Op zaterdag 18 januari lanceerde het 16-jarig tienermeisje Mila, een leerlinge uit de buurt van Lyon, een live video op Instagram om haar passies, zang, muziek en alles wat daarmee verband houdt, met anderen te delen. Zoals zoveel adolescenten, droomt ze er immers van om ooit zangeres worden.

Een kansenparel, die het filmpje had gezien, zag Mila ‘wel zitten’, en deelde zijn niet mis te verstane intenties mee. Omdat Mila niet onmiddellijk reageert, worden zijn ‘avances’ almaar aangebrander en pikanter. Daarop laat Mila – nog altijd beleeft – weten dat ze daarop niet kan ingaan omdat ze op meisjes valt. De kerel – gekrenkt in zijn mannelijkheid – laat dan weten dat hij moslim is en maakt haar uit voor ‘vuile lesbienne’. Blauwtjes lopen staat immers niet in het repertoire van die gasten en het gekende repertoire wordt opengetrokken: ‘Mila is een racistische en islamofobe trut!’

Maar Mila – niet op haar mondje gevallen – windt er geen doekje rond: “Ik haat uw religie. Uw Koran predikt haat, L’islam, c’est de la merde! Ik zeg wat ik denk. Ik ben geen racist. Je kan niet racistisch zijn tegenover een godsdienst.”

Het gevolg kan u al raden. Haar berichten op Instagram, opgepikt door Twitter, veroorzaakten een storm reacties, beledigingen en bedreigingen aan haar adres. “Ik kreeg 200 pure haatberichten per minuut”, zei ze in een interview op de website Bellica. Er werd opgeroepen om haar te verkrachten, en zelfs te doden. Wanneer – door toedoen van een klasgenoot die haar herkend had – haar identiteit, haar adres en zelfs de naam van haar school in de openbaarheid worden gegooid, kan Mila geen kant meer op en dient ze een officiële klacht in.

De politie geeft haar dan de raad om onder te duiken en het parket van Vienne opent twee onderzoeken: een eerste om te achterhalen wie er achter de stalking en de doodsbedreigingen zit (want dat zijn strafbare feiten), maar ook een tweede tegen Mila zelf. Het parket wilde nagaan of haar uitspraken onder ‘de vrije meningsuiting’ vallen (wat een grondwettelijk recht is) dan wel ‘aanzetten tot haat’ (wat wel tot vervolging kan leiden).

Het onderzoek tegen Mila werd inmiddels stopgezet. Volgens het openbaar ministerie mogen Mila’s uitlatingen dan wel ‘scherp van aard’ zijn, het gaat om haar ‘persoonlijke mening over een religie’ en niet om een ‘oproep tot haat of geweld tegen individuen op basis van hun afkomst of geloof’.

Het zou nog moeten mankeren, verdomme. Blasfemie of godlastering is immers niet strafbaar in Frankrijk.

Maar goed, daarmee is de kous niet af. De buitenvervolgingstelling is niet naar de zin van de haatbaarden. Een zekere Abdallah Zekri, een van de kopstukken van de Franse moslimexecutieve, voelt zich geroepen om olie op het vuur te gieten: hij veroordeelt zogezegd wel de doodsbedreigingen, maar voegt er toch maar aan toe dat “ze het zelf gezocht heeft en de gevolgen moet dragen van haar woorden. Wie wind zaait, zal storm oogsten.”

Intussen krijgt ook het parket van Vienne de wind van voren. Juristen vinden dat ze een fout signaal hebben gegeven dat ‘de vrijheid van meningsuiting in het gedrang heeft gebracht’ door Mila’s uitspraken zelfs maar te willen onderzoeken.

De politieke correctheid brengt onze fundamentele vrijheden in gevaar, zoveel is duidelijk. Het recht om vrijuit zijn/haar mening te verkondigen – ook al storen sommigen zich eraan – moet gewaarborgd blijven. Zo zit een gezonde democratie nu eenmaal in mekaar.

Intussen blijft de 16-jarige Mila ondergedoken, uit angst voor de ‘godsdienst van de vrede’.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Franse tiener Mila moet onderduiken voor moslims”

  1. Waar zijn alle politici die “jesuischarlie” belangrijk vonden? Nog niet gehoord. Erger nog, de Franse minister die vond dat de jonge dame moest vervolgd worden. Soumise is duidelijk al doorgedrongen in de Franse politiek.

  2. Islamofobie = Fobische angst voor de wrede Islam

    Lees de Koran Hate Speech verzen gerricht tegen ongelovigen en andersgelovigen ZELF eens , zodat ge weet ge waar de muzelmanse terreur zijn inspiratiebron huist . Toch wordt dIe religie tevens maatschappij model die dit haatdragend pamflet als richtlijn neemt, gesponsord met subsidies uit UW belastinggeld !

Trending

%d