Syriër steekt examencentrum in de fik, gebouw weer open in mei

Begin januari werd het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) te Rijswijk, gelegen in Zuid-Holland, in de brand gestoken. De schade is zo groot dat er tot mei geen examens meer worden gehouden, zo is inmiddels bekend. Dader is volgens de goed ingevoerde, lokale nieuwswebstek regio15, een 38-jarige Syriër. De brand heeft aanzienlijke schade veroorzaakt en het gebouw is dus niet langer geschikt als examencentrum. De dader is opgepakt voor brandstichting en de dag zelf zijn alle examens opgeschort.

De dader uit Syrië zou al 7 keer zijn gezakt voor zijn examen, eerder zou hij ook al verschillende examinatoren hebben bedreigd. Volgens de medewerkers van het CBR is er een brandend projectiel naar binnen gegooid, deze heeft vervolgens de boel in lichterlaaie gezet en de rookontwikkeling was van buitenaf goed te zien.

Het CBR in Rijswijk toetst de theorie-examens, praktijkexamens, rijtesten en doet de verkoop van Gezondheidsverklaringen voor inwoners van de regio Den Haag. Iedereen wordt nu naar andere vestigingen doorverwezen. De verwachting is dat op deze locatie pas in mei 2020 weer examens worden afgenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.