Nakende gemeenteraadsverkiezingen: ‘Jean-Marie Le Pen doet een oproep voor eenheid in het patriottische kamp’ !

Binnen twee maanden, op 15 en 22 maart om precies te zijn, gaan de Fransen naar de stembus om hun gemeenteraden te hernieuwen. Daarbij zou het Rassemblement National van Marine Le Pen weleens voor de verrassing kunnen zorgen door enkele centrumsteden binnen te halen, zelfs in gebieden waar de partij in het verleden minder goed scoorde. Enfin, de peilingen zitten alleszins goed. De Fransen krijgen stilaan genoeg van de fratsen van hun president en zijn entourage, de PS is morsdood en centrumrechts (Les Républicains) gaan ten onder aan interne vetes, ideologische tegenstellingen en persoonlijke ambities.

Jean-Marie Le Pen, 91-jaar intussen, mengt zich ook in de debatten, en roept op om de eenheid in het nationalistische kamp te bewaren. In het wekelijks interview in zijn ‘Journal de bord’, doet de Bretoense menhir volgende oproep:

“Ik wil de meest plechtige oproep doen aan alle nationale krachten, aan alle rechtse krachten, die vaak verspreid zijn over verschillende groepen, om een non-agressiebeleid te voeren. De ene nationalistische lijst mag niet worden ingezet tegen een andere nationalistische lijst. We moeten met elkaar praten, nu is het hoogtijd. De verschillen zijn vaak minuscuul en bestaan meestal uit nuances of ambities. Het is absoluut noodzakelijk om eenheid te creëren onder gelijkgezinden en de kleine verschillen opzij te schuiven”.

We kunnen alleen maar hopen dat de oproep van de stichter van het Front National gehoord zal worden, en dat de verschillen en persoonlijke ambities ondergeschikt zullen zijn aan het algemeen belang. Het is immers meer dan vijf voor twaalf. Volgens bepaalde voorspellingen zouden er in Frankrijk tegen 2050 nog 40 miljoen Fransen overblijven, terwijl de ingeweken moslimpopulatie uit evenveel individuen zou bestaan. Hallucinant en beangstigend, al u het ons vraagt.

Het interview:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.