Negers vermoorden op brute wijze Portugese student

In een vergaand verafrikaniseerde buitenwijk van Lissabon zijn een drietal negers van Guineese afkomst gearresteerd. Ze hebben met meerdere messteken een jonge Portugese student om het leven gebracht. De moord vond plaats op 28 december van het vorige jaar, maar inmiddels zijn de drie daders met behulp van camerabeelden door de politie ingerekend. De moord op de student zorgde voor veel onrust onder Portugezen, vooral ook op de sociale media, door het grove karakter van de moord en het lakse immigratiebeleid van het land dat deze mensen binnenlaat.

De jonge man van 24 jaar oud, ging een veelbelovende carrière tegemoet, na recentelijk te zijn afgestudeerd als informaticus. Hij werd in de buurt van de Universiteit van Lissabon om het leven gebracht. De drie daders waren voornemens hem te overvallen en benaderen hem toen hij naar zijn auto liep. Bij het bieden van tegenstand tegen de laffe overval werd hij meerdere malen gestoken om vervolgens ter plekke te overlijden.

Een opvallend politiek gegeven is dat in Portugal volksvertegenwoordigers van vooral linkse partijen zetelen en er zijn dan ook nauwelijks positieve ontwikkelingen te verwachten na deze moord. Op de sociale media is de sfeer duidelijk anders en richtten Portugezen zich op het huidige immigratiebeleid dat men als zwak duidt en verantwoordelijk voor dergelijke ernstige misdrijven.

Over de moord door de vreemdelingen waren reacties te lezen als ‘gedwongen arbeid verrichten’ of ‘onmiddellijk remigreren’, ook liet men zich negatief uit over de gevangenis in Portugal ‘een hotel’ en men wil duidelijk niet langer opdraaien voor dergelijke moordenaars die überhaupt niet in Portugal horen te zijn.