Gisterenavond bracht het televisieprogramma Zembla, onderdeel van BBNVARA, een wel heel bizarre uitzending met daarin een sensationele samenzweringstheorie. Men nam de politicus Thierry Baudet van het Forum voor Democratie onder loep, een partij met slechts twee zetels in de Tweede Kamer. Met ondersteuning van interne tekstberichten, speculaties van experts, insinuaties en halve citaten denkt men iets te hebben gevonden. Dit zou erop moeten wijzen dat Baudet in werkelijkheid vanuit Rusland zijn opdrachten ontvangt.

De reden dat men op onderzoek is gegaan naar de voorman van deze partij heeft ermee van doen dat hij een verzoenende toon aanslaat over Rusland. Hij heeft meerdere malen laten weten niet in te zien waarom Rusland voor de andere landen in Europa een bedreiging zou zijn. Dat is natuurlijk de opmerking, of Rusland een bedreiging is, die ook nog eens van wezenlijk belang is voor de Nederlandse bevolking. Maar deze essentiële vraag is duidelijk niet relevant voor de ‘onderzoeksjournalisten’ van Zembla.

Sander Rietveld, een van de makers van de uitzending, liet in een vraaggesprek weten dat hij inlichtingenexperts heeft gesproken, die het materiaal van en over Thierry Baudet ook hebben bekeken. Om daarna te herhalen wat ze volgens hem hebben gezegd; “…hij is een politicus die onder controle staat van Moskou”. Dat is een enorme bewering en ook nog eens op niets substantieels gebaseerd, net als de rest van de uitzending ‘Baudet en het Kremlin’.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Leugenpers verspreidt samenzweringstheorie in uitzending ‘Baudet en het Kremlin’”

 1. Verdachtmakingen op basis screenshots van appjes, het behoort tot tactieken die bij de stasi ook niet zouden misstaan. De linkse indoctrinatie en propaganda tonen aan dat links reactionair is op alles wat rechts doet. Het toont aan hoe wanhopig en radeloos ze zijn op het succes van rechts in Europa. De staatstelevisie die oppositie probeert te beschadigen zal ook hier omgekeerd werken. Kijk maar naar het succes van Trump.

 2. Nog niet zo lang geleden praatte ik met iemand die absoluut niet in samenzweringen geloofde en al zijn informatie uit tijdschriften, dagbladen en de TV haalde. s’ Avonds keek ik naar Canvas naar een uitzending over WO2 en … daar sprak men voordurend over ‘de Nazi samenzwering’ tegen de wereld. Ik dacht vervolgens met een glimlach terug aan mijn gesprek die dag met die kerel.

 3. Met Trump gebeurd hetzelfde, die is ook klaar met de linkse Leugenpers!

 4. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

  Dat is erg; ik kan daar niet mee lachen! Zoals ReactNieuws ondertussen al zou kunnen weten: ik geloof in geen enkele samenzweringstheorie. Meestal worden die toch maar verzonnen door lui die van liegen hun beroep hebben gemaakt.

  “De leugenpers” heeft “die samenzweringstheorie” verspreid. Ik heb daaromtrent niets vernomen via de traditionele media waaruit ik elke dag informatie haal. Die behoren dan ook niet tot “de leugenpers”…

  Het zal die arme Beaudet en het goudeerlijke ReactNieuws helaas geen troost kunnen wezen dat er onwaarschijnlijk veel mensen handelen in opdracht van Soros – en vooral op zijn kosten!, althans volgens pakken samenzweringstheorieën die verspreid worden door in leugens gespecialiseerde websites en in sommige propagandabladen, en die via het Internet verder worden gepapegaaid.

  1. Sos Smos van Soros

   Zou de Jozef ook door Soros gesponsord worden zoals ik ?

   1. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

    Maar natuurlijk, achtbare sul Sos Smos! Dankzij de gulle sponsoring van die goedhartige brave borst Soros kan “de Jozef” een decadent luxueus leven leiden, met kaviaar, wagyu beef, champagne Krug en dure deernen. U ook? Of krijgt ook u, net zoals “de Jozef”, van Soros alleen maar een klein bedragje per wijs woord dat u kunt verzinnen?

Trending

%d bloggers liken dit: