Liegt Marc Van Ranst alweer? ‘Belgische cijfers onbetrouwbaar’

Naarmate het Chinese longvirus in België verder verwoestend toeslaat kronkelt Marc Van Ranst, de door de leugenpers tot ‘held’ gebombardeerde viroloog, in steeds vreemdere bochten.  De linkse extremist  heeft maandenlang gelogen dat Covid-19 maar ‘een griepje ‘zou zijn, dat België ‘goed voorbereid’ was, dat de grenzen sluiten ‘geen zin’ had, en dat massaal testen en mondmaskers dragen ‘geen zin had’.  In werkelijkheid bleek net het tegenovergestelde…

De internationale websites die het aantal doden door Covid-19 bijhouden tonen steeds duidelijker hoe rampzalig slecht België de ziekte aanpakt.  Nadat België lang derde stond, na Spanje en Italië, zijn we nu tweede.  Alleen in Spanje vallen nog meer doden per miljoen inwoners, maar we halen hen snel in.  Bekijk deze kolom, vooral die in geel, het aantal doden per miljoen inwoners:

Ons verplegend personeel doet heldhaftig wat het kan, maar door een gebrek aan voorbereiding van Van Ranst&Co en afwezig beschermingsmateriaal worden onze rusthuizen gewoon uitgeroeid.  Van Zwanst ziet de bui hangen en komt nu met zijn nieuwste leugen: die cijfers zijn onbetrouwbaar.  In België zou nu elk sterfgeval in een rusthuis, ook door bv. een hartaanval, worden meegeteld bij de Covid-19-doden.  En in het buitenland zou men dat niet doen…

De schaamteloosheid van de man kent blijkbaar geen grenzen.  Niet alleen beweert hij dus dat ze in onze buurlanden niet kunnen tellen, wat onzin is, maar door te beweren dat de cijfers van België onbetrouwbaar zijn is dat koren op de molen van de duizenden die alle maatregelen tegen Covid-19 maar ‘overdreven’ vinden, en vinden dat zij wél mogen gaan en staan waar en wanneer zij dat willen.  Van Ranst ondermijnt dus actief de maatregelen tegen Covid-19 die hij moet ondersteunen.

Het bijhouden, doorgeven en publiceren van cijfers over het aantal slachtoffers en doden van besmettelijke ziektes is overigens voorgeschreven door internationale instellingen, verdragen en richtlijnen.  Beweert Van Ranst nu dat België al die internationale verplichtingen aan zijn laars lapt, en er dus maar ‘een slag naar slaat’?  Dan geeft hij dus zelf toe, dat België geen functionerende staat meer is, maar een bananenrepubliek.

Zullen we u onze mening geven?  In Belgische ziekenhuizen wordt wél correct geteld, want men heeft daar bekwaam personeel en gescheiden afdelingen voor Covid-19, en weet dus bijzonder goed wie aan wat sterft.  En in de rusthuizen wordt ook correct geteld, want ook daar heeft men bekwaam medisch personeel, en weet men dus vrij goed welke overlijdens passen in het ‘normale’ verwachtingspatroon, en welke overlijdens nu plots veroorzaakt zijn door een Covid-19-infectie.  Van Ranst liegt dus alweer, met maar één doel: het barslechte resultaat van België onder de mat vegen.  Omdat hij er als extreemlinkse fanaticus, die de grenzen niet tijdig wou sluiten, mee voor verantwoordelijk is.

11 comments

 1. Ik lieg nooit, ik beuzel alleen maar af en toe wat, naargelang welke trui ik draag die dag. Ik moet immers elke dag weer wat anders uit mijn LInkse duim zuigen….

 2. In ware Soviet-Unie stijl wordt door Marcske het aantal slachtoffers in twijfel getrokken. Hij lijkt zijn inspiratie gehaald te hebben van de Chernobyl-ramp, daar bedroeg het aantal doden van de ramp volgens de Soviet-regering 31. TV-charlatan.

  1. Het zal u niet kunnen schelen maar ik beoordeel het slecht geïnformeerde, papegaaiende gepeupel dat massaal “aan het kruis!” schreeuwt minder streng dan de farizeeërs die met valse argumenten de straf onterecht hebben uitgesproken.

   (Slecht geïnformeerd, want, schreef één die zich zeer origineel “hunter” noemt: “enkel boomers lezen nog kranten en kijken naar het journaal”)

 3. Laatste staaltje van objectieve berichtgeving van MVR woensdag op tv : Spanje sluit zijn grenzen voor toerisme déze zomer. Weet hij meer dan de inwoners van Spanje ?

  1. Natuurlijk weet onze 4-oloog meer dan de Spanjaarden zelf want hij heeft immers met Sinterklaas getelefoneerd, die momenteel op zijn stoomboot zit, aangemeerd te Benidorm terwijl zijn paardje het dek op-en-neer huppelt en terwijl de wimpels al heen en al weer waaien. De Marc kan zijn enorme collectie van zo veel verschillende truien financieren dank zij zijn connecties op heel hoog niveau, zelfs met Heilige Mannen zoals de Sint. Vorig jaar kreeg de Marc van de Sint op 6 dec een glazen bol zoals deze van Madame Blanche, waarin hij afleest welke fratsen Covit-19 heden zal doen ; “bewolkt met opklaringen” vandaag zonder mondmasker, morgen met mondmasker, allez toch in de namiddag vanaf 15H00 als iedereen op 1,5 meter afstand blijft en verwarde Marc zijn trui per vergissing niet achterste-voren aangetrokken heeft. Gedenk verder : “Met een Covit-19 aan de hand, komt men door gans het land”, de Marc heeft het gezegd en die kan het weten want die is Linksoloog 4-oloog.

   1. Marc Van Ranst verandert sneller van mening dan van trui.

    Sneu “belziekske”… En de journalistieke boer, hij loge verder.

 4. De schaamteloosheid van HDG kent blijkbaar geen grenzen. In deze bijdrage heeft hij zichzelf weer eens op een meesterlijke wijze overtroffen in het debiteren van leugens, en dan vooral van leugens met een degoutant lasterlijke ondertoon.

  Natuurlijk kan ik bewijzen dat zowat alles wat die man hier beweert een leugen is, of minstens gebaseerd is op leugens. Maar ik ga daarmee mijn tijd niet meer verspillen. Het lijkt me gemakkelijker om Stalin en zijn Centraal Comité te doen toegeven dat hun Pravda vol leugens staat dan de redactie van ReactNieuws te overtuigen dat sommigen van hun leden een niet zo klein loopje nemen met de waarheid.

  1. Het betreft hier een opiniestuk, natuurlijk. Ik ben het óók niet eens met álles wat er op Reactnieuws verschijnt. Wél heb ik de indruk dat ik hier toch een pak minder leugens bemerk dan in de leugenpers…

   Als je alle leugens van auteur Hans De Groot kan ontkrachten, zou je je stelling als ware hij een leugenaar véél meer kracht kunnen bijzetten door dit ook effectief te doen. Nu zie ik enkel aantijgingen van Uwentwege zonder deze kracht bij te zetten.

   Presenteer mij Uw bewijzen, zo kunnen de mensen zélf uitmaken wie er hier de waarheid spreekt. Ikzelf ben zeker verstandig genoeg om voor mijzelf te denken, en zal de auteur geenszins voordelen gunnen “omdat hij van React is”. U lijkt mij slim genoeg om er van uit te gaan dat U wel weet wat ik met dit alles bedoel.

   Met vriendelijke groeten,
   Marnix

 5. Ik draai mee met de wind, ik hang mijn huik naar de politiek-correcte wind, het is toch zo plezant te vertoeven op zo’n draaimolen van het type : politiek-correct “van-gedacht-veranderen”

  1. Sorry hoor, maar wat betreft de cijfers van de overledene, die zijn totaal niet juist. Alle overlijdens in een WZC worden meegeteld als corona doden. Totaal onjuist! Ik weet waarover ik spreek, want ik moet ze mee doorgeven en werk al 30 jaar in een WZC. Er sterven gemiddeld 204 mensen per dag ts 75 en 100 jaar. Nu zijn deze allemaal door covid19 gestorven, komaan seg. P

 6. E wel dit had ik niet verwacht,mijn opinie strenger optreden we zijn te laks in alles we kunnen die virus bedwingen
  Als je in een mand van 20 appels 1 rotte en 1 half rotte appels heb dan haal je verdomt toch alle 2 uit die mand om te voorkomen dat de andere slecht worden. Maar België is zo niet mensen laten werken ja en aan de economie denken ja , maar als we zo verder doen zal er geen economie meer zijn…..
  Zet de zieken in afzondering ( scheiden)
  Dat moet r gebeuren voor r meer slachtoffers. Wie geen schrik geeft doet erg domme dingen…. Dus aub denk goed na voor U beslissingen neemt en scholen terug opent…. ( Ik Speel Geen Russische Roulette……..

Comments are closed.