De Vlaamsnationale politieke familie mag dan al met voorsprong de grootste van het land zijn, in de familie heerst al decennia lang een stevig meningsverschil.  Nonkel VB en tante NVA hebben een heel verschillende kijk op het Belgische systeem.  Het VB zegt dat elke poging om daar iets ten goede te veranderen voor de Vlamingen een illusie is, en zegt dat alleen de boel opdoeken met Vlaamse onafhankelijkheid de oplossing is.  Het nadeel: de tegenstander kan je op een zijspoor parkeren, en dat kan frustrerend zijn voor jonge ambitieuze politici, die beginnen dromen dat het volgende keer ‘aan ons’ is…

De NVA zegt dat de Vlaamsnationalisten binnen België de macht moeten veroveren en zo de zaak van binnenuit moeten veranderen.  Het nadeel: de Waalse coalitie’partner’ kan eisen dat je de essentie van je programma in de diepvries stopt, wat dan nog gebeurt ook.  En eens een ambitieuze politicus op een ministersstoel zit kan het einddoel, Vlaamse onafhankelijkheid, niet meer zo dringend lijken;  het draagvlak ontbreekt dan, weet je wel.

Om één of andere reden moeten we dan aan Jan Jambon denken.  Zonder twijfel een getalenteerd man:  zette samen met Peter De Roover de op apegapen liggende Vlaamse Volksbeweging (VVB) terug op de rails, had geen zin in de linkse avonturen van Anciaux en Co, bleek bekwaam in de zakenwereld en groeide naast Bart De Wever uit tot één van de sterke mannen binnen de N-VA.

En nu heeft Jan Jambon de voor een Vlaamsnationalist belangrijkste functie op aarde in handen: die van Minister-President van Vlaanderen, hoofd van de Vlaamse Regering, gedragen door een democratische meerderheid in het Vlaams Parlement.  Hij is de Eerste Burger van de Vlaamse Natie.  Hij is wat het dichtste komt bij een Vlaams staatshoofd:  hij zou in theorie kunnen zijn wat Viktor Orban voor de Hongaren is.

Maar dan de realiteit.  In het Belgische circus, met een obees nijlpaard als nepminister van ‘Gezondheid’ waarmee de ganse wereld ons terecht uitlacht, zit Jambon mee op de eerste rij.  Stuntelend moet hij na 7 uren vergaderen voor TV-camera’s de ‘beslissingen’ van de ‘Nationale Veiligheidsraad’ uitleggen, waarbij hij tegelijk arrogant en onbeholpen overkomt.  Als de slechtste Powerpoint-presentatie aller tijden wordt gebracht door neppremier Wilmès, in schabouwelijk Nederlands, zit Jambon ernaast.  Uitgerekend op het moment dat een Vlaams Staatshoofd zich met degelijkheid en integriteit zou kunnen afzetten tegen een hopeloos stuntelend Belgisch circus kiest Jambon er dus voor in dat circus mee te spelen.  Wilmès is de circusdirecteur met scheve hoed, Jambon kiest ervoor de clown te spelen.

De N-VA kan maar beter opletten.  Ze heeft nog beloftevolle, getalenteerde, Vlaamsnationale sterke mannen gehad, die vervolgens door het Belgische moeras werden opgezogen en er zwaar gehavend uitkwamen.  Waarom moeten we nu aan Theo Francken denken?

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “(OPINIE) Jan Jambon, volgend N-VA-slachtoffer van Belgisch moeras?”

  1. […] De winst van het VB gaat vooral ten koste van N-VA, die 4,5% achteruit zou gaan en zou blijven steken op 20,3%.  De kiezer zou dus hoegenaamd niet onder de indruk zijn van de zwakke rol van Jan Jambon naast neppremier Wilmès in de ‘nationale veiligheidsraad’, zoals hier trouwens voorspeld. […]

  2. Alleen al de beeldperceptie is belabberd : links van Jambon komt BELGIQUE in beeld… een Belgisch minister?

  3. Al zal dit door veel NVA aanhangers niet in dank afgenomen worden, toch zijn veel Vlaams-gezinden niet gelukkig met de bijzonder afwezige rol die NVA gespeeld heeft in de vorige regering en opnieuw speelt in het huidige Belgische circus. Jan Jambon straalt niet langer de dynamiek en het geloof uit van zijn vorig leven, integendeel.

  4. Jan Hesp, Brasschaat van de NV-Asociaal

    Ik ben noch kosher noch halal want anatomisch verblijd met varkensvlees billen waar Mollige Maggie jaloers op is en waarover later nog een belachelijk koddige Powerpoint presentatie volgt, over beide billen te samen, gescheiden door een ontluchtingsventiel voor de overdruk; toch maar één enkele Powerpoint presentatie. Hilariteit weer verzekerd ! “En dadde we toffe billen zijn, dat willen we weten, daarom komen wij overal, overal waar mijn billen zijn daar is het bal”

Trending

%d bloggers liken dit: