[VIDEO] Griekse Europarlementariër Ioannis Lagos scheurt Turkse vlag door

Een Europarlementariër van Griekenland, Ianonnis Lagos een verkozene voor de partij Gouden Dagenraad, heeft tijdens een vergadering in het Europees Parlement met felheid zijn oppositie kenbaar gemaakt tegenover de rol die Turkije speelt bij het doorlaten van illegale immigranten naar Griekenland. Hij scheurde demonstratief een Turkse vlag door, voor alle andere leden en het publiek zichtbaar en liet horen; “Wat kan je met deze vlag doen? Nou, je kan het doorscheuren.”

Men debatteerde in het Europees Parlement op dat moment over de rol van Turkije bij de invasie van gelukzoekers naar Europa. Lagos noemde de enorme aantallen immigranten die zich bevinden op de diverse Griekse eilanden en wees met de beschuldigende vinger naar Turkije die hij verwijt weloverwogen illegalen naar Griekenland toe te sturen.

De reacties op deze actie waren zowel vanuit de Griekse als de Turkse regering niet positief. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Griekenland liet weten dat men belediging van nationale symbolen afwijst. De Turken waren uiteraard nog feller en spraken over ‘racistisch gedrag’ en van ‘Europa’s verwende en racistische kinderen’ die ‘hun plek moeten weten’.

2 comments

  1. Europa, wat is dat, een bende overbetaalde snullen. Tegen Spanje durfde men niet reageren toen die vredelievende Catalanen op een hoopje knuppelde en hun leiders zonder eerlijk proces veroordeelde. De voorstanders van de Brexit al meer dan een jaar schofferen, en Erdogan en zijn sadisten laten begaan terwijl ze die gangsters nog miljarden toeschuiven. Klap op de vuurpijl, veel achterlijken van ons eigen volk gaan daar dan nog op verlof, de Grieken hebben gelijk die kennen die lieverdjes nog uit een niet zo lang verleden. Doek Europa zo snel mogelijk op. De Engelsen hadden hun grenzen in het verleden nooit zo ver en grenzeloos mogen openzetten.

  2. Gelukkig gaan er weer veel huichelachtige Nederlanders naar Turkije.

Comments are closed.