Weg met de Stalingradlaan in Brussel?

De leugenmedia en linkse partijen glunderen, de geschiedenis – deze wat niet in hun kraam past althans – moet eraan geloven. Churchill, Columbus, Leopold II en zovele anderen moet weg. Het waren allemaal ‘racisten’! Ook wij moeten niets weten van Leopold II, van zijn nazaten en het gedrocht België nog minder. Maar het verleden bestaat nu eenmaal uit negatieve en positieve gebeurtenissen, of men het nu graag hoort of niet. Voor excuses en een politiekcorrecte beeldenstorm bedanken we dan ook hartelijk, omdat de geschiedenis niet verdoezeld hoeft te worden. Voor dat laatste heeft ons onderwijs al voldoende gezorgd. Maar als ze dan toch willen spelen, dan spelen we graag mee.

Een van de grootste misdadigers uit de geschiedenis, Stalin, roept blijkbaar geen negatieve gevoelens op bij de cultuurmarxistische softies. In Brussel behield massamoordenaar Stalin, of eigenlijk de naar hem genoemde stad, zijn laan. Zelfs de Sovjetunie had Stalingrad, uit eerlijke schaamte, in 1961 al omgedoopt tot Volgograd. Volgens bepaalde ‘experts’ was er destijds geen reden om de laan in Brussel van haar naam te ontdoen, omdat ze immers niet vernoemd was naar Stalin maar naar de slag om Stalingrad (1942-1943).

De Brusselse Stalingradlaan, gelegen tussen het Rouppeplein en de Zuidlaan, ligt in de buurt waar ‘linksen en extreemlinksen thuis zijn’. Jarenlang was er het politbureau van de Kommunistische Partij (KP) gevestigd. Nu nog, zijn er verschillende centrales van het ABVV en FGTB gevestigd, en om de hoek, op de Lemmonierlaan verblijven de Amadezen van de PVDA. Om de pijn enigszins te verzachten, kan men op het Rouppelein ook in het restaurant ‘Comme Chez Soi’ terecht.

Onder het totalitaire, meedogenloze regime van Stalin, vielen er miljoenen doden, direct en indirect. Politieke tegenstanders werden op grote schaal weggezuiverd en gedeporteerd. Het aantal dodelijke slachtoffers van Stalin wordt geraamd tussen de 15 en 20 miljoen. Tijdens zijn ‘Grote Zuivering’ moesten oppositieleiders binnen de partij, premiers en partijleiders van deelrepublieken, geestelijken, intellectuelen, kunstenaars, trotskisten, zinovjevisten (aanhangers van Zinovjev), homoseksuelen, rechtse mensen, maar ook gewone burgers er aan geloven. Dan was er ook nog het Bloedbad van Katyn, waar de massamoordenaar 4.500 Poolse officieren liet ombrengen. Tussendoor had de ploert nog de tijd om een 13-jarig meisje zwanger te maken.

Moet de straat weg? Aan u de keuze.

2 comments

  1. Linkse ideologen laten weten dat 20 miljoen mensen doden de moeite waard is om een Marxistische maatschappij op te richten.

  2. We maken er een politiek-correcte “George Floyd-laan” van.

Comments are closed.