Derde ziekenhuis in Nederland krijgt ‘afdeling transgenderzorg’ voor kinderen

In een derde stad van Nederland, na Amsterdam en Groningen, krijgt het ziekenhuis een afdeling die kinderen en jongeren tot en met 15 gaat behandelen voor vermeende onduidelijkheid over het man of vrouw zijn. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft hierop aangedrongen bij het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc in de stad Nijmegen. Kinderen en jongeren die geestelijk nog verre ontwikkeld zijn, worden hier als volwassen behandeld en krijgen de mogelijkheid om van geslacht te veranderen.

Het mediakartel het de afgelopen jaren regelmatig reclame gemaakt voor het idee dat je ook als kind gewoon met behandelingen van geslacht kan veranderen. Dit heeft gevolgen, want volgens de ziekenhuizen zijn er inmiddels zelfs wachtlijsten ontstaan. In Amsterdam zou het om meer dan zeshonderd kinderen gaan die allemaal door onverantwoordelijke ouders voor deze behandeltrajecten zijn aangemeld.

Als we het Radoubdumc mogen geloven dan is het allemaal wel een solide onderneming. “Er wordt in samenwerking met netwerkpartners hoogspecialistische persoonsgerichte zorg en begeleiding geboden aan kinderen en jongeren met genderincongruentie”. Incongruentie is het gebrek aan overeenstemming, in dit geval dus een gevoel en een ervaring dat het geslacht waarmee je geboren bent niet klopt.

Dokters gaan zware behandelingen uitvoeren op basis van de ervaringen die kinderen nauwelijks nog hebben en gevoelens die tijdens de puberteit per seconde kunnen verschillen. Dát is nog eens ziek.

3 comments

  1. Oei, oei crimineel Nederland. Ipv te wachten tot kinderen volgroeid zijn tot volwassenen (21j). Dokters en psychiaters zullen niet nee zeggen; er is nl. veel aan te verdienen. De Nederlandse regering nam haar verantwoordelijkheid niet, in de bescherming van jongeren tegen al die fantasiekes. Er zijn er veel jongeren die pas later tot het besef komen, en dan zelfmoord plegen (cfr Jef Hoeiybergs). Er zou ook eens een serieuze studie moeten komen over deze nieuwe (maar funeste) “rage”…

  2. Ongelooflijk deze regering is ziek verrot tot op het bot.
    De mensheid lijkt steeds gekker te worden
    Hebben het altijd over de natuur de natuurlijke omgeving en gaan daar nu ingrijpen en verwoesten.
    Ik ben werkelijk sprakeloos verbaasd boos agressief omdat ik geen miljonair ben en eis nu van deze achterlijke regering dat zei mij ook op onnatuurlijke wijze miljonair maken.
    Blijf net zolang drammen en problemen maken tot ze mij mijn zin geven.

Comments are closed.