Jihad H. reed Sten dood, taakstraf van 240 uur

Een hongerige Jihad reed op 18 mei van het vorige jaar in Breda, spelend met zijn telefoon, dwars door het rode licht heen en schepte fietser Sten. Het was ramadan en hij had de hele dag niet gegeten en dus haast, om vervolgens over de 100 kilometer te rijden – zoals bleek uit het verkeersongevallenonderzoek – op een weg waar 50 is toegestaan. De rechtbank oordeelde dat het in dit geval ging om ‘zeer onvoorzichtig rijgedrag’ en legde op juni van dit jaar 240 uur taakstraf op.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een 22-jarige taxichauffeur veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en de maximale taakstraf van 240 uur. Daarnaast is een rijontzegging opgelegd van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Verder is er een proeftijd van drie jaar opgelegd voor de voorwaardelijke gevangenisstraf en de rijontzegging.

Uit de verklaring van Jihad valt op te maken dat hij de boel wilde belazeren door te beweren dat hij 70 reed en door groen licht, dit werd door de verkeersongevallenanalyse van de politie weerlegd, juist fietser Sten ging door groen. Voor Jihad was dit zijn laatste rit, om daarna naar huis te gaan. Hij had de hele dag niets gegeten en honger, want het was ramadan en hij had al tien á elf uur gewerkt. Thuis wilde hij vlak voor zonsopkomst nog snel wat eten naar binnen werken.

4 comments

  1. Ek het gedog dit is net in Suid-Afrika dat volksgenote tweedehandse burgers is. Nou sien ek Vlaminge is ook maar tweedehandse burgers in eie land, as dit van die regbank afhang. Boer uit Suid-Afrika.

    1. We zijn al 190 jaar tweederangsburgers in België.

  2. In België is het gerechtssysteem al even slapjes voor doodrijders. De doodrijder van Merel De Prins, genaamd Muhammed Aytekin is ook al vrij. En dit was dan nog een gekende recidivist die al achttien keer veroordeeld was voor verkeersmisdrijven en geen verzekering had. En op de koop toe pleegde hij nog vluchtmisdrijf naar het buitenland nadat hij een kind doodreed. Wat is ons gerechtssysteem nog waard als het criminelen vrijuit laat gaan en zijn eigen bevolking als vijand aanschouwt.

    1. Kennelijk is een autochtoon leven niet veel waard voor het tweezakkerij Systeem.

Comments are closed.