Officieel: België is NR. 1 coronadoden, slechtst bestuurde land ter wereld

De vergelijking van het wereldwijde aantal doden per miljoen inwoners bevestigt het vandaag formeel: België is de nummer 1 inzake het aantal coronadoden per miljoen inwoners.  Geen enkel land ter wereld doet slechter dan België.  We zijn nu Italië en Spanje voorbij, de zuidelijke landen die doorgaans in zowat alle lijstjes onderaan bengelen:  overheidsfinanciën, corruptie, organisatie.  Maar inzake geblunder en geknoei bij de Covid-19-ramp geeft het bestuur van Belgistan ze dus allemaal het nakijken.  Niemand ter wereld doet het slechter dan de politieke kwasten hier.

We zitten nu bijna aan 5000 doden.  De beelden van bergen lijkenzakken en opgestapelde doodskisten die we kenden van Italië en Spanje zijn nu overal in België terug te vinden.  Zo worden bij de begraafplaats van Ukkel nu koelcontainers ingezet, omdat de begrafenisondernemers het aantal overlijdens niet meer kunnen bijhouden.

Zoals steeds bij een ramp spelen er bij heel wat mensen psychologische mechanismes van ontkenning, waar de politieke blunderkaste en haar leugenpers gretig op inspelen.  Zo zou de ‘extra sterfte niet hoger zijn dan andere jaren’.  Helaas:  de oversterfte, méér dus dan in normale jaren, bedraagt deze week 77%.  Er sterven dus bijna dubbel zoveel mensen dan in een vergelijkbare week in alle voorgaande jaren.  De Chinese longziekte moordt, en hard.

We betalen de prijs voor onze eigen laksheid.  Obesitas, zo weten we, is één van de grootste oorzaken van gezondheidsproblemen, inclusief de kans op kanker, een ander probleem dat we in België amper onder controle krijgen.  En wie tolereerden we in Belgistan als minister van Volksgezondheid?  Jawel, een vrouw die manifest obees is.  Toen ze die ministerpost kreeg werden we door de ganse wereld massaal uitgelachen, en terecht.  Maar de ‘Belgen’ lieten haar zitten.  Wie onbekwamen duldt op belangrijke posten zal de gevolgen dragen.  Een volk heeft de leiders die het verdient.

Een regime in nood kent maar één uitweg: staalhard liegen, en méér propaganda via de leugenpers.  In de Sovjet-Unie werd steevast gemeld dat de cijfers van het lopende 10-jarenplan prima waren, terwijl de winkels leeg waren.  In België stapelen de doodskisten zich op en drukken de kranten 14 pagina’s overlijdensberichten, maar beweren aartsleugenaars als Van Ranst dat ‘de cijfers overdreven zijn’.  Dat is de schaamte ver voorbij:  zowel in ziekenhuizen als in rusthuizen wordt de doodsoorzaak door een arts bevestigd.  Beweren dat die cijfers niet kloppen is beweren dat al die artsen knoeiers en zelfs criminelen zijn, want ze zouden dan overlijdensattesten vervalsen.  In werkelijkheid zijn het die artsen en al het verplegend personeel die in de huidige ramp, met onvoldoende opleiding, beschermingsmateriaal en personeel, heldhaftig de zaak recht houden.

De nieuwe leugen over de verpletterende cijfers dient maar één doel: de politieke kaste en leugenaars als Marc van Ranst die de ramp veroorzaakt hebben uit de wind zetten.  Maar deze keer is het aantal doden te hoog.  De moordpartij van Marc Dutroux op kinderen, door laks en slecht justitiebeleid, kon men nog onschadelijk maken met een stille optocht met witte ballonnetjes: een ritueel zoals het regime het graag ziet, want volstrekt ongevaarlijk.  De slachtpartij op het Belgische spoor in Buizingen (2010 – 19 doden), onveiliger dan eender welke spoorweg in West-Europa, kon men nog wegmoffelen.  De islamitische massamoord op Zaventem en in Brussel (2016 – 31 doden) door laks beleid tegen islamisering kon men nog gedeeltelijk wegmoffelen, alhoewel de laatste verkiezingsuitslag al een eerste waarschuwing was.

De Covid-19-massamoord op duizenden van onze vrienden, ouders en grootouders door onkunde en leugens is van een dergelijke omvang, dat de politieke afrekening moet komen.  Deze politieke klasse moet en zal weggevaagd worden.  Het is tijd voor de grote Vlaamse democratische revolutie.

16 comments

 1. Dat komt door het razendsnel bochtenwerk van onze eerste piloot, racer Marc Van R., zeker in haarspeldbochten. In zijn hoedanigheid van vermeende race-expert volgt ons tricolore race team toch klakkeloos zijn parcours op het “Circuit de Covit”

 2. Binnen 2 jaar emigreer ik naar buitenland. Er zal nooit iets veranderen in Vlaanderen. Jammer genoeg zijn 95 % van de Vlamingen te LAF om er echts iets aan te doen. Veel succes verder met jullie Vlaanderen…

 3. Hoezo “bestuurd” ?????? Eén enkele tricolore Staatslimousine met 2 stuurwielen, waarvan de noordelijk gezeten chauffeur Rechts zit en naar Rechts draait en de zuidelijk gezeten chauffeur Links zit en naar Links draait. De tricolore rammelkar zal in twee scheuren, de zwart-geel geschilderde Rechterkant en de rood geverfde Linkerkant zullen nooit meer kunnen gerepareerd worden. Het onherstelbaar gescheurde chassis kan nooit gelast worden om het nog door de Europese “controle” te kunnen krijgen. De beide helften zouden in het Open Lucht Museum van het Middelheim kunnen tentoon gesteld worden met als titel van dit artistieke beeld ; “Wrakhout van een Schertsstaat”

 4. Desniettemin is het belachelijk dat één van de grootste obese minister is van volksgezondheid

  1. Mollige Maggie is de vleesberg incarnatie der klassieke Belgenmop, waarmee zowel in Holland als in Frankrijk zo vaak om gelachen wordt.

  2. Waarom ? Haar tomeloos corpulente inzet verdient als dagelijkse beloning ; een emmer fritten met 8 pollepels mayonnaise

 5. Eerst was het we gaan elke Belg kunnen voorzien van een mondmasker binnenkort,tuurlijk kunnen ze dat als je er zelf 1 maakt! Aan de hand van die koffiefilters uit China konden ze geen handleiding maken waarschijnlijk.

 6. Als het de bedoeling was van het rood-liberale front om zo slecht mogelijk de crisis aan te pakken, dan zijn ze er met glans in geslaagd. Als een regering zijn bevolking niet kan beschermen, dan heeft het geen toekomst. In 2024 wordt Vlaanderen onafhankelijk, dan zijn we eindelijk van die poenpakkers en charlatans vanaf.

  1. Als er in 2024 nog verkiezingen komen, tenminste…

   Men heeft met “COVID-19” immers een wel héél makkelijk truukje gevonden om het volk kort te houden. Let op mijn woorden: de bevolking zal in haar gaan en staan nóg meer gecontroleerd worden dan alreeds het geval was (bv. met “apps” die men onder zachte dwang op zijn slimme telefoon dient te installeren), manifesteren wordt onmogelijk (wegens “social distancing”; iets wat nu reeds gepropageerd wordt door de MSM als “het nieuwe ‘normaal’, ook ná de Corona-crisis”), en regeringen kunnen zichzelf volmachten toekennen in deze “tijden van nood” waardoor zij geen parlementaire toestemming meer nodig hebben wanneer zij beslissingen nemen (en “belziekske” kennende, zullen deze zéker niet in het voordeel van Jan Modaal zijn, doch eerder met als doel: het in stand houden van de huidige kleptocratische orde).

   Bovendien zegt het WHO zélf (en hiervan zijn reeds gevallen bekend) dat men ná het verwerven én herstellen van COVID-19, niet per definitie immuun is. Beroepsleugenaar Van Ranst “nuanceert” dit, en zegt dat men na een “zware bui” van het virus tenminste 12 maanden immuun zou zijn. Doch zelfs dan zie je nu al duidelijk waar dit naartoe gaat: volgend jaar méér van dit (áls er DIT jaar al geen tweede golf volgt, tenminste)!

   Wie zal uiteindelijk moeten opdraaien voor de kosten? Inderdaad ja: de jongvolwassen, nog minderjarige, en nog kómende generaties. Zij zullen met een schuld worden opgezadeld zoals deze nooit eerder in de geschiedenis is gezien. Zij zullen de lasten moeten dragen van de decadente babyboomers. ZIJ zijn degenen die jarenlang boven hun stand hebben geleefd. Om nog maar te zwijgen van de ecologische en sociaal-maatschappelijke schade zoals de massa-migratie (beiden eveneens te dragen door de jonge generaties, overigens) die ze teweeg gebracht hebben. Zelfs van onderwijs (dat sowieso al meer tot een propaganda-machine van jewelste is uitgedraaid) worden ze momenteel gespeend!

   “De toekomst behoort aan de jeugd”… Awel, ze mogen het godverdomme hebben! Hun grootvaders hebben het nu wel héél duchtig voor hen verkloot, me dunkt!

 7. “Niemand ter wereld doet het slechter dan de politieke kwasten hier.” Ja, en zelfs het kleinste kind weet dat, zeker?

  “Er zijn “overal (!) in België” bergen (!) lijkenzakken en opgestapelde doodskisten terug te vinden.” Dat kan ik niet tegenspreken; ik heb nog niet overal in België rondgekeken. Ik weet wel zeer goed dat je al dodelijk gedrogeerd moet zijn om in mijn gemeente ook maar minuscule heuveltjes lijkenzakken en opgestapelde doodskisten te kunnen zien.

  “Er sterven dus bijna dubbel zoveel mensen ‘dan’ in een vergelijkbare week in alle voorgaande jaren.” En ik wed dat er zelfs uren zijn dat er vijf keer zoveel mensen sterven ALS in vergelijkbare uren in alle voorgaande jaren.

  “(…) de cijfers van het lopende 10-jarenplan in de Sovjet Unie (…). “The 10 Year Plan” is een Amerikaanse film uit 2014; er werden in de Sovjet Unie nooit 10-jarenplannen opgesteld en ingevoerd.

  “Beweren dat die cijfers niet kloppen is beweren dat al die artsen knoeiers en zelfs criminelen zijn”. Is dat zo? Ik denk dat uw bewering niet klopt!

  Hebben “leugenaars” (?) als Marc van Ranst “de ramp veroorzaakt”? De Chinezen zullen blij zijn dat ReactNieuws hen eindelijk vrij pleit. Nu kan het Wuhanse equivalent van ReactNieuws tateren over “de Van Ranst longziekte die moordt, en hard”.

  De “slachtpartij” (!) op het Belgische spoor in Buizingen (…) Iemand die een deel van zijn tijd besteedt aan het helpen vullen van weekbladen en websites zou toch de waarde van woorden moeten kennen, vind ik.

  Zijn de Belgische spoorwegen onveiliger dan eender welke spoorweg in West-Europa? Helemaal niet, integendeel, België heeft één van de veiligste spoorwegnetten in Europa.

  https://www.era.europa.eu/sites/default/files/library/docs/safety_interoperability_progress_reports/railway_safety_and_interoperability_in_eu_2018_en.pdf

  Wat mij nog het meeste stoort in het evangelie volgens De Groot is de verfoeilijke alinea waarin hij het heeft over obesitas, een onderwerp dat hier natuurlijk zeer ter zake doet. “We” werden “door de ganse wereld” (!) uitgelachen, en dat niet en petit comité, maar “massaal”.  “Maar de ‘Belgen’ lieten haar zitten.” Dat is nu eens niet netjes, een vrouw zomaar laten zitten!

  “Het is tijd voor de grote Vlaamse democratische revolutie.” Maar natuurlijk, wie zou aan zo iets twijfelen.
  “Dat moet uit zijn, wij gebruiken geweld

  ‘t Is te laat voor gepraat, wij komen op straat

  En we maken revolutie, de grote revolutie
  Wij eisen onze rechten, wij willen ervoor vechten”

   1. De Redactie van ReactNieuws heeft in haar alwijsheid blijkbaar weer eens geoordeeld dat ze maar beter niet het antwoord publiceert dat ik geef op reacties van onnozelaars die te laf zijn om hun naam te vermelden bij de onzin die ze schrijven. Neem dus maar aan dat het niet door mijn nalatigheid is dat u nu verdoemd bent om eeuwig te blijven gissen of er in de fles al dan niet iets overbleef.

 8. We negeren, uiteraard, het vaststaande FEIT dat België veel vollediger rapporteert dan de meeste andere landen, en ook doden in rusthuizen én doden waarvan vermoed wordt dat het door corona was meetelt, daar waar de meeste andere landen enkel doden in ziekenhuizen tellen.
  Iets wat jullie trouwens ook gewoon weten, maar ja, jullie zijn reactnews. Objectiviteit en feiten, da’s niet echt jullie ding…

  1. “Objectiviteit en feiten” zou zijn dat louter en alleen de ECHTE Corona slachtoffers in de statistiek zouden opgenomen worden en dat er niet een amalgaam zou gemaakt worden met de overledenen uit bejaardenhuizen die wegens ouderdomskwalen overleden zijn, die vermoedelijk maar onbevestigd door Corona-gerelateerde kwalen geveld werden.

 9. Communisten hebben de gewoonte om cijfers ‘minimalistisch of maximalistisch’ te sturen volgens dat het ‘past’ in het marxistisch-leninistisch project. Van Ranst is geen alternatieve communist.

 10. Deze “Corona” trofee kan naast die andere staan, die van “de langstdurende regeringsvorming ter wereld” Nu nog de trofee afwachten voor ; “de meest amateuristisch communicerende schertsregering”

Comments are closed.