Protest van Voorpost Rijnmond bij islamitische onderwijsinstellingen

De nationalistische actiegroep Voorpost heeft geprotesteerd bij een tweetal islamitische onderwijsinstellingen in Rotterdam en het nabijgelegen Schiedam. Lokale activisten van de organisatie hingen meerdere borden met het affiche ‘stop islamisering’ op, namelijk rond en bij de gebouwen. Men wil met de actie de opkomst en de agressieve rol van de islam in de Rotterdam en omstreken aan het publiek duidelijk maken en de lokale besturen ter verantwoording roepen. Voorpost wil dat deze instellingen per direct worden gesloten.

In Rotterdam bevindt ze de notoire islamitische Hogeschool, die met regelmaat met opvallende berichten in het nieuws komt. Rector Ahmet Akgündüz is een iemand uit de politieke kringen van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en hij laat zich met regelmaat in extremistische taal uit over de politiek van Turkije. Tegenstanders van het Turkse regime zouden volgens Akgündüz ‘de dood verdienen’.

De basisschool Abibil in Schiedam is eigenlijk een gewone islamitische basisschool en staat daarmee symbool voor de opkomst van het islamisme in Nederland. We weten dat de kinderen daar schoolboeken bestuderen die erover spreken dat ‘jongens en meisjes elkaar niet mogen aankijken’ en moslims ‘geen kleding van ongelovigen mogen dragen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.