Als we dit schrijven zijn wereldwijd 300.000 mensen besmet door het ‘coronavirus’, en al 14.000 mensen eraan gestorven.  In België breekt alweer een nieuwe week van ‘zachte’ lockdown aan, in een poging om het zogenaamde ‘coronavirus’ onder controle te krijgen.  Het begrip ‘zacht’ is daarbij misleidend: voor vele bedrijven, horecazaken en zelfstandigen is dit een ab-so-lu-te ramp.

Net als andere problemen in de samenleving kan men ze eigenlijk maar oplossen als men ze eerst eerlijk durft omschrijven.  De naam ‘coronavirus’ is misleidend: het geeft de indruk dat dit virus net als sommige andere virussen van de corona-familie wel meevalt.  Het zou beter zijn, zoals de Amerikaanse President Trump correct aangeeft, om net zoals we over de Spaanse griep van 1920 te spreken, voortaan te spreken over het Chinese virus of, nog beter: de Chinese longziekte.

Het staat intussen zo goed als vast dat het Chinese longziekte-virus ontstaan is door de overgang van het virus van een dier naar de mens.  Verdachten zijn momenteel vleermuizen en buideldieren.  Als een virus kompleet onverwacht en verrassend overspringt van dier naar mens kan je daarvoor moeilijk een heel volk of een heel land de schuld geven, maar in dit geval liggen de zaken anders:  China weet al heel lang dat de horror-wildmarkten die het toelaat dit soort ziektes veroorzaken.

We citeren even Jurgen Ceder uit zijn puik artikel dat onlangs verscheen op Sceptr:

Na het uitbreken van de vogelgriep in Hong Kong in 1997 kwam de wetenschap tot het besluit dat de oorzaak te vinden was in het contact van dieren onderling en van dieren met mensen op de wildmarkten in het Chinese binnenland. Eén van de aanbevelingen van een onderzoekscentrum was een oproep om voortaan nauw toezicht te houden op uitbraken van besmettelijke zieken in de omgeving van deze markten. Dat gebeurde niet. China ontkende toen zelfs elke verantwoordelijkheid en hield potsierlijk vol dat alle kippen in China steeds kerngezond waren gebleven.

Steeds hetzelfde patroon van ontkenning

Wanneer de SARS-epidemie in 2002 uitbrak, alweer met de wildmarkten in het binnenland als bron, poogde de Chinese overheid het nieuws zo lang mogelijk stil te houden. Het virus kon zich ongehinderd verspreiden, tot het buiten de grenzen raakte. Pas in februari 2003 zag China zich genoodzaakt om aangifte te doen bij de Wereldgezondheidsorganisatie. Twee maanden later waren duizenden mensen besmet.

In 2017 verscheen in het Smithsonian magazine een artikel met de titel: “Is China ground zero voor een nieuwe epidemie?” Het besluit van de wetenschappers die in het artikels werden aangehaald, was overduidelijk: de gastronomische voorliefde van Chinezen voor gerechten met vele soorten ongekookt wild, samen met het gegeven van wildmarkten waar allerlei dieren met elkaar en mensen in contact komen, maken een nieuwe epidemie zeer waarschijnlijk. De voorspelling bleek 3 jaar later al correct.’

Aziatische wildmarkten: horrormarkten met onder andere ‘vleermuis op stokken’

En er kunnen aan dat rijtje nog wel meer artikelen en waarschuwingen toegevoegd worden.  Al in 2013 verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift EOS een artikel, waarin nieuwe epidemieën voorspeld werden, waarbij virussen zouden overspringen van dier op mens.  De afbeelding die gebruikt werd was die van… vleermuizen.  Maar China sloeg dat alles dus vrolijk in de wind.

Het is dan trouwens ook het moment om het wangedrag van China als het over dieren gaat ook op andere punten eindelijk eens hard aan te pakken.  Neushoorns zijn internationaal beschermd, maar worden verder uitgeroeid door stropers, omdat men de hoorn in China in ‘potentieverhogende’ poeders wil draaien.  Olifanten zijn internationaal beschermd, maar de stroperij op hun slagtanden gaat voort, vooral gedreven door vraag vanuit China.  Hetzelfde geldt trouwens voor diverse tijgersoorten…

En dan hebben we het nog niet gehad over het lot van katten en honden.  Miljoenen van die dieren worden in erbarmelijke omstandigheden gefokt en vervoerd, om dan in gruwelijke omstandigheden geslacht te worden:  doodgeslagen met knuppels, of levend in kokende olie gegooid.  Elk jaar vindt er zelfs een ‘Yulin’ festival plaats, gewijd aan het afmaken en opvreten van honden.  Opgepast, harde beelden:

De wereld laat zich zand in de ogen strooien door de panda-propaganda, maar China is de hel op aarde voor dieren.  Na de ramp van de Chinese longziekte wordt het tijd daar eindelijk eens een einde aan te maken.  Als de Chinezen beweren dat ze de stap naar de moderniteit gezet hebben, dan wordt het maar eens tijd dat ze dat ook inzake dierenrechten bewijzen.  Zolang dat niet het geval is, zouden we op zijn minst onze grenzen al hermetisch kunnen sluiten voor de invoer van eender welk voedingsproduct uit China.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

14 reacties op “De Chinese longziekte is de schuld van China’s foute dierbeleid”

 1. Hotdog smulpaap

  Dat is nu eens echte “hot dog” daar in China. Maar Westerse “hotdog” met zuurkool en mosterd brengt wel geen ziekten over.

 2. Onderste steen boven draaien, als de chinezen schuld zijn moeten ze ook betalen , ook voor de mensen die dood gegaan zijn.
  In nederland kennen we collectieve schuld , elk Land die zo met dieren en mensen omgaan laten betalen.

  1. Dirk Matthieu Zulma

   Wanneer gaat Belgie betalen voor de dioxine crisis?

 3. Een nog correctere naam zou ccp virus (Chinese communistische partij virus) zijn. Het is immers de ccp die verantwoordelijk is voor alle ellende, en China is niet hetzelfde als de ccp die het land en haar bevolking nu al 70 jaar onderdrukt.

  1. Karl Marx Brothers, komieken

   “Met alle Chinezen maar niet met den dezen”. Corona-Covit-Communism elimineert “Das Kapital” van Sjarel Marx

   1. Hoe sneller Marx en consoorten verdwijnt hoe beter.
    Zie: ccpvirustruth.com

 4. Ter aanvulling van mijn vorige reactie een filmpje dat in Sulawesi werd gefilmd … let op de gelijkenissen … https://www.youtube.com/watch?v=9-8zcBogaKY

  1. Wat een ongelooflijk gelul. Totaal geen toegevoegde waarde , gevaarlijk als domme mensen denken slim te zijn.

   G.v.P.

   1. De schrijver heeft het bovendien over de Spaanse griep. Waarschijnlijk niet wetende dat de ‘Spaanse griep’ hoogstwaarschijnlijk uit Amerika kwam.

    1. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Spaanse_griep

     Een gemuteerd varkensvirus uit China..!!

 5. Ben volledig akkoord met de inhoud van bovenstaand artikel, maar heb mijn twijfels over de echtheid van het filmpje over de markt in Wuhan. Volgens mijn bescheiden mening werd dit gedraaid op de Tomohon Markt in North Sulawesi … heb 2x een doos van “Aqua”, een bronwater dat in Indonesië wordt verdeeld, gezien en de nummerplaat op de moto lijkt mij ook helemaal niet Chinees. Nergens, op geen enkele muur, zag ik Chinese teksten (heel raar, want die zie je in heel China overal opduiken). Ik woonde 10 jaar in China (1995-2005) en heb zulke toestanden, zij het niet zo erg en uitgebreid, gezien in Hong Kong, maar eerlijk gezegd veel ergere toestanden in Vietnam als wat ik in China mocht ervaren. Op iedere markt in Zuid-Oost Azië liggen wel etenswaar die ons, westerlingen, doet huiveren en ik ben er absoluut geen voorstander van, maar als u er een artikel over schrijft dan wel graag gebaseerd op correcte informatie.
  Indien ik fout zit en het filmpje blijkt toch te zijn genomen in Wuhan bied ik u hierbij alvast mijn excuses aan … dan zit ik fout.

  1. Finally, thank you so much! I’m a Chinese livin gin Belgium and feet so offended by this article! Don’t know what’s goin on who’s been on internet writing all this kinds of articles to raise resist reacting and stereotypes.

   1. It’s not necessary to put labels such as ‘racist’ on things you disagree with…
    In my opinion: we are not sure if the food market is the origin or not. We also have to make a distinction between the Chinese people and the Chinese communist party. We should put the blame and responsibility for this pandemic on the real responsible: the Chinese communist party for downplaying the virus outbreak by misinformation and censorship. Therefore we better call it the CCP virus…

 6. Den dezen zonder Chinezen

  “Met alle Chinezen maar niet met den dezen” dan toch liever Vlaamse gastronomie ; “Stoverij in Trappist met fritten” of “Konijn-met-pruimen in bruine bier”

Trending

%d bloggers liken dit: