Corona: de 10 gekste komplottheorieën

Corona: wat is het, wat drijft het?  Naast alle nuttige informatie circuleert er ook de meest onwaarschijnlijke onzin over het corona-virus.  Hier de 10 meest gekke komplottheorieën die we al tegenkwamen.

 1.  Het zijn de Chinezen

Het coronavirus zou geen ‘gewoon virus’ zijn, maar een biologisch wapen.  Versie 1:  het is met opzet door de Chinezen losgelaten om een politiestaat te kunnen vestigen.  Klein detail: China is al een politiestaat.  Versie 2:  het is per ongeluk ontsnapt uit een militair labo.  Klein detail:  in een dictatuur worden geen fouten geduld, en hoor je doorgaans meteen daarna dat de betrokkene geëxecuteerd is.

2.  Het zijn de Amerikanen

Het zijn de Amerikanen geweest die het virus hebben binnengebracht in China, met name via iets dat ‘legerspelen’ heet.  Versie 1: de eerste patiënt was dus een Amerikaan en heeft per ongeluk de Chinezen besmet.  Klein detail: waarom dan enkel Chinezen, en geen Amerikanen?  Versie 2: de Amerikanen hebben een biologisch wapen losgelaten.  Klein detail:  blijkbaar zonder over een tegengif te beschikken, want nu wordt ook Amerika zelf getroffen?

3.  Het zijn de Joden.

Uiteraard, het zijn altijd de Joden.  Klein detail:  welke baat hebben zij daarbij? Antwoord van de komplotdenkers: de Joden hebben altijd baat bij chaos en meer overheidsingrijpen.  Yeah, right.

4.  Het is George Soros

Die schurk zit overal tussen, dat spreekt voor zich.  Er circuleert een beeld van een screenshot van een firma in Wuhan die ergens op een of andere manier zou verbonden zijn met een stichting van Soros.  Geeuw.

5.  Het is Bill Gates

Echt waar, zopas gepost in onze reactiemodule.  En hij heeft zelfs een patent genomen op het virus.  Met Microsoft wellicht.  Want virussen zitten ook in computers.  En dan kunnen ze weer antivirussoftware verkopen.  Zoals die schurken van Malwarebytes.  Enfin, u ziet waar het heen gaat: nergens.

6.  Het is Big Pharma

Aha, die miljarden verdienende gore bedrijven die allerlei pillen produceren voor ziektes die niet bestaan of die ze zelf uitvinden!  Die zullen er wel ergens iets mee te maken hebben.  Klein detail: er bestaat geen medicijn tegen virussen.  Er valt dus ook niks aan te verdienen.

7.  Het is de vaccinatie-maffia

Wetenschappers hebben over de loop van honderden jaren ontdekt dat je mensen weerbaar kan maken tegen gevaarlijke ziektes door hen op jonge leeftijd een erg kleine dosis van de ziekte toe te dienen; zo hebben we gevaarlijke doders als mazelen kunnen uitroeien.  Maar nee, volgens het grote komplot liggen gifmengers op de loer om onze kinderen allerlei ‘gif’ in te spuiten dat hen dom, blind, doof, homo en scheel maakt…  Die vaccinatie-fans zullen ook wel iets met corona te maken hebben!  Klein detail:  er bestaat geen vaccin tegen corona.

8.  Het zijn de illuminati

Geen idee wie dat zijn, maar het klinkt wel goed: ‘illuminati’.  En net het feit dat we niet weten wie ze zijn maakt ze zo gevaarlijk.

9.  Het zijn de mannen van 9/11 en MH17

De aanslagen van 9/11 in New York werden gepleegd door een verbond van de CIA, de FBI, de maffia, de Mossad en andere schurken; en net diezelfden hebben trouwens de raket afgeschoten op vliegtuig MH17 boven Oekraïne, want de Russen kunnen dat zéker niet geweest zijn.  Wel, diezelfden – jaja, diezelfden! – hebben nu het coronavirus losgelaten.  Want trouwens, wie wordt er het ergst getroffen?  De luchtvaart!  Net als na 9/11!  En daarmee is alles bewezen.  Namelijk: niets.

10.  Uw eigen komplot

U bent geen volwaardig burger van het jaar 2020 als u niet uw hoogst persoonlijke komplottheorie ontwikkelt.  Uw schoonmoeder?  Uw ex-werkgever?  Marc Van Ranst zelf?   Komaan, laat u gaan.  Onze reactiemodule dient ergens voor.

12 comments

 1. Dat artikel is te onnozel om op te antwoorden. Nergens worden referenties gegeven, de stellingen zijn gebaseerd op karikaturen en dan beoordeeld volgens die karikaturen.
  Ik steun mij zeker niet op de Belgische ‘fatsoenlijke’ pers die alleen maar propaganda vanuit bepaalde richtingen toelaat. Wanneer ik terugkijk naar de onzin die ze de voorbije decennia als onfeilbaar op ons loslieten dan weet ik dat de waarheid uiteindelijk toch zal bovenkomen. Het heeft geen zin met ander bewijsmateriaal naar voor te komen want het wordt toch gecensureerd op deze website.
  Als ge u kunt vinden in bovenstaande nonsens… mij goed. Het is uw probleem!

 2. Het is de Fluppe De Winter en de rest van het VB, DIE zijn het, die hebben een labo in de Van Maerlantstraat en daar is het virus ontsnapt door het sleutelgat der buitendeur op 1 April al, maar nu pas voldoende gerijpt om te kunnen toeslaan. Er zijn slechts twee remedies tot dusver bekend en die zijn drie maanden met een bol look onder uw rechter oksel slapen indien besmet en preventief heel veel pinten drinken.

 3. De cryptocraten die zich luciferiaans “Illuminati” noemen (zij noemen licht duisternis, en duisternis licht) zijn de opvolgers van eertijds de Beierse sekte van de, jazeker, joodse Adam Weishaupt, en zijn heden verspreid in variërende esoterische sekten, zoals de “B’nai B’rith”, de “Skulls and Bones”, en de “Ordo Templi Orientis” van Aleister Crowley. De Minerva-aanbidding van de Bohemian Club in California komt ook voort uit de traditie van Weishaupt. Zij besturen de internationale vrijmetselarij cryptisch van aan de top, maar ook het theosofisme eertijds gesticht door (de joodse!) Helena Blavatsky, en zij zijn ook de sturende kracht achter de VN, waarvan “Lucis Trust” een soort van esoterisch-priesterlijk orgaan is.

  Wie in de zaak Dutroux gaat graven zal ontdekken hoe het modern wereldsysteem beheerst wordt door die gevaarlijke sektariërs. Van de gruwelijke folterpraktijken die tijdens de Franse Revolutie ontketend werden tegen de katholieke bevolking waren de martinisten de architecten, een sekte verwant met die van Weishaupt, beiden geworteld in het joods kabbalisme; zij waren en zijn volgelingen van Sabbatai Zevi en Jacob Frank, bij wie de oorsprong ligt van de verspreiding van het walgelijk concept van “zwarte missen” doorheen Europa.

  Heeft u zich ooit afgevraagd waarvan het duivelhoorns-gebaar afkomstig is, dat zo veelvuldig in de muziekindustrie gebruikt geweest is gedurende decennia? De muziekindustrie was nauw geconnecteerd met de OTO van Crowley, en dat is heden nog steeds het geval, en het satanisch handgebaar werd van die sekte overgenomen. Men kan opzoeken wat de acteur Elijah Wood gezegd heeft over wat er in Hollywood met kinderen gebeurt; weet dan dat georganiseerde pedofilie de internationale voetafdruk van de sektariërs is die zich “Illuminati” noemen.

  NVDR: Aha, het komplot der Metalheads, dat gesmeed wordt aan de bar van Graspop. We hebben het altijd al geweten :-)

  1. De Reactnieuws-redactie schreef: “NVDR: Aha, het komplot der Metalheads, dat gesmeed wordt aan de bar van Graspop. We hebben het altijd al geweten :-)”

   De band tussen de populaire “vermaakscultuur” en de OTO is geen geheim; sommige “sterren” stoefen er openlijk mee, zoals bijvoorbeeld de ondertussen overleden (joodse) Peaches Geldof dat deed. Jay-Z en Beyoncé zijn ook leden. De joodse Marina Abramovic, wier banden met Hilary Clinton tijdens de vorige VS-presidentscampagne boven water kwamen door de publicatie van de Podesta-mails, is geconnecteerd met dat milieu.

   De film-en-muziekindustrie is een krachtig wapen in het “kneden” van het psyche der bevolking; het is zo dat men wandaden zoals, bijvoorbeeld, abortus en sodomie aanvaard gemaakt heeft in de samenleving. Hetzelfde wordt momenteel betracht met pedofilie, maar tot nu toe zonder veel succes. Het fenomeen van “rock”, “punk”, “metal” etc. werd gelanceerd in het kader van de cultuurmarxistische revolutie tegen autoriteit, de natuurorde en de restanten van de oude christelijke cultuur in Europa.

   Samenzweringen zijn er in alle tijden geweest. Politieke beslissingen die een zware impact hebben in het maatschappelijk landschap worden niet in parlementen gemaakt, maar achter dikke muren, achter de schermen.

   1. BELANGRIJKE AANKONDIGING – CORONAVIRUS

    Gisteravond uit eten gaan met vrienden, een van hun ooms, die is afgestudeerd met een masterdiploma en die in het Shenzhen Hospital (provincie Guangdong, China) heeft gewerkt, stuurde hem de volgende aantekeningen over Coronavirus voor advies:

    1. Als u een loopneus en sputum heeft, bent u verkouden

    2. Coronavirus-pneumonie is een droge hoest zonder loopneus.

    3. Dit nieuwe virus is niet hittebestendig en wordt gedood door een temperatuur van slechts 26/27 graden. Het haat de zon.

    4. Als iemand ermee niest, duurt het ongeveer 10 voet voordat het op de grond valt en niet meer in de lucht is.

    5. Als het op een metalen oppervlak valt, zal het minstens 12 uur leven – dus als u in contact komt met een metalen oppervlak – was uw handen zo snel mogelijk met een bacteriële zeep.

    6. Op stof kan het 6-12 uur overleven. normaal wasmiddel zal het doden.

    7. Het drinken van warm water is effectief voor alle virussen. Probeer geen vloeistoffen met ijs te drinken.

    8. Was uw handen regelmatig omdat het virus slechts 5-10 minuten op uw handen kan leven, maar – er kan veel gebeuren gedurende die tijd – u kunt uw ogen wrijven, uw neus ongewild peuteren enzovoort.

    9. Je moet ook gorgelen als een preventie. Een eenvoudige oplossing van zout in warm water is voldoende.

    10. Kan niet genoeg benadrukken – drink veel water!

    DE SYMPTOMEN

    1. Het zal eerst de keel infecteren, dus je hebt een keelpijn die 3/4 dagen aanhoudt

    2. Het virus mengt zich vervolgens in een neusvloeistof die de luchtpijp en vervolgens de longen binnendringt en longontsteking veroorzaakt. Dit duurt ongeveer 5/6 dagen verder.

    3. Met de longontsteking komt hoge koorts en ademhalingsmoeilijkheden.

    4. De verstopte neus is niet zoals de normale soort. Je voelt je alsof je verdrinkt. Het is noodzakelijk dat u dan onmiddellijk aandacht zoekt.

    VERSPREID HET WOORD – GELIEVE TE DELEN.
    (Kopiëren, plakken.)

    BlueMail voor Android downloaden

 4. Op dit artikel kan ik alleen maar positieve commentaar geven!

  (Hoewel “de redactie” ondertussen al kan weten dat ik alle complottheorieën belachelijk en dom vind, probeer ik eventuele kwaadwillige interpretaties van vorige zin tegen te gaan door de inhoud ervan te herhalen met simpele woorden: dit artikel van Hans De Groot vind ik zeer goed.)

  1. Ruud Beijer de spijker op zijn kop. Overigens vind ik de geruststellende complottheorie reactie van de redactie wel een beetje kort door de bocht. Maar goed. Toch goed rechercheren (nationaal en internationaal….. leert veel, vooral over datgene waarover overheden menen te moeten kunnen zwijgen. No more soros inclusief). Verder altijd zeer leesbare artikelen waarvoor dank. Hartelijke coronavrije groeten uit Arnstadt in Thüringen (met het links-groene komplot???)

Comments are closed.