Coronagevallen in AZC Sneek, asielzoekers wederom extra risico

Het valt allemaal wel mee de verspreiding van het coronavirus, volgens de lokale autoriteiten in het Friese dorp Sneek, waar het coronavirus ronddwaalt in het asielzoekerscentrum, onder de immigranten die er worden opgevangen. Vorige week vrijdag bleken er 22 personen positief uit de test te komen en na 72 uur afsluiting komen er nog eens 6 bij. Daarnaast zijn er maar liefst 98 migranten niet getest, die zijn met de noorderzon vertrokken, iets dat in Nederland mogelijk is als je nog in de procedure zit voor een asielaanvraag.

Het verzamelen van gelukzoekers en ze door heel Nederland onderbrengen in centra is in handen van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De organisatie valt onder het ministerie van Justitie en Veiligheid en staat niet echt bekend om transparantie van het eigen beleid, zo viel ook lokale journalisten in Friesland op;

De groep die positief is getest gaat 14 dagen in quarantaine, ze zouden volgens lokale chef van het COA “hooguit milde gezondheidsklachten” hebben. Hoewel het COA weer gewoon de draad op wil pakken, lieten aanwezige zorgmedewerkers weten dat volgens hen het virus helemaal nog niet weg is. De risico’s op verspreiding van het virus zouden dan ook relatief groot zijn.

Een asielzoekerscentra is in de coronacrisis extra schadelijk voor de volksgezondheid zo valt wel op te merken. De eerdergenoemde 98 migranten die doorheen Nederland dwalen zijn misschien nog wel een grotere bron van verspreiding van Covid-19 onder u en uw naasten.

One comment

  1. Een van de dingen die gelijk worden opgeheven als de PVV en het Fvd aan de macht komen is samen met de NPO het opheffen van het coa. Huichelaars en wegkijkers bij de coa. In de oorlog hadden we de NSB. Dat waren ook huichelaars en wegkijkers. Weg met het coa. Hopelijk komt bijltjesdag voor het coa op tijd. Dan vertrekken de verraders naar de gevangenis.

Comments are closed.