Griekse overheid: slechts 4 procent van migranten zijn Syriërs

Eind februari verbrak Turkije moedwillig de afspraken met de Europese Unie en gooide de grenzen open richting Griekenland. Daarbij jaagt men de migranten over de grens en intimideert het land de Griekse grenswachten. Volgens de Turkse regering gaat het om zo’n drie miljoen vluchtelingen uit Syrië, waar het land niet langer zorg voor wil dragen. Uit vaststellingen van de Griekse overheid weten we inmiddels dat dit leugens zijn, slechts 4 procent van de migranten zijn daadwerkelijk Syriërs.

Deze informatie heeft de Griekse overheid verzameld op basis van grootschalige arrestaties van illegale grensoverstekers in regio Evros, zo weet men nu precies voor mensen dit zijn en waarvan ze afkomstig zijn. De exacte samenstellingen van de migranten zijn opvallend, het merendeel is man en afkomstig van Afghanistan.

-Afghanistan, 64%
-Pakistan, 19%
-Iraq, Iran, Morocco, Ethiopië, Bangladesh, Egypte: 5.4%
-Τurkije, 5%
-Syrië, 4%
-Somalië, 2.6%

Al weken staat de grens van Griekenland onder hevige druk, migranten trachten met geweld en met steun van Turkse politie de Europese Unie in te geraken. Hekken worden door dolle meutes omvergetrokken en opengebroken en grenswachten worden aangevallen.