Via haar officiële twitter-profiel heeft Georgette Mosbacher, de Amerikaanse ambassadeur in de Republiek Polen, laten weten dat er in Polen ruimte is om daar nucleaire raketten te plaatsen. Deze opmerking komt in het licht van een politiek debat in Duitsland over het militaire budget en specifiek over de aanwezigheid van nucleaire wapens en de rol van het Duitse leger en de NAVO. Er komt uit meerdere hoeken in Duitsland veel kritiek op de huidige situatie en er zijn stemmen die de nucleaire wapens uit het land willen weghebben, wat Mosbacher noopte om deze uitspraak te doen.

De officiële positie van de Verenigde Staten van Amerika is dat landen binnen de Europese Unie een nucleair arsenaal horen te bezitten vanwege de ‘dreiging’ uit zowel Rusland, China als Noord-Korea. Door de VS wordt de NAVO aan Europeanen gepresenteerd als de beschermer van ons allen, een bondgenootschap voor vrede en veiligheid. In werkelijkheid is de NAVO geen bondgenootschap maar een Amerikaanse organisatie, waar Europeanen slechts volgen en is er daarnaast geen enkele aanwijzing dat Rusland voor landen in de Europese Unie een veiligheidsrisico vormt.

Wel hebben de Amerikanen er veel belang bij om Europa onrustig te houden en zo te verzekeren dat men via de NAVO grote delen van Europa kan blijven domineren. Volgens de Poolse ambassadeur van de VS weet Polen beter dan Duitsland wat de risico’s zijn van het verzwakken van de NAVO, als de nucleaire wapens uit Duitsland zouden verdwijnen. Het verplaatsen van nucleaire wapens nog dichter naar de Russische grens, zal echter door Rusland gezien worden als een verdere provocatie.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Amerikaanse havik wil nucleaire raketten in Polen neerzetten”

  1. […] deze crisis zal Duitsland vermoedelijk zijn uitgaven aan wapens willen beperken. Er gaan vanuit Amerikaanse kant geluiden op om de kernwapens van Duitsland naar Polen te verplaatsen. Warschau is van mening dat kernwapens op […]

Trending

%d bloggers liken dit: