#TradWife: Huisvrouwen nemen afstand van het feminisme

Feministen en manwijven zullen allicht gruwen van die, in opgang zijnde beweging, die elke vorm van feminisme afstoot. De TradWife-beweging wordt immers gedragen door dames die beweren huisvrouwen te zijn en toegewijd aan hun mannen. Deze trend vond zijn oorsprong in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, alvorens in andere landen, zoals Duitsland of Japan, voet aan wal te krijgen.

Een ‘Trad Wife’ is de afkorting voor ‘traditionele vrouw’, een huisvrouw die (naar eigen zeggen) kookt, poetst en zich volledig aan haar man en kinderen wijdt. Veel aanhangers van deze trend promoten hun levensstijl op YouTube. Dit is o.m. het geval met Alena Kate Pettitt, die – op haar Darling Academy kanaal – uitlegt hoe je de hemden van je man goed kunt strijken, wat je best in je winkelwagen legt of hoe je lekkere soep kunt maken.

Alena Kate Pettitt

Het klinkt vreemd in de libertaire samenleving waarin we leven en waar zowat alles bespreekbaar moet zijn, de grootse waanzin eerst. Maar die vrouwen doen dat uit vrije wil, wat bewonderingswaardig is. Wat is er trouwens mis met een klassiek gezin, waarin de vrouw verkiest de huistaken op zich te nemen, zolang het geen verplichting wordt.

We zijn er ons van bewust dat we moeten opletten met dat soort berichten. U kent het wel: zo zouden we nog maar eens voorstander zijn van ‘vrouwen aan de haard’. Deze mythe leeft nogal bij heel wat voorgelogen mensen. Onzin natuurlijk. Zo zijn we wel voorstander om een vergoeding uit te betalen aan de thuiswerkende ouder. Wie van beide ouders – man of vrouw – verkiest om thuis te blijven, is een volledig vrije keuze die alleen het gezin zelf toekomt.

De dames van #TradWife hebben, samen met hun gezinnen, die keuze al gemaakt. Is daar iets mis mee? Voor ons alleszins niet.

2 comments

  1. Goede huisvrouwen en moeders zijn onderdeel van de ruggengraat der samenleving. Door dit essentieel component aan te vallen via het feminisme en zo de patriarchale orde te ondermijnen heeft revolutionair Juda bewust een zware slag toegebracht aan de westerwereld die heden geteisterd wordt door hyper-emotionalisme, irrationele sentimentaliteit en een morbide gebrek aan mannelijke daadkracht ter verdediging van heiligdom, stam en vaderland.

  2. Sinds de grote instroom van islamieten is in Nederland het feminisme op een dood spoor geraakt. Veel vrouwen in Nederland houden van de islam en de asielparasieten. Daarom stemmen zij links. Er komt een tijd dat je als vrouw geen enkele vrijheid meer hebt.Dat komt ervan als je meeheult met de islam.

Comments are closed.