De Spaanse minister voor Sociale Zekerheid en Inclusiviteit José Luis Escrivá wil meer migranten naar Spanje halen. “Wanneer wij onze levensstandaard willen behouden, moeten wij daarop voorbereid zijn, extra migranten op te nemen.” De achtergrond van deze zienswijze is de demografische situatie van het land, hij liet deze opvattingen horen bij een forum van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs, waar een journalist van France Info dit optekende. Concreet sprak Escrivá over het nodig hebben van “Acht of negen miljoen personen, enkel om de werkende bevolking op hetzelfde peil te houden”.

Escrivá lijkt zich er goed van bewust dat het merendeel van de Europeanen helemaal niet op migranten zit te wachten en spreekt zelfs van het rekening houden met tegenstand van de bevolking, maar die moeten simpelweg misleid worden. Het antwoord is volgens hem dat; “Wij moeten onze maatschappijen erop voorbereiden; hen uit te leggen, waarom het voor hen, hun kinderen en de toekomstige generatie goed is.”

Deze nieuwe minister José Luis Escrivá bekleedt sinds vorige week 13 januari zijn ambt, als onderdeel van een Spaanse regering van de socialistische PSOE en de extreemlinkse coalitie Unidas Podemos. De coalitie heeft geen meerderheid en wordt door meerdere, kleine partijen ondersteund. Spanje was in het verleden langere tijd doelwit van een massale instroom van gelukzoekers, maar kon dit grotendeels terugdringen door afspraken te maken Marokko.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Nieuwe Spaanse minister wil miljoenen migranten binnenhalen”

 1. Daniel Van ‘tveld

  Vorige reactie dient aangevuld : “Dit dankzij de steun van de ERC van Puigdemont, hier het troetelhondje van NVa”

 2. Daniel Van ‘tveld

  Uitleg in Wikipedia klopt weer niet want het is de 2de (communistische) Republiek die een einde maakte aan de onafhankelijkheid van Catalonië, dit terzijde, : ERC ontstond in maart 1931 na een fusie van drie links-nationalistische groeperingen, te weten de Partit Republicà Català (Catalaans-Republikeinse Partij), L’Opinió (De Opinie) en Estat Català (Catalaanse Staat). ERC won de gemeenteraadsverkiezingen van april 1931 in de grote Catalaanse steden en de partijvoorzitter, Francesc Macià, riep daarop de “Catalaanse Republiek binnen de Iberische (Spaanse) federatie” uit. In 1932 verkreeg Catalonië een grote mate van autonomie en ERC-leider Francesc Macià werd president van Catalonië.
  In oktober 1934 kwam de toenmalige president van Catalonië (Lluís Companys) in opstand tegen de centrale regering in Madrid en riep de onafhankelijkheid van Catalonië uit. Het leger onderdrukte de opstand en de autonomie van Catalonië werd opgeschort. President Companys – tevens de voorzitter van de ERC – en andere ERC-leiders verdwenen achter de tralies.

  In 1935 sloot ERC een akkoord met andere linkse partijen in Spanje en werd het Volksfront opgericht. Het Volksfront won de verkiezingen van februari 1936 en de autonomie van Catalonië werd hersteld. Companys kwam vrij en werd opnieuw president van Catalonië.

  Tijdens de Spaanse Burgeroorlog kozen de Catalaanse regering en ERC de zijde van de republikeinse regering. Kort na het begin van de Burgeroorlog werd vooraanstaand ERC-politicus Josep Sunyol nabij Madrid door het leger van Francisco Franco gearresteerd en zonder enig proces ter dood gebracht. Na de inname van Barcelona in het voorjaar van 1939 door Franco’s troepen, kwam er een einde aan de Catalaanse autonomie. ERC, zoals alle politieke partijen, werd verboden, maar bleef ondergronds actief. Lluís Companys werd in 1940 in Frankrijk opgepakt door de nazi’s en werd, tegen de Verdragen van Genève in, uitgeleverd aan Spaanse franquistische agenten. Hij werd na een schertsproces gefusilleerd in het fort van Montjuïc te Barcelona. De hoogleraar en scheikundige Heribert Barrera i Costa (1917-2011), die in 1980 de eerste voorzitter van het nieuwe Catalaanse parlement zou worden, speelde een grote rol bij het reorganiseren van de partij in ballingschap.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Esquerra_Republicana_de_Catalunya

  Luis Companys was verantwoordelijk voor de moord op meer dan 8.000 mensen, voornamelijk katholieken…
  Geweld vergezelde Luis Companys zijn hele leven, vooral sinds het uitbreken van de Burgeroorlog.
  https://www.hispanidad.com/la-resistencia/el-gran-luis-companys-fue-responsable-del-asesinato-de-mas-de-8-000-personas-en-su-mayoria-catolicos_12004789_102.html

 3. Dit is Sociaal Terrorisme… vergelijkbaar en te bestrijden zoals gewapend Terrorisme !”

 4. Heeft die teveel gezopen of wa ?
  De wijzen kwamen uit het Oosten, zeker niet uit het Zuiden !

Trending

%d