Illegale migranten op Lesbos zoeken de confrontatie op

In de Griekse pers en op de sociale media zijn beelden opgedoken van migranten die op het eiland Lesbos massaal aan het vechten gaan. Ondanks een opgelegde afsluiting vanwege het coronavirus gaan de migranten massaal en zichtbaar gewapend op pad. Toen de lokale politie vroeg aan de illegalen om terug te keren naar het kampement, vielen ze de Grieken aan begonnen de illegalen over hen heen te hoesten in een bewuste poging schade toe te brengen.

Dit alles speelde zich twee dagen geleden af, toen illegalen op een boerderij van een lokale bewoner massaal de confrontatie opzochten. Op de beelden valt te zien dat beide groepen gewapend zijn en gericht de confrontatie zoeken, onduidelijk is waar de ruzie over is ontstaan. Vermoedelijk had dit van doen met een steekpartij eerder deze week, waarbij een 16-jarige migrant uit Afghanistan werd doodgestoken. De Griekse politie moest massaal uitrukken om beide groepen uit elkaar te houden en kreeg daarbij zelf ook met geweld te maken.

Het Griekse eiland Lesbos wordt overspoeld door gelukszoekers vanuit Afrika en Azië. Momenteel herbergt het eiland 50.000 illegalen en dat op een inwonersaantal van slechts 90.000 Grieken. Vanwege het coronavirus wil de Griekse regering dat iedereen binnen blijft, maar de migranten hebben lak aan dat verzoek en breken regelmatig uit en brengen daarmee zichzelf en de eilandbewoners in gevaar.

4 comments

 1. Zou het dan nu niet langzaamaan tijd worden dat de Griekse regering een 10 tot 15 duizend man oproerpolitie gaat zenden met als Back up een 10 duizand gewapende militairen.
  Want nu stuurt men er tollenaars naar toe met naam de politie en wat blijkt men laat de eigen toleenaars in de steek als ze geen direct geld op brengen.
  Gewoon even alles in de juiste cotext plaatsen maakt een en ander veel duidelijker.

 2. Een illegaal verblijft “illegaal”, in strijd met de wet en dient ergo er tegen dergelijke wetsovertreding passend, conform de locale, ter zake in voege zijnde wetgeving, repressief sanctionerend opgetreden te worden, zonder enigerlei politiek-correct gedegenereerd, pamperend wanbeleid, zo vaak geïnspireerd door die autochtonofobe, nestbevuilende Oikofobie-ideologie, die in menig xenofiel, gauchistische moeras toch zo welig tiert.

 3. 50000 jihadisten ( Syriers, Afghanen, Pakistanen, Iraniers, Irakezen en Afrikanen ) op Lesbos met een lokale bevolking van 90000 Grieken.
  Welke linkse gek heeft dit toe gestaan?.
  Dit is moord op de lokale bevolking.

  1. “Bennie” beweert dat de 50.000 “illegalen” op Lesbos 50.000 jihadisten zijn. (Zijn er 50.000 illegalen? Volgens welke bron?) Ik zal het maar in het midden laten of die uitspraak werd ingegeven door pure kwaadaardigheid, verbluffende domheid of door een combinatie van beide.

   Bij mijn weten werd die instroom van vluchtelingen (om het even voor wie of wat ze vluchtten, voor oorlog, geweld, armoede, ziekte, hongersnood of een kwade schoonmoeder) niet door iemand “toegestaan”, niet door een gewone gek, niet door een linkse gek, niet door een of andere intellectueel normale officiële instantie. Overigens, indien hun komst daar was TOEGESTAAN, dan waren het geen illegalen. Ze zijn er aangekomen, onderweg naar elders – en niet na een luxueus plezierreisje! – en de Griekse overheid noch de Europese Unie heeft er willen of kunnen voor zorgen dat ze van het eiland weg geraakten. Misschien moet er eens een globaal pact ondertekend worden om migratie in de hele wereld toch een beetje te beginnen regelen op wereldvlak …

   “Dit is moord op de lokale bevolking.” Serieus, mijnheer Bennie? U meent het? Nee toch!

   ReactNieuws heeft die reactie niet ingehouden, en ook niet verspreid met een fors relativerende “NVDR”. Nu, fors relativeren en de waarheid dichter benaderen op basis werkelijke feiten brengt bij verkiezingen ongetwijfeld minder stemmen op dan fors polariserend gevoelens aanwakkeren van angst, woede, afkeer en ergernis.

Comments are closed.