De ‘curve’ blijft slecht, komt de grote coronaramp ook hier?

Nadat het Chinese longvirus losbarstte en zich dankzij open grenzen en leugens (‘het is maar een griepje’) kon verspreiden naar Europa, zitten we nu in België aan dag 19 van de halfslachtige ‘zachte lockdown’.  Scholen zijn dicht, maar er is opvang;  winkels zijn dicht, maar voedingswinkels blijven open;  restaurants zijn dicht, maar er wordt lustig rondgereden met maaltijden…  We blijven zogezegd ‘in ons kot’, maar er wordt gewandeld en gefietst dat het een lieve lust is.  Intussen gaan de bijeenkomsten in moskeeën en synagogen vrolijk voort, want ‘God beslist of we ziek worden’;  en in geïslamiseerde buurten houdt niemand zich aan ‘social distancing’, want elke deftige moslimman moet blijkbaar minstens drie keer per dag zijn buurman, nonkel, broer en vader zien en kussen.  En ongelooflijk maar waar: het openbaar vervoer blijft rijden.

De politici die anders niet van het scherm weg te branden zijn met oproepen tot ‘openheid’ en ‘open grenzen’ zijn merkwaardig stil.  De leugenpers probeert er de moed in te houden met vragen aan de experten als: ‘ Is er al hoop? Is de curve al aan het afvlakken?’  Mediageile nepexperten gaan daarin mee, de verstandige experten waarschuwen: dit is een marathon.

Een marathon.  Of een wegglijden in de afgrond, als de huidige halfslachtige maatregelen niet werken.  Laat ons de fameuze ‘curve’ van België van het aantal doden tot op vandaag eens bezien, afgezet tegenover andere landen:

We hebben de zaak dus niet onder controle zoals Japan of Zuid-Korea.  We doen nu zelfs slechter dan China zelf.  Daar blunderde men aanvankelijk met censuur en traagheid, maar grendelde men de miljoenenstad Wuhan daarna wel VOLLEDIG af, met een harde lockdown: blokkades door politie en leger op alle wegen rondom, sluiting van alles gedurende weken, en iedereen verplicht van de straat af.  Met succes: de samenleving herneemt er nu weer.

België volgt voorlopig nog onverbiddelijk de curve van Italië.  We hebben een paar weken voorsprong, maar als het zo doorgaat, breekt binnen enkele weken de hel los in al onze ziekenhuizen, en vallen er duizenden doden.

De leugenpers verzuimt het kompleet de noodzakelijke vraag te stellen, dus zullen wij het maar doen.  Niemand vindt de huidige maatregelen aangenaam, maar resultaat hebben ze tot op de dag vandaag nauwelijks, of te weinig.  Dus waarom kondigt de politiek geen HARDE Wuhan-lockdown af, waarbij iedereen al zeker twee weken verplicht ‘in zijn kot’ blijft, met behoud van loon?  En met inzet van het leger in alle islamitische en Joodse wijken om de regels OVERAL af te dwingen?  Wuhan heeft bewezen dat het werkt.  Misschien vermijden we zo de totale ramp zoals die zich nu in Spanje en Italië voltrekt.

3 comments

  1. Heeft er bij reactnieuws wel eens iemand aan gedacht dat men van overheidswege beslist heeft dat west Europa een corona pandemie (maar dan een echte) moet komen om Europa de kans te geven om de totale macht te grijpen omdat het volgens Brussel allemaal niet snel genoeg gaat.
    Naar mijn mening zijn de tekenen overvloedig.
    Tel uit je winst, geen mondkapjes voor de bevolking, sociaal leven gaat door wellicht op kleinere schaal, maar we kunnen onze eigen keus maken of we op visite gaan, weinig of geen controle op koorts, ouderen die opgesloten worden in bejaardenhuizen, want dat zijn de zogenaamde onrendabelen en ga nog maar even door

  2. Heb het 100 keer gezegd ze zijn hier te laks kzou denken dat ze erom doen dan moeten ze aan de ouderen geen pensioen meer betalen. Ik zeg doen al in Wuhan en ook de straten en alles ontsmetten. Weet België zit meer in met de economie, maar als ze zo verder doen aan er geen economie meer zijn waarom denken Belgen aan geld en dan gezondheid. Was er maar een geneesmiddel was hier al weg. Heb geen vertrouwen meer. Pfff life sucks. !!!

Comments are closed.