Sinds de brandstichting in een voormalig rusthuis in Bilzen, waar een asielcentrum gepland stond, bleef het erg stilletjes rond het gebouw. Er werd asbest gevonden en de asielopvang werd opgeschort. Deze opschorting zou weleens definitief kunnen zijn, nu de vermoedens rijzen dat een projectontwikkelaar uit de regio zijn zinnen gezet heeft op het gebouw. Bij het Vlaams Belang van Bilzen zijn ze alvast erg tevreden dat er geen asielcentrum komt op deze locatie.

Volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Annick Ponthier uit Bilzen: “Geen asielcentrum in Grote-Spouwen (Bilzen)? Die geruchten worden alleszins steeds hardnekkiger en her en der zelfs bevestigd. In plaats van een asielcentrum zou er een appartementencomplex voorzien worden op de bewuste locatie. Wat het Vlaams Belang betreft is het duidelijk: de locatie in Grote-Spouwen was nooit geschikt als asielcentrum en zal dat nooit zijn. Om deze en andere redenen heeft het Vlaams Belang zich van dag één fel tegen deze beslissing verzet. En als de geruchten kloppen, blijkt dat systematisch verzet wel degelijk loont!”

Ponthier heeft hierover vragen gepland aan minister voor migratie Maggie De Block en ook staat het geagendeerd op de eerstkomende gemeenteraad van Bilzen. We zullen dus snel weten of het verzet inderdaad geloond heeft. Sowieso is de druk van de – volgens de peilingen – grootste Vlaamse partij vanaf het begin groot geweest. Ook Voorpost heeft van bij de start van de plannen van De Block zijn schouders gezet onder het verzet tegen de komst van asielzoekers naar dit gebouw.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Dan toch geen asielopvang in het door brand getroffen gebouw in Bilzen? “Projectontwikkelaar wil er appartementen bouwen””

  1. Zijn jullie zeker dat het geen sociale woningbouw wordt? Dan kan het nog vol asielzoekers gezet worden.

  2. Objectief-correct Constateerder

    De Ongegrond beschuldigende uitval van Oikofobie-adept Somers omtrent deze brand in het Parlement naar het VB en zijn kiezers werd hard teruggekaatst door Filip Dewinter . Het Systeem blijft inmiddels wel oorverdovend stil over de echte oorzaak van de brand kennelijk omdat het niet in het desinformerend PoCo-propaganda kraam lijkt te passen !

Trending

%d bloggers liken dit: