Superzware crimineel mag orde handhaven in Anderlecht !

“Wie heeft deze mannen en vrouwen in paarse uniformen nog niet opgemerkt? Op dit moment dragen meer dan 2000 stadswachters (gardiens de paix) elke dag bij aan de veiligheid van iedereen, door hun dagelijkse en zichtbare aanwezigheid op straat”. Tot daar de lovende benadering op de webstek van Binnenlandse Zaken.

Een zekere Adil El Manti (foto), is een van die stadswachters die instaat voor onze veiligheid. Maar in het Brussels Gewest is Kafka nooit veraf. Onze ‘vredeshandhaver’ hangt immers een gevangenisstraf van 12 jaar boven het hoofd, voor de rol die hij gespeeld heeft bij twee ontvoeringen die verband houden met de handel in honderden kilo’s cocaïne uit Marokko.

Als u dacht dat die man – op zijn minst – tijdelijk zou geschorst worden, dan zit u er totaal naast. Hij zorgt gewoon verder voor ‘onze veiligheid’, en doet of er geen vuiltje aan de lucht is. Maar de bevoegde schepen, Alain Kestemont (Défi, het vroegere FDF), die heeft wel een pasklaar antwoord: “Dit is inderdaad een probleem”.

En ze gingen over tot de orde van de dag. Het zullen wel populisten zijn die zich daar aan storen, nietwaar…

Uit HLN van 8 januari 2020: “Twee zware gangsters uit Parijs en een stadswacht uit Anderlecht riskeren 12 jaar cel omdat zij twee sleutelfiguren uit het Antwerpse drugsmilieu hebben ontvoerd. De opdracht kwam van de Nederlandse drugsbazen ‘Hoes’ en ‘Kikker’ die vergelding zochten voor een kwijtgeraakte lading van 400 kg cocaïne”.

One comment

  1. Dit kennelijk in het kader van BOEVEN VANGEN BOEVEN. Probleem is alleen dat de politie zich hierdoor kwetsbaar, dus afhankelijk maakt van zware criminelen en dat er mee te ‘dealen’ valt. Dat soort gasten horen langdurig gedetineerd te blijven of integraal als illegaal terug gestuurd te worden naar hun thuisland. Dat soort gasten verliezen m.i. hun recht op verblijf in Vlaanderen.

Comments are closed.