Onrust onder Bosnische Serven vanwege migrantenkamp vol met moslims

Onder inwoners en belangengroepen van Serven in Bosnië en Herzegovina was er de afgelopen weken veel kritiek op de bouw en opzet van een groot kampement voor illegale migranten naast het dorp Lipa. Men verwacht dat deze moslims uit Afrika en Azië grote problemen opleveren voor de veiligheid en de manier van leven onder de groep Serven die in de regio leven. Beelden die nu naar buitenkomen over de massaal biddende moslims in het kamp geven de gronden voor deze vermoedens.

Vanaf het moment dat de Duitse Bondskanselier Angela Merkel in 2015 tegen de wetten en afspraken in het groene licht gaf aan illegalen om Europa binnen te vallen, is de route doorheen de Balkan een van de favoriete wegen geworden. Migranten trachten hier, vaak met behulp van controversiële NGO’s en mensensmokkelaars, richting de geldpotten van landen in het westen van Europa te geraken.

Een woordvoerder van het comité voor het beschermen van de rechten van de Servische inwoners liet weten dat de islamitische migranten wat hem betreft niet welkom zijn. De kritiek is dat: “Zodra ze hier zijn huizen en moskeeën bouwen en hier blijven.” Het comité heeft inmiddels een klacht ingediend tegen de burgemeester die deze plek heeft aangewezen, de beelden uit het kamp bevestigen de werkelijke aard van de migratiestroom.

2 comments

  1. Wellicht is de vrees der Orthodoxen niet ongegrond wegens de collaboratie der NGO’s

Comments are closed.