Omvolking = Vijfwegen in Poelkapelle: 200 inwoners + 300 asielzoekers

Het aantal opvangplaatsen voor asielzoekers stijgt aan een recordtempo. De federale regering in lopende zaken en Fedasil willen immers 50.000 éxtra opvangplaatsen creëren. Iedere dag is er wel een nieuwe aankondiging van een locatie ergens in Vlaanderen die ingevuld wordt als asielcentrum. En voor sommige dorpjes is dit wel heel drastisch.

In Vijfwegen, een gehucht van het West-Vlaamse en landelijke Poelkapelle, staat bijvoorbeeld zo een asielcentrum. Ondertussen dient dit centrum al 10 jaar als opvangplaats voor asielzoekers. Maar de cijfers zijn hallucinant. Er worden momenteel 230 asielzoekers ondergebracht. En daar komen er eerstdaags nog eens 70 bij. In tentjes naar verluidt, want het asielcentrum zit namelijk al helemaal vol. En het betreft bovendien een open asielcentrum, waar eenieder dus binnen en buiten wandelt.

300 asielzoekers? Dat valt toch nog mee? Neen en neen. Neen, omdat België sowieso zowat het enige land in de EU moet zijn dat nog steeds een GROEI kent op gebied van asielzoekers, terwijl in de meeste EU-landen het cijfer stelselmatig wordt teruggedraaid. En neen omdat het gehucht Vijfwegen amper 200 West-Vlaamse inwoners telt. Het asielcentrum is dus bijna dubbel zo bevolkt als het gehucht zelf. Iets met omvolking en zo, maar dat beweren maakt je een racist.

Wie overigens op Wikipedia Vijfwegen opzoekt wordt vierkant bedrogen. Daar staat immers zwart op wit dat het gehucht 500 inwoners telt. Nergens vind je een verwijzing terug naar de 300 asielzoekers. Fake News zeg maar. Maar het verzet groeit. Gisterenavond nog in Kalmthout in de provincie Antwerpen, waar meer dan 200 mensen betoogden tegen het geplande lokale asielcentrum. Dit kan allemaal niet ongestraft blijven duren. Dat zal de toekomst wel uitwijzen.

Zo ziet Fake News er écht uit. Een dorp waar bovenop 200 oorspronkelijke bewoners 300 asielzoekers worden gedumpt telt niet plots 500 inwoners. Dat blijven 200 inwoners en 300 asielzoekers.

One comment

Comments are closed.