Het werkelijk aantal sterfgevallen zou hoger ligger dan vanuit de officiële kanalen van de Nederlandse regering wordt verkondigd. Mensen die niet officieel zijn getest op het coronavirus worden niet meegenomen in de statistieken. Dit lieten meerdere huisartsen deze week in verscheidende media weten. Volgens hen is het werkelijk aantal sterfgevallen vermoedelijk hoger. In Nederland wordt de informatie over de sterf- en besmettingsgevallen verzameld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) die valt onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Een probleem waar men tegen aanloopt is dat er nauwelijks testen voor Covid-19 worden afgenomen waarmee men kan vaststellen of iemand het coronavirus heeft. Vanwege de schaarse middelen die er zijn is er van 10 maart überhaupt besloten om niet meer te testen. Op zaterdag 28 maart stond het aantal overleden patiënten op 639, maar het vermoedelijk aantal is hoger zo denken veel huisartsen.

Er wordt door het RIVM enkel vastgelegd van personen van wie bewezen is dat men het coronavirus onder de leden heeft, het sterftecijfer is alleen gebaseerd op bevestigde gevallen van Covid-19. Vermoedens van het coronavirus worden hierin niet meegenomen, want dan zouden de cijfers een vertekend beeld gaan geven. Iemand kan immers ook overleden zijn aan ‘gewone’ griep.

Bron: RIVM.nl

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Nederlandse huisartsen betwijfelen officiële dodental coronavirus”

  1. Kees, Koos, Truus, Miep en Toos

    “Lekker zuinig wezen” ook met cijfers….

Trending

%d bloggers liken dit: