Gelezen op Facebook:

‘ Excuses voor kolonisatie Congo?  Hier een foto van mijn betovergroottante Margaret Jaspers (Jaspers zijnde de familie van mijn grootmoeder langs moederskant). Dominicanesse (de voorkeur voor de Dominicanen zit in onze genen) tussen de leprozen in Congo. Zij zorgde voor haar ‘CHERS lepreux’. Geen ‘pauvres’ of andere beklagenswaardige sukkelaars, maar ‘chers’. Voor de katholieke clerus die hen verzorgden waren zij immers ook volwaardige leden van de gemeenschap, maar ziek en te behandelen. In andere tijden, maar ook nog vaak in die tijden, werden zij uit hun dorpen verjaagd om in eenzaamheid te creperen en sterven. In (o.a.) de missie waarin zij actief was, kregen zij naast behandeling ook door werk terug een toekomstperspectief. Waardigheid schenken aan de zieken is een belangrijk, en goed, werk.

Margarete is gestorven aan malaria, waar haar grootste lijden haar afstand van haar ‘chers lepreux’ was, en begraven in de Afrikaanse grond waarin zij mee de beschaving en het Geloof plantte en die zij zo lief had.

Het is zeer spijtig dat het gebied vandaag de dag zo onstabiel is, inclusief aanvallen van de milities van Joseph Kony, want ik zou graag haar graf (of wat daar van rest) bezoeken of zien.’

Tijdens de kolonisatie van Congo (eerst onder Leopold II, daarna onder gezag van de Belgische staat) trokken duizenden blanken naar het gebied.  Ze bouwden wegen, bruggen, scholen – vaak de enige gebouwen en structuren die ook nu nog functioneren.  Ze zetten zich in voor de bestrijding van ziektes, het uitroeien van slavernij (door Arabische slavenhalers), het beëindigen van kannibalisme en mensenoffers, zorgden voor onderwijs en gezondheidszorg.  Duizenden van hen bezweken aan de tropische ziektes zoals malaria, waartegen zij geen enkele weerstand hadden.  Bij de onafhankelijkheid van Congo stortten tienduizenden zwarten zich op de Belgen en hun gezinnen; vooral de dagenlange verkrachting van duizenden blanke Vlaamse en Waalse vrouwen en meisjes, ongeacht hun leeftijd, was het doel.  De gruwel die zij ondergingen was zo afschuwelijk, dat de rapporten die erover geschreven werden door het Belgische gerecht tot op de dag van vandaag geheim gehouden worden door de Belgische overheid, om ‘de relaties met Congo niet te verstoren’.  Maar liefst 250 blanke Belgen werden gruwelijk vermoord.  Na deze etnische zuivering moesten alle blanken Congo verlaten, en verloren zij alles wat zij bezaten; daarvoor werd door Congo nooit enige vergoeding betaald.      

Arabische slavenjager in Afrika. Hun handel werd in Congo beëindigd door het Belgische leger.

      

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Excuses voor Congo? Waarom?”

 1. Waarom stelt niemand de hedendaagse echte uitbuiting aan de kaak? Waarom kunnen de grote huurlingen leiders zich verrijken door uitbuiting? Aan wie betalen de Chinese firma’s om de mijnen leeg te maken in ruil voor een verharde weg! Stop met het verleden proberen te veranderen en wees trots op wat een klein land als België bereikt heeft met het helpen van de bevolking in dat enorme land. Ja, waarschijnlijk zijn er enkele slechte zaken gebeurd, zoals vandaag overal ter wereld. Belangrijke positieve zaken en ontwikkelingen wilt men niet zien of wat ??? Ga ter plaatse en hoor hoe de meeste, normale werkende mensen die zich de Belgen nog herinneren, het jammer vinden van hun gedwongen vertrek.
  Oh ja, en in Zuid Afrika gaat het vandaag zeker ook veel beter dan 30 jaar geleden?? Niet alle Blankenship slecht net zoals niet alle zwarten slecht zijn, dat is de realiteit. Dat sommige politieke strekkingen dit uitbuiten en uitspelen zou iedereen moeten doorzien en niet op ingaan.

 2. Congo heeft niet eens vergoeding betaalt aan de Belgen die het Congolese land gestolen hadden?? Wat een onzinnig artikel…

 3. Liliane Cottenie

  Ik wil jullie graag steunen maar alleen als jullie rekeningnr.wordt Medegedeeld ik kan storten..en dan zal ik zelfs mensen aansporen Om jullie te steunen,maar ik zet mijn rekeningnr niet te kijk.

  NVDR: U zet uw rekeningnummer nergens te kijk. Wij kunnen natuurlijk wel zien vanop welk rekeningnummer gestort wordt. Dat is zo via een overschrijving, en dat is zo via Paypal.
  >

 4. Ook ik heb veel misionarissen gekend en van dichtbij gevolgd,de Dominicanen waarvan er in 60 tientallen zijn vermoord bij plunderingen net zoals nu, De Ursulinnen waarvoor we enorme giften
  En kleding bij heel de familie gingen bedelen en voor de paters van het St Norbertuscollege waaronder een persoonlijke vriend Willy van Essche die eigenhandig bouwwerven en volledig ten dienste van
  de zwartjes stond en totaal versleten terug naar Vlaanderen kwam.
  Diegenen die hier dan werden opgevangen door onze mensen en het gemaakt hebben die hebbenNu het lef om aan te klagen inplaats van zich ten dienste van hun volk te stellen en in eigen land te gaan
  Helpen!Dat zijn de rassisten!! Mijn Conclusie is ( ik geef geen cent meer want dat wordt gebruikt om de
  Heersers daar nu aan kastelen te helpen)want ze zijn al vanaf 1960 hun eigen zakken aan t vullen met
  Medeweten van onze politiekers en dus ben ik stilaan zelf Rassist aan t worden en dat vind ikzelf
  Intriest!!!! Liliane Cottenie!

 5. De vraag is: waarom wil men ons een schuldgevoel geven over onze geschiedenis en waarom introduceert men de zelfhaat-cultuur constant in de fake-news media? Omdat machthebbers ons psychologisch willen verzwakken en willen dat wij ons onderwerpen aan vreemde entiteiten. Men wil dat wij als bevolking een laag zelfbeeld hebben over onze achtergrond en identiteit, zodat zij ons zeer gemakkelijk kunnen overheersen. Een bevolking die als groep zwak staat is een zwakke oppositie en is gemakkelijk te domineren.

  Over het bewind van Leopold II in Belgisch Congo is waarschijnlijk het meest verzonnen, een totaal vervalste geschiedenis. De meeste documentaires over Belgisch Congo zijn volledig fake, allemaal gebaseerd op de geschriften van linkse politiek-activist anti-apartheid activist Adam Hochschild die allerhande legendes en mythes verzint over Belgisch Congo omdat hij tegen de kolonisering was.
  Een goede video over die legendes kan je hier bekijken:
  https://www.bitchute.com/video/Mbj5iDff0a9A/

 6. Integendeel, Congolezen zouden hun excuses moeten aanbieden voor de wreedheden o.a. verkrachtingen die zij onze kolonisten in 1960 hebben aangedaan ! Leopold 2 heeft Congo ,zijn persoonlijk eigendom ,aan België geschonken , zelfs de slavernij afgeschaft en het wreed zweepslagen gewoonterecht bijgestuurd. Missionarissen en kolonisten importeerden ziekenzorg met hospitalen, weginfrastructuur, stenen gebouwen en verschaften werkgelegenheid op plantages, poogde bloederige stamtwisten bij te schaven etc…Hoezo hiervoor excuses aanbieden ? Dienen Italianen zich dan ook te excuseren omdat Julius Caesar ooit onze contreien binnenviel ?

 7. Tegenwoordig doen de politiekers niets anders dan plat op hun buik gaan voor iedereen die hier op onze kosten komt leven. Alsof ze niets anders te doen hebben, eens kijken hoe ze hun begroting op orde zullen krijgen. Het zal al zeker niet met de hulp van de Congolezen zijn.

Trending

%d bloggers liken dit: