Kritiek op migratie; Auteur Renaud Camus veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf

Massa-immigratie als ‘invasie’ bestempelen is strafbaar. De 73-jarige Franse schrijver Renaud Camus werd veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf met uitstel, omdat hij verklaarde dat de massale immigratie naar Europa zoveel als een ‘invasie’ betekent. Camus kan de gevangenis alleen maar ontlopen door 1.800 euro te betalen aan twee ‘antiracistische’ organisaties, SOS Racisme en de LICRA (Internationale Liga tegen Racisme en Antisemitisme).

De auteur van ’Le Grand Replacement’ werd beticht van ‘het publiekelijk aanzetten tot haat of geweld op basis van afkomst, etniciteit, nationaliteit, ras of religie’. De veroordeling komt voort uit een toespraak in november 2017 in Colombey-les-deux-Eglises voor de Nationale Raad van het Europese Verzet waarin Camus verklaarde: “Immigratie is een invasie geworden, de etnische vervanging is de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van onze natie sinds haar bestaan. Camus riep ook op tot een ‘nationale consensus van verzet’ om zich te verzetten tegen de islamisering in ‘de strijd voor het heil van onze gemeenschappelijke beschaving’.”

Het deel van de toespraak van Camus dat specifiek de aandacht van de ‘rechters’ trok, was toen hij sprak over de vervanging van de Europeanen: ’Le Grand Remplacement’.

Islamitische terreuraanslagen worden een soort routine, waardoor het niet eens meer een belangrijk actueel onderwerp is wanneer een ‘verwarde’ toeslaat en mensen afmaakt. Veel terroristen zijn geradicaliseerd in moskeeën die buiten de controle van de politie vallen, maar Camus moet gestraft worden voor een opiniedelict. Wat is de volgende stap? Veroordelingen voor wie zich kritisch opstelt t.o.v. de klimaathysterie? Veroordelingen voor wie de Europese Unie in zijn huidige vorm in vraag stelt?

Zover zijn we al, een bepaalde mening is nu een misdaad in Frankrijk en vele Europese landen.

Renaud Camus (1946 – ), een nationalist, is ervan overtuigd dat Frankrijk zijn identiteit en cultuur zal verliezen door massale immigratie. Deze stelling komt bij uitstek terug in zijn bekendste werk, Le grand remplacement (de grote vervanging) uit 2011. Hierin stelt hij dat de oorspronkelijke bevolking van Frankrijk en andere Europese landen in enkele generaties vervangen zou worden door een nieuw volk, met een nieuwe cultuur, met overwegend de islam als godsdienst. Volgens Camus streven leidende personen in de Europese landen doelbewust naar deze omvolking. Aanvankelijk was Camus links en lid van de Parti Socialiste. Maar door het mediakartel wordt hij meestal als extreemrechts beschouwd, al verwerpt hij dit zelf als tegenstander van het fascisme. Hij heeft regelmatig zijn steun uitgesproken voor het Rassemblement National van Marine Le Pen, al is hij het niet eens met haar anti-Europese ideeën.

7 comments

 1. IK noem het een ”toegestane invasie”……de islamieten lachen zich een ongeluk,nog nooit zo weinig weerstand tegen gekomen ,en het zwaard kan voorlopig in de schede blijven.

 2. Camus beweert dat “La France et l’Europe sont mille fois plus colonisées, et plus profondément, qu’elles n’ont jamais colonisé elles-mêmes …”. Ik kan me voorstellen dat iemand die zoiets zegt, en dat ook nog zelf gelooft, ernstig wordt genomen door organisaties als “Conseil National de la Résistance Européenne”, en door partijen en bewegingen van een welbepaalde strekking. Maar dat de rechtbank hem zo au sérieux nam, en hem gratis weer eens in het nieuws bracht, verbaast me wel.

  Van de fabel “le grand remplacement” (“the great replacement” – de “omvolking”) bestaan van de Verenigde Staten over Europa tot Australië¨ en Nieuw Zeeland talrijke versies in evenveel graden van belachelijkheid. Toch is dat complottheorietje lang niet zo onschuldig: de op de “invasie van vreemdelingen” en “omvolking” gebaseerde hysterie heeft al geleid tot schietpartijen en moorden die een soort routine worden, waardoor het niet eens meer een belangrijk actueel onderwerp is wanneer een geestesgestoorde toeslaat en mensen afmaakt. (Brenton Tarrant, Christchurch, Nieuw Zeeland; Patrick Crusius, El Paso, Texas; Anders Behring Breivik, Noorwegen)

  Zoals u, waarde “NVDR”, ondertussen al weet: ik geloof niet in grootse, ridicule complottheoriën, of ze nu betrekking hebben op (anti-)islamhysterie of te maken hebben met “klimaathysterie”.

  1. Wat het van vryheid van spraak geword !! Dit is belaglik om ‘n persoon voor die Hof te daag oor iets wat werklik aan die gebeur is. Wereldwye “Politieke Korrektheid” word totaal misbruik en as sulks is Politieke Korrektheid oordrewe en onnodig.

 3. 1) Heel zielig die EUSSR ok, zielig. HOOFDPijler van Blank/ Westerse wetenschap en cultuur is Vrijheid van Meningsuiting, Vrijheid van denken, Vrijheid van seks, porno fantasieen, Vrijheid van geloof. En nu dit dus.

  2) Nu is de vraag: kan er uit de niet blanke wereld een zinnig repliek komen??? Jazeker, Wieroe is hiermee bezig al 15 jaar en hij als Uberkat bekijkt het veel slimmer ok dan mij als hindoe aapschrijvertje haHha Dus alle hoop moeten wij nou vestigen op een slimme, raszuivere Arisch Hollandse kat, onze Wieroe dus.

  3) Vergeet aub niet ok dames en heren dat de meerderheid van de viesgekleurde, donkerWITTE Hindoestaantjes en Indiase Sarnamis in Nederland feitelijk NIET gelukkig is in het koude, kille, asociale Nederland. Nu is het ijskoud, buiten is het 5 graden Celsius en binnen hier 12 C, want ik kan verwarming niet betalen en doe het nooit aan, maar het is toch gezonder, zit hier met handschoentjes aan dit te typen en heb dikke dubbele thermo kleding aan. .

  4) VOL=VOL hahah elk kip in een overvol Hollands Kippenhok kakelt dit hele dag hahha TOK TOK TOk het is TJOKVOL hhah Nederland is vol dus begin maar als vreedzame, Technocratische, etnische zuiverings pilot de ruim 66.666 lagere, te korte en te kleingeschapen DONKERwitte Surikoelies hier eruit te gooien. Ja, je kan ook gewoon komende 100 jaar hun as in zeecontainers dumpen na hun natuurlijke dood en daarna gooi je die hele bak maar in Suriname, en de pilot is dan succesvol voltooid. Briljant idee van Wieroe als slimme Arisch Hollandse kat. Laat de harige, geil maauwende Hollandse POESJES jouw problemen oplossen ok. Zo doen moslims het ok hahha ik ken islam heel goed.

 4. Hier in Nederland krijg je alleen maar straf als je minder minder minder wil.Als je minder wil dan word je aangepakt door de media. Zover is het al in Nederland. Alleen PVV en Fvd in een regering kunnen ons land nog redden van de ondergang waar we op af koersen.

  1. Ben ik volkomen met je eens door het slappe optreden van onze Nederlandse en meeste Europese regeringsleiders en linkse Rechters vervalt ons mooie Nederland in een broeinest van criminality en wordt het door al die zogenaamde Asielzoekers leeggezegen ik maak wel een uitzondering op de ECHTE ASIELZOEKERS DIE WE WEL MOETEN HELPEN maar zeker niet diegene die te lui zijn om te werken evenals die linkse en groenlinkse beroepsdemonstranten en slappe politicy kijk maar naar Amsterdam heeft wel millioenen over voor illegale “immigranten” maar voor hun eigen Nederlanders niet over die moeten het maar zelf zien te redden en dat allemaal VAN ONS BELASTINGGELD BEDANKT LINKSE EN VOORAL GROENLINKSE KLOOTZAKKEN ZELF ZIJN ZE TE LUI OM TE WERKEN DAT NOEMNEN ZICH DAN “POLITICY” MAAR HET ZIJN GEWOON DIEVEN VAN ONS BELASTINGGELD EN DAT HEBVEN JULLIE STOMMERIKKEN DAN GEKOZEN OM “ONS” LAND TE REGEREN WILDERS HEEFT AL MEER DAN 12 JAAR GELIJK STEUN HEM DAAROM IN ZIJN EENZAME STRIJD

 5. Dit vonnis is funest voor vele andere Vlamingen die van hun land houden doch zich steeds minder thuis gaan voelen door de islamisering

Comments are closed.