Zowel weekblad Elsevier als de Europarlementariër Derk Jan Eppink van Forum van Democratie hebben getracht bij de Europese Commissie te achterhalen welke journalisten en media in Nederland subsidie vanuit de Europese Unie ontvangen. Dat is niet gelukt, want de Europese Commissie weigert duidelijk te maken wie de ontvangers precies zijn. Over het jaar 2018 en 2019 zou het maar liefst om 165.000 euro gaan voor mediaprojecten die ‘pasten in EU-beleid’.

Eerder dit jaar werd in de Britse media de Nederlandse podcast ‘Betrouwbare Bronnen’ ontmaskerd als een van de ontvangers van deze gelden. Ze krijgen 25.000 euro per jaar om dat programma te maken. Het programma is opvallend positief over de werking van de EU, in een van de uitzendingen van de podcast werd een medewerker van de Europese Commissie uitgenodigd om te pleiten voor hogere afdracht van Nederland aan de EU.

De Europese Commissie strooit met gelden richting media en journalisten in Europa en erbuiten, dit in het kader van wat met men zelf noemt ‘Media Freedom Projects’. Het zou volgens de officiële propaganda als doel hebben om ‘vrije media, onderzoeksjournalistiek en bedreigde journalisten’ te ondersteunen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Onbeantwoorde vragen over subsidies Europese Unie aan Nederlandse media”

Trending

%d