonstratie Black Lives Matter

De politie kreeg van burgemeester Jorritsma van Eindhoven de opdracht om coulanter te zijn bij de laatste demonstratie van Black Lives Mattter (BLM) dan normaal het geval is bij demonstraties. Deze directe opdracht aan de politieagenten werd wereldkundig gemaakt door woordvoerder Gerrit van de Kamp van politievakbond in een gesprek met de media. Het geeft voeding aan het idee dat de autoriteiten deze BLM-demonstraties steunen en alle ruimte geven om die boodschap te laten horen en zelfs raddraaiers niet al te hard willen aanpakken.

Het gaat hier om een VVD-burgemeester van een grote stad, die deze directieven aan de politie oplegt en het is nogal wat dat hij afwijkt van standaardvoorschriften voor demonstraties. Het een merkwaardige keuze, gezien de wereldwijde plunderingen en andersoortig geweld dat te zien is bij dergelijk BLM-protesten, het zou een logische stap zijn om juist de boel strak te houden en niet te veel toe te staan.

Wellicht komt een dergelijke opdracht direct vanuit de regering. De VVD is de grootste regeringspartij en heeft met Mark Rutte de minister-president, ofwel het is de partij die de macht heeft en het gaat dus niet zomaar over een burgemeester, maar één met een partijkaart van de machtspartij. Van andere steden is niet bekend welke opdrachten de politiekorpsen hebben ontvangen om BLM-demonstraties in goede banen te leiden.

4 comments

  1. “White lives matter” too ! 0ei conform het in tweezakkerij Oikofobie gedrenkt politiek-correct Repressieapparaat zal dit waarschijnlijk vermeend “racisme”(sic) wezen zeker ?

    1. Zolang blanken stilzitten en doen alsof er niets aan de hand is zal deze organisatie van black lives .matter..groter en groter worden het zijn zieke blanken die mer demonstreren hun haten hun eigen kleur. Waarom?

  2. Politie vakbonden zouden telkens wanneer ze dergelijke opdrachten krijgen dit openbaar moeten maken.

Comments are closed.