Vandaag begint voor de christenen de vastenperiode. Carnaval ligt achter ons en sommigen hebben vandaag een askruisje op hun aangezicht, gekregen deze ochtend tijdens de aswoensdag-viering in de kerk. Zoals CD&V het vandaag op de sociale media stelt: een tijd voor bezinning, tijd om je innerlijke bron te vinden.

Wat ons betreft, knap dat de CD&V deze wensen op de sociale media plaatst. Want terecht stelde Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger Barbara Pas zich vandaag de vraag waar de partijen nu zitten die telkens wanneer het suikerfeest gevierd wordt om ter snelst wensen aan de moslims uiten? En we namen dus de proef op de som.

Een kleine duik in het verleden leert ons dat enkel de CD&V consequent is in het uiten van wensen. Niet dat het uiten van wensen aan een religieuze groep een politieke partij toekomt, maar het is niet verboden natuurlijk, plus de CD&V hoort zich als Christelijk geïnspireerde partij op zijn minst met de Christelijke feestdagen te wenden tot haar oorspronkelijke achterban. Om puur electorale redenen willen ze de moslims niet over het hoofd zien.

Maar bij Open Vld en sp.a zijn ze wel compleet de trappers kwijt. Uit louter electoraal gewin (bij beide partijen al even geleden, maar dat geheel terzijde) wordt steevast ieder jaar opnieuw de moslimgemeenschap bloemetjes toegeworpen met het suikerfeest. Met Pasen, Kerstmis, de Christelijke vastenperiode, … niets, nada, niente! En de extreemlinksen van Groen! gaan nog een stapje verder. Ze beseffen dat er een vastenperiode bestaat, maar dan wel eentje die de naam ramadan meekreeg. Wensen voor de moslims die vasten waren er, wensen voor Christenen die vasten zijn er niet. Il faut le faire.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Suikerfeest- en ramadan-wensende partijen ‘vergeten’ vandaag vastenmaand-wensen voor Christenen (buiten CD&V)”

  1. Kato Liek, Kerkrade

    Chtistenen zijn bijna immer autochtoon en zelden allochtoon. Door “autochtonofobe discriminatie” politiek-correct te mismeesteren per camouflage als vermeende “positieve actie”(sic), blijven de PoCo-partijen van het “Cordon Discriminatoir” nog binnen de door henzelf getrokken kromme PoCo-krijtlijnen. Dat het “Suikerfeest” kennelijk toch wel diabetici discrimineert is politiek-correct beschouwd uiteraard niet aan de orde.

  2. Frederik Van der Linden

    Bravo CD&V.

  3. Ik moedig van harte al mijn mede-katholieken die het eeuwig merkteken van hun doopsel nog eerbiedigen aan om ieder jaar met veel godsvrucht het liturgisch feest van de Heilige Naam van Maria (12 september) en dat van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans (7 oktober) te vieren. Het eerste is ter gedachtenis van de overwinning van Jan Sobieski te Wenen tegen de islamitische Turken, en het tweede is ter gedachtenis van de glansrijke overwinning van de Heilige Liga van St. Pius V bij de Slag van Lepanto tegen diezelfde Turken. Ik spoor hen, verder, aan om goede priesters van, bijvoorbeeld, de FSSP (“Fraternitas Sacerdotalis Sancti Petri”), die de tridentijnse ritus gebruiken, te steunen; het zijn dergelijke priesters die de geesten van katholieken aan het herstellen zijn in de wereld, en het zijn dergelijke priesters die de Vlaamse diocesen nodig hebben.

Trending

%d