In zijn jaarlijkse staatsrede, voor het verzamelde parlement in Kaapstad plus vooraanstaande burgers als oud-president F.W De Klerk en liefst 800 journalisten, heeft president Cyril Ramaphosa zo goed als geen aandacht besteed aan de economische toestand van de republiek, hoewel die er hoogst belabberd voorstaat. Overigens is hij pas aan zijn rede kunnen beginnen met twee vertraging wegens de fel afgekeurde boycot van de stilaan beruchte Julius Malema van de Economische Vrijheidsvechters (EFF). Waar de president, volgens hemzelf van àlle Zuid-Afrikaners, wél tijd voor vond, was de geplande onteigening zonder vergoeding, die vooral voor de blanke bevolking op een ramp dreigt uit te draaien. Daarom doet de alerte beweging voor mensenrechten, Afriforum, er alles aan om er een stokje – of beter gezegd een stok – voor te steken met alle middelen waarover zij wettelijk beschikt. Wie de toestand nuchter bekijkt, kan er niet naast dat de ‘witte’ minderheid in het ‘nieuwe Zuid-Afrika’ sterk gediscrimineerd, om niet te zeggen in haar voortbestaan bedreigd wordt.

In Zuid-Afrika zijn de blanken, die tegenwoordig ‘witten’ genoemd moeten worden, zich al voldoende, vooral dank zij de niet aflatende bewustmaking van voornoemde burgerrechtenbeweging, van die discriminatie bewust. Vandaar dat Afriforum nu zijn actieterrein verlegt en aan zoveel mogelijk ‘buitenlanden’ wil gaan inlichten over wat er in Zuid-Afrika écht aan de gang is. De beweging heeft een ‘internasionale veldtog’ aangekondigd tegen voortdurende schending van burgerrechten in haar land. Op de persconferentie werd in twee talen, Engels en Afrikaans, meegedeeld: The world must know – Die wêreld moet weet.

De wereld moet weten

De vooropgestelde ‘veldtog’ steunt op drie pijlers: 1. Bewustmaking over de toestand in Zuid-Afrika; 2. Steunwerving onder opiniemakers, regeringen en andere beslissers; 3. Inschakeling van de Zuid-Afrikaanse diaspora en buitenlanders die er belang bij hebben om in Zuid-Afrika tot zinvolle actie over te gaan. Er is alvast in een verslag uiteengezet hoe rechten van minderheden in de ‘regenboognatie’ op verschillende terreinen met de voeten worden getreden. Er wordt in het verslag ingegaan op de verwrongen perceptie over democratie, minderheidsrechten en gelijkheid, haatspraak tegen minderheden, aantasting van minderheidsrechten op eigendom en erfenis en – laatst maar niet minst – de uitwissing van Afrikaans en andere minderheidstalen in het openbare leven. In één adem wordt ook de heldenverering van de Zuid-Afrikaanse regering en het regerende ANC van de grootste mensenrechtenschenders van de wereld en de daarmee gepaard gaande vijandigheid tegenover landen waar die mensenrechten degelijk worden beschermd. De aftrap voor de campagne wordt nog deze maand gegeven in de VSA waar het verslag in Washington met verschillende verantwoordelijken besproken zal worden. Daarna bezoekt de afvaardiging nog landen in Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië.

Ook de bewustmaking van de Verenigde Naties staat op het Afriforum-programma. Bij de VN is alvast een klacht ingediend tegen president Ramaphosa en de voormalige minister van internationale betrekkingen en samenwerking, Lindiwe Sisulu, omdat die twee de wereld hebben proberen te overtuigen dat er in Zuid-Afrika géén plaasmoorde gebeuren en er evenmin sprake is van grondroof. Woordvoerder Ernst Roets van Afriforum beklemtoont dat zijn organisatie er steeds naar gestreefd heeft alle crisissen binnen Zuid-Afrika te bespreken, maar dat de praktijk leert dat de regering geen belang stelt in gesprekken en als die al gevoerd worden, zich beperkt tot louter lippendienst. aan het probleem van minderheidsrechten. Wij zullen ook in de toekomst die gesprekken niet uit de weg gaan, klinkt het, maar wij zijn ook niet naïef. Roets verwacht niet dat het buitenland Zuid-Afrika’s problemen oplost, maar wat zijn organisatie wel wil bereiken, is dat het buitenland zijn regering onder druk zet om de rechten van minderheden doeltreffend te beschermen en eventueel de regering van Ramaphoa ervoor waarschuwt dat de vandaag bedreven politiek wel eens tot destructieve acties zou kunnen leiden. En laten wij nu maar uitkijken naar het bezoek van deze sterk gemotiveerde mensenrechtenactivisten aan Den Haag en Brussel. Voor mijn part zijn zij van harte welkom of om het nog maar eens op z’n Afrikaans te zeggen: BAIE WELKOM!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Mensenrechten in Zuid-Afrika: wat de wereld weten moet”

 1. Goeiedag uit New Zealand,
  Bewusmaking van die situasie in Suid-Afrika is goed en wel MAAR ek het al meer as ‘n jaar gelede aan Afriforum asook aan die bestuur van Orania voorgestel dat hulle ‘n dringende versoek aan die V V O moet rig en vir hulle die V V O- webwerfverwysings gegee om dit te doen, sodat die V V O personeel in SA moet ontplooi om die blankes/witmense teen volkmoord/genocide te beskerm, maar niks is gedoen nie !!

  Die situasie in SA is lank reeds by die “Bewusmaking/bekenstelling” en “The Blame Game” VERBY, want die ANC steur hulle nie daaraan nie en verkondig dit openlik dat die Wittes uitgeroei word.

  Die V V O het die middele en personeel om in sulke omstandighede spoedeisend op te tree en VRA HULLE NOU daarvoor, want die bewusmaking en normale diplomatieke werkwyse is LANGSAAM en intussen gaan die volkmoord voort !

  WORD WAKKER SA en doen die aansoek DRINGEND.
  Vriendelike groete uit New Zealand,
  Andries.

 2. 1) Geen enkele activist of politiek clubje in Nederland die erover durft na te denken om alle ‘witten’ uit Afro apartheidsnatie Zuid Afrika maar een visum en direct Nederlands paspoort te geven en uit te kopen. Het zijn voormalige Hollanders ok van ruim 150 jaar geleden, net 4 tot 5 generaties terug.

  2) Ik ben lid van Forum voor Democratie ok en uit oogpunt van HUMAN Rights moet ik nu dit uit punt 1) eens ventileren openbaar. Ja een Zuid Afrika met absoluut NUL procent ‘WITTEN’ lijkt mij een superieure, HOOGbeschaafde 100 % AFRO HEILNATIE haha haha WITTENREIN zoals het in klassiek steenkolenduits zou worden genoemd in het Derde AFRO Rijk zelf. haha snel wat penicilline en overdosis antibiotica nu inspuiten, ik ben besmet door het linkse anti white virus ok.

  3) Uiteraard was Zimbabwe een mooi voorbeeld hoe HOOGontWIKKELD een 100 % AFRO HEILNATIE kan zijn, de vette rattten bouten waren lekkerder en goedkoper dan dure geimporteerde Macdonalds kipnuggets. Afro beschavingen zijn inderdaad op een HOGER NIVEAU ok, vb suriname, guyana, haiti, enz enz.

 3. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

  Zeer belangwekkend artikel!

  Het is al lang ook mijn mening dat we altijd alle mogelijke steun moeten werven voor – en geven aan – bewegingen voor mensenrechten, burgerrechtenbewegingen en sterk gemotiveerde mensenrechtenactivisten die niet alleen opkomen voor de rechten van minderheden, maar die ook nog zeer alert haatspraak tegen minderheden blijven vaststellen, en blijven veroordelen.

 4. Ja, als ze hier zonodig vluchtelingen willen binnenhalen, laten ze dan blanke Zuid Afrikanen binnenhalen, die worden echt vervolgd in eigen land!

 5. Baie dankie vir julle artikel want self mag ons dit nie skryf nie want dan is ons rassisties. Hier is ‘n groot probleem wat net gaan groter word. Daar is nie meer wet en orde in ons land nie – dit kan jy self sien hoe die mense op ons paaie bestuur – ‘n groot meerderheid steur hulle min aan padreels en so gaan dit voort.

Trending

%d