De Turkse sultan Recep Erdoğan neemt geen blad meer voor de mond, zo ook in een uiteenzetting tegenover een menigte fans bij het openen van een snelweg in de stad Izmir in het westen van het land. Erdoğan rechtvaardigde de militaire handelingen onder het Ottomaans regime en wees naar het ‘Nationaal Pact’ uit 1920 van het toenmalig parlement, dat als doel had landsgrenzen vast te stellen en die bevatten onder meer; Aleppo in Syrië, Mosul in Irak, westelijk Thracië in Griekenland, het totale Cyprische eiland en Batumi in Georgië.

Het gebruik van dergelijke taal door Erdoğan moet worden gezien in het licht van de militaire activiteiten van het Turkse leger buiten het eigen land. In Syrië ondersteunt het land pro-Turkse milities. In Libië mengt het land zich met haar leger aan de zijde van bondgenoten. Op dezelfde demonstratie werd dan ook in Turks-religieuze taal gesproken over martelaars die tijdens dergelijke missies omkomen.

Deze eerdere genoemde Ottomaanse plannen, Misak-ı Millî ofwel Nationaal Pact, werden gepubliceerd op 12 februari 1920. Het was een pakket van zes besluiten die door het laatste Ottomaanse parlement genomen werden. Het Ottomaans Rijk liep op het eind en men trachtte alsnog allerlei gebieden terug te krijgen en naar een van deze besluiten werd verwezen door de nieuwe Turkse sultan.

Erdoğans plannen en de nieuwe kaart van Turkije, mocht hij zijn wensen kunnen verwezenlijken;

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Sultan Recep Erdoğan spreekt tijdens demonstratie vol bewondering over Ottomaans imperialisme”

  1. Tuur Turkofoob, Istam-boelzoeker

    Wie zijn naam als “ErdoGan” schrijft en als “ErdoWan” uitspreekt, verspreekt zich niet alleen qua zijn familienaam maar ook qua reisbureau “Ottobus Imperialisme” waarmee Asielkolonisten “op reis” proberen binnen te dringen in ONS Fort Europa, zonder het daartoe benodigde inreis visum

Trending

%d