Wederom stapt een gemeenteraad onder landelijke druk af van Zwarte Piet tijdens de jaarlijkse intocht. Dit besloot de gemeente Groninigen deze week in overleg met de Koninklijke Verenging voor Volksvermaken (KVVV) die daar voor de Zwarte Pieten zorgde. Het idee komt vanuit het gemeentebestuur dat standpunten van de bekende anti-Nederlandse pressiegroepen herhaalt, als zou er een andere invulling nodig zijn, want het is nu ‘geen feest voor iedereen’. Tevens hoopt men ook zo de intimiderende demonstraties van anti-Zwarte Pietgroeperingen niet meer bij intochten te zien.

Zoals overal waar het traditionale Sinterklaasfeest van zijn luister wordt ontdaan is er ook hier kritiek op deze beslissing. In heel het land zijn dit – naast de overgroote meerderheid van de bevolking – ook de mannen en vrouwen die Zwarte Piet spelen. Onder leden van de KVVV blijkt dat de meningen hierover uiteenlopen en dat er onvrede is over de beslissing.

De stad Groningen heeft een links-liberaal gemeentebestuur met als grootste partij GroenLinks, het zal niet verbazen dat een dergelijk bestuur de argumenten overneemt die landelijk worden doorgeduwd. Men wil naar een ‘inclusieve samenleving’ valt in de pers te lezen en in de pas lopen met het landelijke Sinterklaasjournaal.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Gronings gemeentebestuur schrapt Zwarte Piet bij Sinterklaasintocht”

  1. Stelselmatig worden onze tradities onderdrukt en ons ontnomen. Liberalen & socialisten mogen nooit vergeven worden voor deze schending van onze vrijheden.

  2. MultiKULtuur-eluurse PoCo Pipo & Pipa

    Lang leve de nestbevuilende Oikofobie die EUropees Erfgoed torpedeert met multiFlauweKulturele munitie !

  3. hectorvo250gmailcom

    Hoe lang mag 10 procent onbenul nog 90 procent van de bevolking terroriseren? Dat soort virussen is erger dan corona! En het lijkt veel moeilijker uit te roeien…

  4. Multiflauwekultuur-eluurse,nestbevuilende Oikofobie Pipo

    Joepie weeral wat Europees erfgoed gekelderd met een politiek-correct gedegenereerde multiflauwekulti torpedo

Trending

%d