“Europese regeringen moeten stoppen om de COVID-19-pandemie te misbruiken om migratie onmogelijk te maken” (persbericht AZG van 17 april).

Volgens datzelfde persbericht ‘moeten’ die landen onmiddellijk de obstakels opheffen die het onmogelijk maken om ‘levens op zee te redden’. AZG dringt er bij de EU-staten ook op aan de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de ‘humanitaire crisis op zee’, waar ze mede voor verantwoordelijk zijn. Ze ‘moeten’ de zoek- en reddingscapaciteit van de EU te herstellen.

Als gevolg van een meningsverschil tussen AZG en SOS-MEDITERRANEE, over het al dan niet voortzetten van de activiteiten van het schip Ocean Viking, heeft AZG ook die samenwerking beëindigd.

Artsen Zonder Grenzen werkt sinds 2016 samen met SOS-MEDITERRANEE, naar eigen zeggen een Europese, maritiem-humanitaire organisatie. Samen hebben ze meer dan 30.000 mensen ‘gered’ en geholpen met twee ‘reddingschepen, de Aquarius en de Ocean Viking.

Waanzin

In een tijd waarin ziekenhuizen in heel Europa kreunen onder de gekende pandemie van het Chinese longvirus, heeft Artsen zonder Grenzen andere prioriteiten. Het staat te popelen om terug te keren naar de Middellandse Zee om mensensmokkelaars te helpen en zoveel mogelijk gelukzoekers naar hier te halen. Om zich vrij te kunnen bewegen, heeft AZG daarvoor zelfs haar partnerschap met SOS Méditerranée verbroken.

AZG sluit zich dus aan bij de meest extreemlinkse NGO’s zoals de Duitse Sea-Eye, die al zo dicht mogelijk bij de Libische kust opereert. Zij wil in Europa 150 migranten aan land brengen die zich aan boord van haar schip bevinden. De oproep van Duitsland aan NGO’s om zoek- en reddingsactiviteiten stop te zetten, en de besluiten van Italië en Malta om hun havens te sluiten voor ‘geredde mensen’, zijn volgens AZG discriminerend en mensonterend.

Het ‘oversteekseizoen’ staat op het punt te beginnen. Daarom willen deze NGO’s graag een signaal geven aan migranten dat de zeeroutes nog open en toegankelijk zijn.  Het lijkt onmogelijk voor hen om te accepteren dat de illegale immigratie in het Middellandse zeegebied zo goed als onmogelijk werd vanwege de pandemie.

Op dit moment wachten er aan de Libische kust 650.000 gelukzoekers, voornamelijk jonge mannen uit Subsaharisch Afrika, die de oversteek afwachten. We weten zelfs niet of al die ‘hoger opgeleiden’ al dan niet besmet zijn met het virus of andere virale aandoeningen.

Wie dacht dat dodelijke pandemie de linkse NGO’s tot redelijkheid zou bewegen, is eraan voor de moeite. Terwijl onze artsen en verplegenden zich de ziel uit het lijf werken om het hoofd te bieden aan de coronatsunami, dobberen de Artsen Zonder Grenzen lustig verder in het Middellandse zeegebied met één bedoeling, de omvolking van Europa.

Denk er aan wanneer ze nog eens komen bedelen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

9 reacties op “In volle coronapandemie wil Artsen Zonder Grenzen zoveel mogelijk vreemdelingen naar Europa halen!”

 1. Linkse logica = laten we proberen wat de laatste 50 jaar heeft gefaald.

 2. Ik heb nooit spijt gehad dat ik m’n bijdrage aan AzG heb stopgezet. Zodra een neutrale club de politieke kanten opzoekt stop ik m’n bijdrage. Deze figuren zijn ondertussen zwaar het noorden kwijt.

 3. Dat ze dan niet vertrekken, en in hun thuislandin lock down gaan, net zoals wij moeten! Blijf in u kot!
  Hoeveel slachtoffers moeten er hier nog vallen van ons eigen voldoet? Het enige wat hier discriminerend is, is dat er geen geld is voor eigen volk. Er blijven maar profiteurs binnen komen in de EU. Vol is vol!

 4. Grenzeloze Mijnheer Doktoors, zelf patienten te Geel

  “Azië aan de Aiaten, Afrika aan de Afrikanen, de beide Amerika’s aan de Indianen, Australië aan de Aboriginals, Antartica aan de pinguins maar Europa aan…. IEDEREEN”, in solden ! Wij horen het via onze totaal verstopte stethoscopen….

 5. Nationalistisch Vlaamse Patriot

  Buitengrenzen DICHT, geen immigratie zonder geldig inreisvisum en adequate controle op gezondheid in deze barre Covit-19 tijden. Heel de wereldgeschiedenis door en overal op aarde gold, geldt en zal territoriumstrijd gelden, daartoe verdedigden en verdedigen legers het Eigen Grondgebied. Waarom zou ONS Fort Europa als een lekke zeef ter omvolking misbruikt mogen worden ? Moeten wij lijdzaam blijven toezien op wat Soros’ en zijn kliek politiek-correcte, ideologische trawanten samen met exponenten van onze eigen bevolking, ten prooi aan Oikofobie nestbevuiling, ONS territorium Fort Euorpa, willen aandoen ? Waarom dienen Europeanen nog belasting te betalen voor een vermeend “Defensieapparaat” als de “Marine” onder het voorwendsel van “redding op zee,” asielkolonisten binnensleurt en de “Landmacht” niet actief op zoek mag gaan naar illegale infiltranten ter uitlevering aan daartoe bevoegde diensten ? Zou “illegaal verblijf” niet meer “illegaal” zijn wegens als vermeende “verdraagzaamheid”(sic) gecamoufleerde lakse permissiviteit ? Zou die dubbele “éénmalige”(sic) regularisatie van illegaal verblijvenden geen “discriminatie op basis van (nationale) origine” geweest zijn ten nadele van de eigen nationale bevolking die terecht wel gesanctioneerd wordt bij een (andere) flagrante wetsovertreding, indien gevat ? Sinds de afschaffing der verplichte legerdienst beseft de jeugd niet meer wat “Landsverdediging” impliceert met alle excessen van dien. Daarbij denk ik niet alleen de jaarlijkse Nieuwjaarsrellen in de muzelmanse enclave “Mohl-Em-Beeq” en zeer recent in mohamedaanse wijken van Anderlecht, maar overal elders in minder mate, maar wel gestaag. ALARM !

 6. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

  Wat een prinsenleven! Veel van onze artsen en verplegenden die nu even de tijd hebben kunnen nemen om zich te informeren bij ReactNieuws zullen vreselijk jaloers zijn: godganse dagen kunnen vullen met lustig verder dobberen in de Middellandse Zee, van zorgen vrij, en zonder enig ander doel dan Europa te omvolken.

  Was ik niet zo oud, dan zou ik arts worden, niet om hier met een grote zekerheid veel te verdienen en een gerespecteerd burger te worden, maar om grenzeloos te gaan meedobberen.

 7. Na WO-2 is Afrika grotendeels gedekoloniseerd, met andere woorden, mochten ze het zelf proberen als zelfstandig land. Dat is inmiddels ruim 70 jaar geleden. Zij zijn hiermee geholpen met vele miljarden ontwikkelingsgeld wat voor het overgrote deel in handen viel van corrupte leiders en hun privé milities. Het is dan ook een idioot voorstel om met massale migratie Europa te veranderen in Afrika.!

  1. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

   Het zou inderdaad een idioot voorstel zijn om met massale migratie Europa te veranderen in Afrika!
   En ik vind het minstens even idioot te geloven dat er iemand is die in alle ernst zo’n idioot voorstel doet.

   NVDR: Dat is geen voorstel, dat is regeringsbeleid in West-Europa. Het heet ‘omvolking’. Alleen Oost-Europa weigert. Daarom worden zij door de EU vervolgd.

   1. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

    Omvolking: “Het verdwijnen van de autochtone bevolking en vervanging ervan door andere volkeren door massamigratie”. Correcte definitie?

    Hoeveel honderden miljoenen migranten zullen dankzij het “regeringsbeleid in West-Europa” naar hier moeten komen voor Europa “omvolkt” is? (Geomvolkt? Omgevolkt?) Ik vraag me af hoeveel decennia het zal duren voor dat regeringsbeleid wat dat betreft een beetje succes zal beginnen te kennen…

    In de Verenigde Staten, Australië en Nieuw Zeeland worden soortgelijke voorspellingen verkocht door aanhangers van dezelfde complottheorie. Daar heet die de “Great Replacement”  of “white genocide”: het blanke ras zal worden vernietigd, en de Westerse beschaving zal ten onder gaan, door een combinatie van minder blanke geboorten en niet-blanke migratie. En alles wat leidt tot die verschrikkelijke catastrofe werd uitgebroed door de duivelse multiculturele en globalistische linkse elites, en wordt door hen ook verder op een duistere wijze georkestreerd.

    Maar laten optimistisch blijven. Er zijn websites die het allemaal voorzien en ons waakzaam houden. En zijn er moedige bewegingen en heldhaftige regeringsleiders die ons onversaagd blijven verdedigen. Zij allen zullen slagen, en ooit kunnen uitroepen: “wir haben es geschafft!”.

Trending

%d