‘Allah Akbar’-betoging tegen virus in Egypte

Op 24 maart demonstreerden in het Egyptische Alexandrië enkele duizenden moslims tegen het coronavirus en de heersende pandemie.

Het begon met ‘vurige gebeden’ vanaf de balkons. Ondanks de aanbevelingen van het Egyptische ministerie van Volksgezondheid om een sociale afstand te bewaren om besmetting te voorkomen, besloten vele moslims om ’s avonds de straten van Alexandrië op te gaan, waardoor al snel een grote menigte ontstond. De gebeden maakten snel plaats voor een demonstratie tegen het coronavirus, waarbij, naast het geschreeuw van Allahu Akbar, demonstranten een ‘coronavirusvlag’ (sic) verbrandden. Hoe zo’n coronavirusvlag eruit ziet, hebben we jammer genoeg niet kunnen achterhalen.

Op een bepaald moment vond de politie het welletjes en verrichtte een groot aantal arrestaties. De volgende dag stelde de Egyptische regering de avondklok in van 19.00 ’s avonds tot 6.00 uur s’ morgens gedurende twee weken, die gold voor de gehele Egyptische bevolking van circa honderd miljoen inwoners.

Als de kreten van Allahu Akbar de pandemie dan al niet hebben verjaagd, ze zullen wel gezorgd hebben voor de verdere verspreiding van het virus.  Op 25 maart werden in Egypte al 456 gevallen van besmetting en 21 sterfgevallen geregistreerd.  Allah heeft het virus niet kunnen tegenhouden, zo te zien. ‘Heureusement que le ridicule ne tue pas, is hier zelfs niet van toepassing…..

Video: van betoging:  https://twitter.com/i/status/1242264274107596806

4 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.