Mishandelaar van Pim Fortuyn nu werkzaam in de migrantenhandel

Het was gisteren 18 jaar geleden dat de Nederlandse politicus Pim Fortuyn werd vermoord door een extreemlinkse activist. Slechts een week voor de verkiezingsdag lag Fortuyn op het Hilversumse mediapark met meerdere kogels in het lichaam. Dood. Er kwam met de moord een eind aan een vanuit allerlei kringen, wekenlange hetzecampagne, waaronder het besmeuren van de politicus met taarten gevuld met braaksel en uitwerpselen. Een van de taartgooiers, namelijk Jelle Goezinnen, zo leerde ReactNieuws, is momenteel woordvoerder bij ‘Sea-Watch’ die gelukszoekers van Afrika naar Europa verschepen.

De onthulling is wellicht niet zo heel schokkend, want de meest extremistische elementen uit de hetzecampagne tegen Pim Fortuyn zijn prima terechtgekomen. Zo is moordenaar Volkert van der Graaf inmiddels al weer jaren op vrije voeten en wint af en toe een mooi geldbedrag in een rechtszaak, zo nog recent tegen de Nederlandse staat.

Het smijten van de taarten gebeurde op 13 maart 2002 toen Pim Fortuyn in het Haagse Perscentrum Nieuwspoort zijn boek ‘De puinhopen van acht jaar paars’ kwam voorstellen. Voor hij een woord kon uitbrengen, kreeg hij drie taarten in zijn gezicht, de daders waren Jelle Goezinnen, Pauline van Tuyll-Serooskerke en Margriet Goris. Binnen twee maanden zouden hierop kogels volgen.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.