Grootstedelijke negercultuur; zwaaien met pistolen en messen

De zogeheten rapmuziek, overgekomen uit de Amerikaanse negerbuurten, is vandaag de dag in Nederland overal hoorbaar, een waarneming die niemand zal zijn ontgaan. Het gaat in de grote steden ook gepaard met het laten zien en zelfs gebruik van allerlei wapentuig. In Rotterdam deed de politie deze week invallen bij muzikanten die in hun muziekvideo’s met geweren aan het zwaaien waren. Op videobeelden die op de sociale media verschenen lieten ene Qlas en Blacka (pseudoniemen) tussen de halfnaakte vrouwen en drankgebruik ook de bewuste wapens zien.

Echter staan de sociale media en allerlei websteks die video’s bewaren vol met dergelijke rapmuziek waarin wapens voorkomen. Het lijkt dan ook een kansloze zaak voor de politie om dit volledig in de grip te kunnen krijgen en zal het blijven bij enkele zaken die in de publiciteit groots worden uitgemeten. Het is nu eenmaal onderdeel van een cultuur die in onze grote steden wortel heeft geschoten en overal wordt gepromoot.

Voorbeelden zijn er al te over waar dit allemaal naar toe gaat. Eind januari van dit jaar kwam een 26-jarige man in Amsterdam om het leven bij het maken van een dergelijke video. ‘Per ongeluk’ geraakt door een kogel uit een van de wapens met de dood tot gevolg. Wie zulke video’s bekijkt kan zich wel voorstellen dat zoiets makkelijk fout kan aflopen, het zal dan ook zeker niet de laatste keer zijn dat er gewonden of zelfs doden vallen.

One comment

Comments are closed.