Volgens het VRT-Journaal van 17.05.2020 is er iets zorgwekkends aan de hand in Zweden: immigranten worden daar zwaarder getroffen door het Chinese longvirus Covid-19 dan autochtone Zweden.   Het gaat over immigranten, en meteen heeft men dus het slachtofferverhaal klaar:  de onverantwoorde blanke Zweden zouden zorgeloos op café blijven gaan, zo het virus verspreiden, en de zwakke immigranten die als taxichauffeur of buitenwipper die blanke samenleving draaiend houden, zouden daardoor ziek worden.  Slachtoffers, altijd zijn ze slachtoffers…  Klopt het VRT-slachtofferverhaal?  Voor geen meter, zo blijkt uit de verklaring van de Zweedse topexpert Anders Tegnell: de ziekte kwam integendeel via de immigrantengemeenschappen het land binnen, vanwege hun vele contacten in het buitenland. 

In de huidige coronacrisis vaart het Scandinavische land Zweden een eigenzinnige koers.  Grondwettelijk heeft de staat niet het recht zijn burgers op te sluiten, en experten beslissen welke maatregelen wetenschappelijk nodig zijn, niet de politiek.  Het resultaat is een aanpak die sterk lijkt op die hier: oproepen tot afstand houden, handen wassen, thuis blijven als je kan, bij ziektesymptomen niet gaan werken.  Maar de horeca blijft open, het openbare leven gaat verder.  De mensen opsluiten is toch niet vol te houden, aldus de Zweedse experts, en op termijn levert deze aanpak exact hetzelfde resultaat op inzake oversterfte, zonder duizenden zelfstandigen en bedrijven het faillissement in te jagen.

zweden restaurant corona
Zweden gezellig op restaurant in coronatijden.

Is de Zweedse aanpak beter of slechter dan die hier?  De cijfers laten nog geen conclusie toe.  Op dit ogenblik staat Zweden op plaats 6 van de Europese coronasterfte per miljoen inwoners, terwijl België als slechtste land nog steeds met stip op 1 staat. (Verwaarloosbaar kleine ‘landen’ als San Marino en Andorra tellen we uiteraard niet mee.)

Eén van de verschillen tussen Zweden en andere landen dat begint op te vallen is het grote verschil in aantal sterfgevallen bij de autochtone Zweedse bevolking en de immigranten.  Somaliërs vormen 1% van de bevolking, maar zijn goed voor 5% van de doden.  Dezelfde cijfers beginnen op te duiken in de buurlanden.  In Finland waren de Somaliërs goed voor maar liefst 14% van alle infecties.  In Noorwegen vormen immigranten intussen al 15% van de bevolking, maar leveren ze 25% van de doden.

Volgens het VRT-Journaal van 17.05.2020 zijn het dus de ‘zwaksten’, de immigranten, die als taxichauffeur en buitenwipper de blanke samenleving draaiend houden en zo ziek worden. 

Maar Zweden reageerde bij monde van zijn topexpert, Dr. Anders Tegnell, met een politiek-incorrect feit:  immigranten worden inderdaad zwaarder getroffen, waaronder de Somaliërs maar ook de Syriërs, en dat is te wijten aan hun sociaal-economische situatie waardoor ze vaak met meerdere generaties samenwonen, maar vooral ook aan het feit dat ze enorm veel contacten met het buitenland hebben. ‘Dit was wat we niet voorzien hadden: dat dit deel van de bevolking zoveel contacten in het buitenland had, en dat de ziekte deze groepen veel vroeger binnenkwam dan de rest van de Zweedse bevolking‘, aldus Tegnell.

zweden Andres Tegnell
De Zweedse topexpert Andres Tegnell

Dat is toch wel kras, als je weet dat Somaliërs – en ook de Syriërs die Tegnell noemt – allemaal naar Zweden zijn gekomen als ‘vluchteling’, en daar dus in theorie bescherming zoeken tegen de ‘vervolging’ die hen in het buitenland wacht.   

Dr. Anders Tegnell deed zijn uitspraak tijdens een ‘webinar’ voor een internationaal gezelschap van journalisten op vrijdag 8 mei, georganiseerd door ‘the International Center for Journalists’. Een verslag ervan kan je vinden op deze website van een nieuwskanaal uit Californië.  De volledige versie staat HIER, en het gaat over immigranten vanaf zo ongeveer 30:30.

Het wordt dus andermaal bevestigd:  het beleid van open grenzen, de ‘vluchtelingen’-stromen en de aanwezigheid van grote groepen immigranten (zoals ‘vluchtelingen’), dat alles heeft het virus zo snel van China naar Europa gebracht.  De ramp die we meemaken is een gevolg van de door de politieke elite gewenste politiek van open grenzen en omvolking.  En de boodschap van PVDA, SP.a, Groen, VLD en CD&V is en blijft: méér ‘vluchtelingen’, méér immigratie.  Men krijgt waarvoor men kiest.

De PVDA-PTB tijdens de jaarlijkse optocht van de homolobby, met een spandoek voor méér ‘vluchtelingen’

Uw medeburgers informeren? DEEL dan dit bericht!

REACT helpen de waarheid te verspreiden?  Geef ons dan 1 euro!

Steun REACTNIEUWS

Help REACT de waarheid te verspreiden; geef ons 1 euro! Daarmee promoten we ons nieuwskanaal en doorbreken we het fake news van de linkse leugenpers in Vlaanderen.

€1,00

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Zweeds topexpert: ‘Corona kwam eerder binnen bij immigranten dan bij rest Zweedse bevolking’”

  1. Smorgasbord & Akvavit

    Dus niet via kottbular van den Ikea, laat u niks wijsmaken door PoCo-propaganda !

  2. Guido Gezelleschapsspel

    Zich in een vermeend “sukkelaartje ocharme” slachtofferrol wentelen is een plezante gezelschapsspel in PoCo -kringen omdat ganzenbord als te gecompliceerd ervaren wordt !

Trending

%d