Hoe diep kan je zakken in de linkse politiek-correcte anti-blanke en anti-Europese depressie?  Heel diep, zo blijkt: de bekende luchtvaartmaatschappij Scandinavian Airlines (SAS) maakte een reclamespot, waarin beweerd wordt dat er werkelijk NIETS typisch Scandinavisch is.  Alles, zo liegt de spot, is er gekomen dankzij de ‘verrijking’ door vreemdelingen.  Met als hoogtepunt een neger die spreekt over ‘our Viking-ancestors’, of dus ‘onze Viking-voorouders’.  Veel gekker dan dat kan het toch niet worden: we weten niet waar de neger vandaan komt, maar dat hij géén Viking-voorouders heeft, DAT staat toch wel als een paal boven fjordwater…

‘Onze democratie komt uit Griekenland’, zwetst men; terwijl de Scandinaven al van lang voor onze tijdrekening georganiseerd waren in het ‘Thing’, de volksvergadering, waar alle vrije mannen een koning kozen – wellicht zonder dat men ooit van iets gelijkaardigs in Griekenland gehoord had.  In Griekenland ontstond die basisvorm van democratie trouwens in een stedelijke context – terwijl het ‘Thing’ in Scandinavië van oudsher berustte op de ‘gelijkheid’ van elke vrije man die wapens droeg.

Maar dat bestaat dus allemaal niet:  Die blauwogige blonde reuzen, die gans middeleeuws Europa verbluften met hun snelheid, hun zeemanskunsten, hun handelsgeest, hun ontdekkingsdrang en hun moed op het slagveld hebben dat dus blijkbaar allemaal op een ander gehaald.  Het filmpje toont bij het begin twee blonde Scandinavische meisjes met een depressief gezicht.  Je zou voor minder bij zoveel onzin.

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Scandinavian Airlines (SAS): ‘Er is niets echt Scandinavisch’”

  1. Congolese neger,

    Inderdaad, ik ben niet Scandinavisch

  2. Bronvermelding : Genootschap ‘Onze Taal’, 19/06/2011.

  3. Betekenis van DINSDAG: waarschijnlijk genoemd naar een verder onbekende, Germaanse god Thingsus, de god van de volksvergadering. Een andere mogelijkheid is een verband met ding in de betekenis ‘vastgestelde tijd voor de rechtszitting’. Mogelijk werd er in vroeger tijden op dinsdag rechtgesproken.

Trending

%d bloggers liken dit: