Wie is oud genoeg om het zich nog te kunnen herinneren: die andere tijden waarin de ‘protestzanger’ Boudewijn De Groot in de voorste gelederen van de Top Tien werd gedraaid met zijn profetisch lied ‘Er komen andere tijden’? Ja, 55 jaar geleden zong hij dat, een heel mensenleven geleden, al is sindsdien het gemiddelde mensenleven aanzienlijk verlengd, ten minste als de Chinezen er geen besmet stokje voor steken.

In zijn derde strofe zong de grote Boudewijn: ‘Op het slagveld wordt ieder van jullie verteerd, want er komen andere tijden’. Boudewijn is geen Chinees, maar die andere tijden zijn er nu gekomen en om De Groot aan te halen, ‘wie niet wil verzuipen is wijs als hij zwemt’. Goede raad van een mensenleven geleden, maar probeer in andere coronatijden maar wijs te zijn en te zwemmen, als je in je kot moet blijven… Dat die onbeschaafde, om niet te schrijven onbeschofte manier van een gewichtige (!) beleidspersoon om zich tot het publiek te richten, in deze droeve tijden door iederéén wordt nageaapt, begint mij trouwens serieus op de zenuwen te werken.

Een uur of een dag na die onbeschofte ‘regeringsmededeling’ – en ik meen het, hé – kon dat kot nog een geestige actualiteitswaarde hebben, maar nu is de lol er al lang af en ik vind het hoog tijd worden dat de gewone man en vrouw zich opnieuw als gewone mensen gaan gedragen door opnieuw een beschaafde volkstaal te spreken. Volksgenoten, blijf niet meer in uw kot, maar blijf gewoon zoals gij het onder mekaar placht te zeggen… thuis. Blijf weer gewoon in uw huis, in uw appartement, in uw villa, in uw hutje aan de zee, in uw stulpje op de heide en weet ik veel in welk buitenverblijf ook, maar laat de kotspraak over aan de hooggeplaatsten die uitverkoren zijn om op anderhalve meter afstand in de praatbarak te zetelen als vertegenwoordigers van het gewone volk, van u dus.

En nu ik toch in gang ben geschoten, Dames en Heren gewonen, hou in godsnaam eindelijk op met de viro- en andere logen na te praten in dat kromme taaltje dat voor Engels wil doorgaan en het om de haverklap heeft over social distancing. In welk Engels woordenboek hebben jullie die term gevonden? Juist, die uitdrukking hebben jullie niet opgezocht en al hadden jullie wél gezocht, jullie zouden ze niet in het woordenboek hebben gevonden omdat ze er niet in staat. Distance staat in alle Engelse woordenboeken, maar distancing is een van die verdomde corona new speaksels waarvoor de knappe Shakespeare zich zowaar zou omkeren in zijn symbolische graf. Several times, as joe snep wat aai mien!

Ach, lieve mensen, zolang het om gezondheidswille nog vereist is, blijf THUIS en moet je toch de straat of het openbaar vervoer op, vergeet dan dat kromme Engels en blijf op gezonde AFSTAND om mekaar niet aan te steken, want dat werkt al gauw aanstekelijk. En waarom moet ik nu opeens denken aan die vergane tijden van mijn jeugd, toen ons op het college door verstandige zwartrokken (nee, niet kwaadaardig bedoeld, integendeel!) in het Latijn op het hart werd gedrukt: Numquam duo, semper tres. Dat wil zeggen ‘Nooit met twee, altijd met drie’ en dat was òòk voor onze gezondheid, als je begrijpt wat ik bedoel. Maar waarom die afstand van anderhalve meter, hoor ik daar iemand vragen. Het antwoord, Mevrouw, Meneer, is haast zo eenvoudig als twee plus twee vier is: dat komt omdat wij nu eenmaal leven in een maatschappij van anderhalve maatregelen en van mondmaskers die u zelf mag naaien.. Of dat komt omdat in het zuiden van dit land de mensen geen Nederlands willen leren, behalve dan Première Sophie die het perfect spreekt op hààr manier, wens ik hier in het veilige midden te laten om het zuiden niet kwijt te raken.

Het zuiden kan maar uitkijken, want vandaag, 4 mei 2020, zijn in het noorden weer duizenden mensen aan de slag gegaan. Zo zegt men dat tegenwoordig op TV en in de andere media. Vroeger gingen mensen aan het werk, maar dat is volkomen voorbijgestreefd. Vandaag heet aan het werk gaan in oorlogstaal ‘aan de slag gaan’ en wie nog praat van werken, zoals vroeger, loopt hopeloos achter. En wee de landgenoten als die van het noorden op de noodlottige idee zouden komen ook eens aan de slag te gaan in het zuiden. Dan zal Première Sophie Wilmès haar perfectste Nederlands uit de kast moeten halen, eventueel versierd met de klaarste power points (krachtpunten) om te verhoeden dat de coronapandemie zou ontaarden in een Conflit Diesnuf of een Flit Snuf voor de verstaander die maar een half woord nodig heeft om aan de slag te gaan. Franchimontezen, gedenkt den Slag der Guldensporen of iets daaromtrent.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Het nieuwe normaal is coronaal abnormaal”

 1. Marc Vrancken

  Prachtig artikel.
  Het grote gevaar is echter dat dit laffe en tamme volk alles blijft slikken.Het wordt tijd voor die andere slogan: Aux armes, citoyems, formez vos bataillons…
  Marchons..
  Tijd om gemeentehuizen en parlementen te bezetten.
  Stop de dictatuur van machtsgeile politici en leugenpers!!!
  Wir sind das Volk!

 2. Bravo.

 3. Ik kijk liever naar De Jensen Show …

Trending

%d bloggers liken dit: