LEGO schorst reclame voor speelgoed met politiemannetjes

“Zwarte levens doen ertoe”, zegt speelgoedgigant Lego, en schorst daarbij al haar reclame voor speeltuig met politiemannetjes.

Bovendien schenkt Lego 4 miljoen dollar aan verenigingen die zich inzetten voor Afro-Amerikaanse kinderen. Dat is natuurlijk allemaal een gevolg van de vaudeville rond de zwarte crimineel Floyd, die zich bij een arrestatie verzette en om het leven kwam.

De Deense speelgoedfabrikant Lego kon – de Scandinavische politiekcorrecte kruiperij waardig – blijkbaar niet achterwege blijven in het antiracistisch discours.

Dat de vele politieagenten, met kinderen en kleinkinderen, daar maar eens aan denken rond Sinterklaas (met Zwarte Piet).

2 comments

  1. Beste Jan, je lijkt het punt te missen. De politie behoort te helpen en niet onnodig overmatig geweld te gebruiken. Je begrijpt misschien de oorzaak en het doel van beide bewegingen niet. Lego gelukkig wel en neemt hier een duidelijk standpunt in. Het schorsen van de reclame van Lego is niet anti-politie. Het is anti-politiegeweld.
    Wat is jouw standpunt precies? De gedachtes van de kinderen? Strijd tegen criminaliteit? Strijd tegen BLM of Antifa?

    Like

  2. Doet me denken aan de hippies van 50 jaar geleden: steevast de politie uitschelden, maar van zodra er iets vergeet gaat in hun privaat leven roepen ze … de politie ter hulp. Walgelijk, wat moeten de kinderen daar nu van denken? Bij een overval of een diefstal, roep dan BLM of Antifa ?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.